SEO prijzen: dit kost zoekmachineoptimalisatie

Bijgewerkt: 10 augustus 2021

Over de SEO prijzen kun je uren discussiëren. Je hoeft niet alles volledig uit te besteden hoor! Veel kun je zelf doen, hiermee bespaar je op de SEO kosten. Toch zijn er een aantal dingen die je liever aan de professional overlaat. Vandaag bekijken we samen wat zoekmachine optimalisatie kost.

Omschrijving van SEO

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Je hebt veel over SEO gehoord, dit is de afkorting van zoekmachineoptimalisatie. Hiervoor kom je bij een online marketingbureau of SEO specialist terecht. Dit is wat SEO inhoudt:

  • Technische optimalisatie
  • Linkbuilding
  • Content marketing

Deze drie onderdelen staan centraal voor een betere online vindbaarheid. Het belangrijkste onderdeel is content marketing (teksten): dat is tenslotte waar het hele internet om draait.

Waarom SEO uitbesteden?

Voordat we de SEO prijzen bekijken eerst nog even de vraag waarom je SEO uitbesteedt. Heeft het eigenlijk wel zin om zoekmachine optimalisatie toe te passen? Jazeker! Met meer dan 2 miljoen Nederlandse websites ervaar je een stevige concurrentie. Hoe val je als beste tussen al die andere websites op? Met een hoge positie in zoekmachines ontvang je het meeste zoekverkeer.

Helaas zijn SEO technieken vaak erg lastig uit te voeren. Een online marketingbureau steekt niet zomaar uren in het optimaliseren van jouw website. Wil je vechten om een hoge plaats in Google dan moet je SEO uitbesteden. Of je doet het gedeeltelijk zelf, hier praat ik je straks over bij.

SEO prijzen – wat mag dat kosten?

Er wordt maandelijks ongeveer 250 keer gezocht op SEO prijzen of SEO kosten. Dit laat zien dat er best wel interesse is naar de prijs van zoekmachine optimalisatie. Hoe zit het nu eigenlijk met de SEO prijzen? Moet je voor alle onderdelen betalen of kun je ook een enkele dienst afnemen?

Kijk je naar de SEO prijzen dan zijn er twee mogelijkheden:

  1. Een SEO totaalpakket
  2. Een losse dienst afnemen

Ga je voor het SEO-pakket dan ontvang je alle diensten omtrent zoekmachineoptimalisatie. Dit zijn technische optimalisatie van je website, linkbuilding en contentmarketing. Hier horen ook SEO teksten bij. Wanneer je een losse dienst afneemt dan heb je de keuze uit verschillende onderdelen. Geloof het of niet maar SEO teksten zijn het belangrijkste onderdeel van zoekmachineoptimalisatie.

Wat het kost? Voor een totaalpakket betaal je tussen de € 250 en € 1500 per maand. Een losse dienst kost ongeveer € 500. Het kan natuurlijk nog veel duurder, dit is mede afhankelijk van je budget.

Besparen op SEO prijzen

Je ziet dat de SEO prijzen niet mals zijn. Voor kleine websites of bedrijven is het vaak lastig om € 400 per maand aan SEO uit te geven. Vooral wanneer vooraf niet duidelijk is wat het effect van SEO is. Een online marketingbureau kan namelijk geen eerste positie in de zoekresultaten garanderen.

Met een beperkt budget is het aantrekkelijk om te besparen op de SEO prijzen. Dit doe je door een aantal onderdelen weg te laten. Of door slim SEO-hulp in te kopen. Bekijk hieronder de meest praktische tips.

Dit kun je weglaten

Laat de SEO prijzen niet te ver oplopen door slim met je budget om te gaan. Bekijk wat absoluut nodig is maar vooral wat op dit moment niet nodig is. Heb je een WordPress website dan is het vaak helemaal niet nodig om deze technisch te optimaliseren. WordPress is namelijk een fantastisch CMS-systeem dat in veel gevallen gewoon klopt, ook SEO-technisch. Alleen voor grote websites en zakelijke sites is het wel aan te raden om op de lange termijn hier technisch naar te laten kijken.

Wat kun je nog meer weglaten? Linkbuilding. Natuurlijk zorgt linkbuilding ervoor dat je sneller in zoekmachines gevonden wordt. Bovendien stijgt de autoriteit van je website soms eerder dan zonder linkbuilding. Maar ook zonder linkbuilding kom je er ook. Wanneer je voor een website met interessante en goede content zorgt dan zijn er genoeg mensen die gratis met linkbuilding aan de slag gaan: ze delen jouw artikelen.

SEO prijzen: content is onmisbaar

Op het gebied van content kun je niet om een SEO prijs heen, ongeacht hoe hoog of laag deze prijs is. Er zijn namelijk maar weinig website-eigenaren die in staat zijn om goede SEO teksten te schrijven. Nog erger: er zijn zelfs (SEO) tekstschrijvers die het niet lukt om bovenaan in zoekmachines te verschijnen.

Dit laat zien hoe belangrijk content is. Goed geschreven teksten, daar hebben zoekmachines waardering voor. Websites met goede teksten worden beloond middels een hogere ranking in de zoekresultaten. Wil jij die concurrerende websites voorblijven dan kun je niet om deze SEO prijzen heen: maak gebruik van contentmarketing.

En toch kun je op contentmarketing besparen!

Weet je dat veel online marketingbureaus een externe SEO tekstschrijver inhuren? Je bent dus helemaal niet verplicht om je content door het marketingbureau te laten verzorgen. Gewoon rechtstreeks contact met de SEO tekstschrijver opnemen, dit bespaart je een hoop geld. Je hoeft namelijk niet de tekstschrijver én het marketingbureau te betalen maar alleen de tekstschrijver zelf.

Hoe weet je nu welke SEO tekstschrijvers voor marketingbureaus schrijven? Dat zou ik eerlijk gezegd ook niet weten, maar ik kan je wel vertellen dat ik er zo een ben! Ik heb (en af en toe nog steeds) voor een aantal grote marketingbureaus geschreven. Dit heeft mij heel veel kennis van zoekmachine optimalisatie opgeleverd.

Wil je de SEO prijzen zo laag mogelijk houden maar wel goed scoren in zoekmachines? Met teksten die ook nog eens converteren (iets opleveren)? Neem contact op of vraag vrijblijvend de tarievenkaart aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven