Tekstschrijver

Een freelance tekstschrijver voor het creëren van al je teksten. Door een tekstschrijver op een slimme manier in te zetten bereik je een hogere positie in de organische zoekresultaten. Je conversie? Die kan omhoog, dit is namelijk ook het werk van de tekstschrijver.

Het werk van de tekstschrijver

Op zoek naar een tekstschrijver? Dit is vooral praktisch wanneer je een website of webshop hebt. Maar ook wanneer je een copywriter voor printmedia zoekt is dit een goede keuze. De werkzaamheden van een tekstschrijver zijn divers.

Tekstschrijvers zet je in voor nette en foutloze teksten voor websites en webshops, een over ons pagina, vacaturetekst, interview, nieuwsbericht of persbericht. Rekening houden met de doelgroep, als tekstschrijver weet ik hier alles van.

Een professionele tekstschrijver

Geen platform met verschillende vaak onervaren tekstschrijvers: hier ga je voor de professionele tekstschrijver. Met meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van SEO (zoekmachine optimalisatie). Dit noem je ook wel de SEO tekstschrijver. Maar er is meer, want als tekstschrijver vind ik het net zo belangrijk dat teksten lekker lezen, informeren en vooral overtuigen.

Je gaat toch ook voor een professionele tekstschrijver? Maar wel eentje tegen een eerlijk tarief? Want dat is het knelpunt bij het vinden van een copywriter: het tarief is vaak onredelijk hoog. Later meer hierover, eerst eens kijken wat de tekstschrijver jou oplevert.

Dit is waarom je een tekstschrijver inhuurt

Het inhuren van een tekstschrijver is een investering, het is belangrijk dat deze investering zich terugverdient. Vooraf weet je nooit 100% zeker wat je van de tekstschrijver mag verwachten. Daarom speel je op zeker en gaat voor een copywriter die bovenaan in Google of andere zoekmachines staat.

Waarom? Omdat deze schrijver zichzelf bewijst: bovenaan in zoekmachines staan is ontzettend belangrijk. Een SEO tekstschrijver weet namelijk als geen ander hoe je die hoge positie in de organische zoekresultaten bereikt. Het inhuren van een tekstschrijver wordt op deze manier een goede investering. Binnen enkele maanden verdien je deze investering terug. Bovendien ga je voor een lange termijn effect, elke dag opnieuw.

Een SEO tekstschrijver inhuren

Ga niet voor de eerste de beste tekstschrijver. Met een goede SEO tekstschrijver weet je waar je aan toe. SEO teksten zorgen namelijk voor een betere vindbaarheid in zoekmachines. Een hogere positie in de organische zoekresultaten betekent het aantrekken van meer zoekverkeer.

SEO webteksten trekken niet alleen meer websitebezoekers, ze zorgen ook voor een hogere conversie. Maar alleen wanneer de SEO tekstschrijver hier ook rekening mee houdt. Dat is precies waarom ik naast SEO tekstschrijver ook een UX tekstschrijver ben: gericht op gebruiksvriendelijkheid.

Tekstschrijver heeft kennis van de Nederlandse taal

Het lijkt heel logisch dat een schrijver kennis heeft van de Nederlandse taal. Toch is dit helaas niet altijd het geval. Er zijn best wat tekstschrijvers met de nodige taal- en spellingsfouten. Dit komt omdat een tekstschrijver geen officiële opleiding hoeft te volgen om zich tekstschrijver te noemen. Er zijn dus ook geen kwaliteitseisen aan het beroep tekstschrijver verbonden.

Dit maakt het nog lastiger om een goede tekstschrijver te vinden. Gelukkig herken je de betere schrijver vanzelf: alleen al de website van de copywriter ziet er goed uit. Informatief, overtuigend en natuurlijk zonder taalfouten. Maar vooral met goed geformuleerde zinnen, zodat alles er perfect uitziet. Want dat is waar zoekmachines op letten.

De beste tekstschrijver beheerst de Nederlandse taal uitstekend. Als ervaren copywriter vind ik het leuk om mijn kennis over de Nederlandse taal met anderen te delen. Kijk gerust eens op mijn Instagram account rond.

Kosten tekstschrijver versus kwaliteit

Een tekstschrijver inhuren, wat moet dat kosten? Je hebt hier best iets voor over maar het is belangrijk dat je dit ook terugverdient. Hierboven heb ik je al meer uitgelegd over een goede tekstschrijver. Of ik een goede tekstschrijver ben, die beoordeling laat ik liever aan zoekmachine Google over. Meer dan 30.000 teksten van mij staan online waarvan ruim 25% op 1 t/m 3 in de organische zoekresultaten. En nog eens 25% op positie 4 t/m 7.

Dan moet ik als tekstschrijver toch wel ontzettend duur zijn? Dit vind ik een pijnlijke gedachte. Een tekstschrijver hoeft in mijn ogen namelijk niet duur te zijn. Het leven en met name ondernemen is al duur genoeg, daarom hanteer ik tarieven die sterk concurreren met die van andere tekstschrijvers.

Goedkope tekstschrijver (ruim 50% goedkoper)

Uit onderzoek blijkt dat mijn tarieven 50% onder de gemiddelde prijs van andere tekstschrijvers liggen. Misschien niet de beste manier om met lage tarieven te stunten, maar ik hou er niet van om anderen om de tuin te leiden. Dankzij mijn jarenlange ervaring en mijn stevige werksnelheid hoef ik jou geen extra kosten in rekening te brengen.

Je betaalt mij niet voor reizen, afgelegde kilometers, telefoongesprekken, zoekwoordenonderzoek, een kop koffie of andere zaken die veel tekstschrijvers in hun tarieven verwerken. Al deze extra dingen zijn voor mijn rekening. Is dat duidelijk? Wanneer je het hier niet mee eens bent dan mag je mij gerust meer betalen: graag zelfs.

Gratis advies over teksten & SEO

Twijfel je of je een tekstschrijver moet inhuren? Ik geef je graag advies, ook op het gebied van SEO oftewel zoekmachine optimalisatie. Dit advies is net als die kop koffie of het telefoongesprek volledig gratis. Service van de zaak.

Tekstschrijver inhuren, een vrijblijvende offerte opvragen of meer weten? Neem contact op.