Cursus website bouwen + SEO teksten schrijven

Bijgewerkt: 19 augustus 2021

Een cursus website bouwen: je maakt je eigen website. Helaas ben je er dan nog niet, want deze website moet natuurlijk gevuld worden. Dit doe je met content. SEO teksten schrijven vormt hier een belangrijk onderdeel van. Bouw stap voor stap je eerste website.

Zelf een website maken

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Met de cursus website bouwen leer je om zelf een website te maken. Je mag het ook een cursus webdesign/ website maken noemen. Het komt toch allemaal op hetzelfde neer.

De cursus website bouwen vind je bij verschillende aanbieders waaronder de bekende aanbieders van thuisstudies. Een ervaren webdesigner begeleidt je en leert je alles over HTML, JavaScript, frames, CSS en hyperlinks. Natuurlijk ga je ook met vormgeving en webdesign aan de slag.

Geen zin in een langdurige cursus? Kies dan voor de korte cursus website bouwen. De beste  aanbieders vind je binnenkort op deze pagina terug.

Cursus website bouwen voltooid, en nu?

Na de cursus website bouwen ben je in staat om zelf websites te creëren. Of dit nu om een WordPress website of een zelf ontworpen site gaat: je bent goed op weg. Helaas kom je er al snel achter dat alleen een ontwerp ook niet alles is.

Het ontbreekt aan het belangrijkst op een website: de content. Dit bestaat uit teksten, afbeeldingen, video’s en documenten. Nu is het heel makkelijk om afbeeldingen en video’s toe te voegen, maar hoe zit het met de teksten? Deze heb je niet zomaar geschreven.

Toch niet weer een cursus?

Heb je net de cursus website bouwen achter de rug, moet je nu weer een cursus SEO teksten schrijven volgen. Nee hoor, dat hoeft helemaal niet. Tenzij je dit natuurlijk zelf wil. Ik plaats echter wel een grote kanttekening bij een cursus schrijven: je hebt het of je hebt het niet.

Ik heb in mijn carrière heel wat specialisten voorbij zien komen die allerlei cursussen of opleidingen hebben gevolgd. Zo zag ik een oud journalisten die een poging waagde tot SEO tekstschrijver. Met alle respect, maar het lukte hem met geen enkele tekst om deze op de eerste pagina van Google te krijgen. Hij is er uiteindelijk mee gestopt. Dit laat zien dat het SEO tekstschrijven echt in je moet zitten. Een cursus teksten schrijven heeft dus niet altijd het gewenste effect.

Dit is wat je na de cursus website bouwen doet

Zodra je die cursus webdesign af hebt, ga je aan de slag met het maken van je eigen websites (of voor klanten). De SEO teksten, die verzorg ik. Hier hoef jij je dus niet druk om te maken. Ik schrijf regelmatig teksten voor nieuwe websites of voor webdesigners. Samen bouwen we een website vanaf de grond op. Alles met één doel: een uitstekende online vindbaarheid.

Kosten cursus website bouwen en SEO schrijven

Nog even over het kostenplaatje, wat natuurlijk niet onbelangrijk is. Ik wil tenslotte ook altijd weten wat iets kost. Wat kost een cursus website bouwen? Afhankelijk van de aanbieder ben je hier tussen de € 200 en € 800 voor kwijt. Bij sommige aanbieders is het mogelijk om gespreid te betalen, bijvoorbeeld in 4-6 maanden.

Houd er rekening mee dat sommige cursussen slechts één of twee dagen duren terwijl anderen wel een jaar doorlopen. Dit verklaart ook gelijk het grote prijsverschil. Is de cursus website bouwen bedoeld voor je huidige of toekomstige beroep? Gemaakte kosten zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting of de winst (omzet).

Kosten SEO teksten laten schrijven

Het vervelende met SEO teksten laten schrijven is dat dit soms erg duur uit kan vallen. Daarom gaan we voor een betaalbare optie. Van te voren bekijken we wat je écht nodig hebt, de rest kan later altijd nog. Teksten laten schrijven moet namelijk binnen je budget passen. Ik ga er vanuit dat je met de cursus websites bouwen geld wil besparen, dus ook met SEO teksten.

Eerst iets over SEO teksten. Goed geschreven teksten scoren hoog in zoekmachines. Je hebt vast wel gezien dat deze website ook hoog in zoekmachines staat. Dit is natuurlijk te danken aan de SEO teksten. Niet aan het webdesign, want ik ben geen goede webdesigner. Dat werk laat ik liever aan jou over.

Voor het laten schrijven van SEO teksten ben je voordelig uit, vraag naar de tarievenkaart. Laten we ondernemen betaalbaar houden!


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven