Website bovenaan in Google: zo doe je dat

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

Wil je ook met je website bovenaan in Google staan? Met een eerste positie in de zoekresultaten ontvang je de meeste bezoekers. Hoe krijg je de website hoger in Google? In dit artikel wat handige tips van een ervaren SEO tekstschrijver.

Gratis bezoekers op je website

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


De website bovenaan in Google betekent gratis bezoekers. Zonder adverteren ontvang je dagelijks geïnteresseerden. Dit verhoogt je conversie en omzet, hoe leuk is dat?

Ben jij die (internet)ondernemer die zich richt op snel geld verdienen? Een hoge positie in de zoekresultaten helpt jou hierbij.

Wat levert een hoge positie in Google op?

De nummer 1, 2 en 3 positie zijn het meest geliefd. Het is vechten voor een plek op dit podium. Wat levert een hoge positie in Google op?

Met de komst van mobiel internet (smartphones) heeft er een verschuiving plaatsgevonden. Mobiele gebruikers klikken namelijk vaker op een advertentie, omdat deze boven de organische zoekresultaten staat. Vanwege het kleine scherm scrollen minder mensen door. De adverteerders zijn in deze de winnaars. Op desktop en laptop klikken naar verhouding meer mensen op een organisch zoekresultaat.

Wat een hoge positie je oplevert wordt in percentages (CTR) uitgedrukt:

  • Positie een: 31,7%
  • Positie twee: 24,71%
  • Positie drie: 18,66%
  • Positie vier: 13,60%
  • Positie vijf: 9,51%

Bovenstaande cijfers (van 2020) betekenen niet dat je met een eerste positie ook 31,7% van de gebruikers ontvangt. Een gedeelte klikt namelijk op advertenties en een nog groter gedeelte kliks helemaal nergens op. Dit komt omdat Google in de zoekresultaten zogenaamde snippets weergeeft.

Neem je dit allemaal mee, dan leveren de eerste drie posities je dit op:

  • Positie een: 24,30%
  • Positie twee: 12,80%
  • Positie drie: 9,10%

Website bovenaan Google krijgen

Je ziet dat het heel belangrijk is om je website bovenaan in de zoekresultaten te krijgen. Je ontvangt dan namelijk een doorklikpercentage van minimaal 20% (positie 1) of minimaal 5% (positie 3). De vraag is hoe je de website of webshop zo hoog krijgt, want iedereen vecht erom. Ga je de strijd aan? Bekijk de belangrijkste tips en ga direct aan de slag.

Schrijven is blijven

Het is misschien een open deur maar content is king oftewel schrijven is blijven. Een enkele tekst op je website plaatsen en dan achterover hangen levert je niks op. Zoekmachines houden namelijk niet van nagenoeg lege websites. Zelfs wanneer je website 700 artikelen heeft blijft het een kwestie van doorgaan. Zodra je niks meer doet merken zoekmachines dit op en word je als inactief beschouwd.

Blijf continu nieuwe artikelen plaatsen. Dit hoeft echt niet elke dag: met een frequentie van 1x per maand blijf je actief genoeg.

Kies een pakkende titel

Voorzie je blogs of teksten van een pakkende SEO titel. In deze titel staan de juiste zoekwoorden. Maak er echter geen vreemde titel van: deze moet uitnodigen om erop te klikken. Ook tussenkopjes zijn net zo belangrijk, Google scant deze namelijk. Dit helpt de zoekmachine om beter te begrijpen waar de tekst over gaat.

Huur een SEO tekstschrijver in

Met alleen een goede titel en tussenkopjes ben je er nog niet. De tekst of blog moet namelijk voorzien zijn van een aantal zoekwoorden. Omdat zoekmachines steeds slimmer worden, speelt kwaliteit ook een belangrijke rol.

Teksten mogen nauwelijks taal- of spellingfouten bevatten. Bovendien moeten ze overtuigend genoeg zijn om door te blijven lezen. Net zoals deze tekst: je bent al over de helft.

SEO teksten schrijven laat je aan de professional over. Natuurlijk mag je het zelf proberen, maar je komt er al snel achter dat dit specialistisch werk is. Ik help jou met SEO teksten, waardoor je beter in Google gevonden wordt. Yes!

Optimaliseer je website

Zorg dat je website aan de SEO voorwaarden voldoet. Je krijgt je website bovenaan in Google door deze mobielvriendelijk te maken. Dit lijkt logisch, maar er zijn in 2021 nog steeds websites die geen mobiele versie hebben.

Kijk ook naar andere zaken als de laadtijd van de website en of afbeeldingen wel op de juiste plaats staan. Werken alle scripts en hebben zoekmachinebots toegang om te crawlen? Kom je er zelf niet uit, vraag dan een specialist om hulp.

Een linkprofiel opbouwen (linkbuilding)

Dit is een onderdeel waar de meningen over verdeeld zijn. Linkbuilding kan je website hogerop krijgen, maar verkeerde linkbuilding levert ook schade op. Met linkbuilding laat je linkjes naar je website op een andere website plaatsen. Je moet hier wel een beetje voorzichtig mee zijn, omdat sommige websites op de zwarte lijst staan. Een link vanaf deze website doet die van jou geen goed.

Is linkbuilding nodig? Het kan ervoor zorgen dat je website sneller op een hogere positie verschijnt. Aan de andere kant kun je ook gewoon geduld hebben en hoge kwaliteit content te blijven leveren. Mensen komen uiteindelijk op je website uit en delen interessant posts op social media fora. Zo bouw je een natuurlijk linkprofiel op.

Dit waren de belangrijkste tips om je website bovenaan in Google te krijgen.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven