Prijs per woord van de tekstschrijver – offertes vergelijken

Bijgewerkt: 10 augustus 2021

De prijs per woord van een tekstschrijver, hier kom je veel verschillen in tegen. De een gaat voor minder dan 1 cent per woord aan de slag terwijl de ander meer dan 25 cent per woord rekent. Offertes vergelijken, doe jij dat al? Tekstschrijvers hebben er een hekel aan maar je moet het echt doen! Ontdek alles over de prijs per woord van tekstschrijvers.

De tarieven van tekstschrijvers

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Wanneer je op zoek bent naar een tekstschrijver dan kom je verschillende tarieven tegen. Het lastige is dat niet elke tekstschrijver op dezelfde manier zijn tarieven communiceert. Veel tekstschrijvers (copywriters) hanteren een uurtarief. Dit is voor jou als opdrachtgever lastig om te begrijpen, want wat ga je nu precies betalen?

Een prijs per woord, de tekstschrijver is dan veel duidelijker. Overigens kun je ook voor een prijs per tekst of project gaan, maar later meer hierover.

Prijs per woord tekstschrijver? Goed vergelijken loont!

Staar je niet blind op een uurtarief maar ga voor een prijs per woord. Tekstschrijver A vraagt 1 cent per woord en tekstschrijver B vraagt 20 cent per woord. Nu lijkt het heel verleidelijk om voor tekstschrijver A te gaan want deze is veel goedkoper. Mis! De kans is aanwezig dat de kwaliteit bij die eerste tekstschrijver lager ligt. Hierdoor leveren de teksten niks op. Misschien moet je ze wel laten herschrijven door tekstschrijver B. Dan ben je uiteindelijk nóg duurder uit.

Maar let op, je hebt ook nog tekstschrijver C. Dat is iemand die 10 cent per woord vraagt. Voor wie moet je nu gaan? Waar krijg je de beste kwaliteit tegen een goede prijs?

Prijs zegt niet alles over kwaliteit

We zijn zo gewend dat een hoge prijs ook voor een hoge kwaliteit staat, dat krijg je er moeilijk uit. Het probleem is dat dit niet voor tekstschrijvers geldt. Natuurlijk, een tekstschrijver die 1 cent per woord vraagt doet dit natuurlijk niet zomaar. Het gaat misschien om een starter of een onervaren iemand. Je kunt voor dit soort bedragen niet de beste kwaliteit verwachten.

Maar 20 cent per woord (of meer) betalen verzekert je ook niet van de allerbeste kwaliteit. Grofweg kun je concluderen dat de wat duurdere tekstschrijvers veel energie in hun werk steken.

Prijs per woord tekstschrijver: de duurste is niet de beste

In je zoektocht naar tekstschrijvers en tarieven kom je ook wat “exemplaren” tegen die € 200 voor een tekst van 500 woorden vragen. Dat is omgerekend € 0,40 per woord! Soms is deze tekstschrijver zeer slecht vindbaar in zoekmachines. Zonde!

Je ziet: de duurste tekstschrijver hoeft echt niet de beste te zijn. Vergelijk niet alleen offertes maar kijk ook wat de tekstschrijver in kwestie te bieden heeft. Vind je het belangrijk dat je online goed zichtbaar bent? Ga dan voor de SEO tekstschrijver die zelf ook goed vindbaar is.

Wat is een reële prijs per woord?

 Je bent nog steeds op zoek naar een goede prijs per woord. Wat is een beetje reëel? Niet reëel is wanneer je naar je eigen mening veel te veel moet betalen. De investering moet namelijk wel bij je budget passen. In een discussie met andere ondernemers kwam mij ten gehore dat een tarief van € 0,10 tot € 0,20 per woord als redelijk wordt beschouwd.

Goed, een prijs per woord van € 0,20 is voor de meesten wel reëel, hoewel sommigen toch liever minder betalen. Maar betaal ook zeker niet te weinig. Wanneer het tarief erg laag ligt dan kan dit ten koste gaan van de kwaliteit. Houd die kwaliteit dus goed in de gaten. Het belangrijkste blijft toch dat je op een prijs uitkomt die helemaal bij jouw visie past. En dat die investering zich terugverdient.

Wees voorzichtig met tekstschrijver- verzamelplaatsen

Er zijn heel wat verzamelplaatsen waar tekstschrijvers samen aan hun diensten aanbieden. Of waarbij ze werkzaam zijn voor het overkoepelende tekstbureau. Wees hier een beetje voorzichtig mee. Op verzamelplaatsen (offertesites en marktplaatsen) zijn voornamelijk beginnende tekstschrijvers actief. Maar ook tekstschrijvers met weinig werk. Uit eigen ervaring blijkt dat de kwaliteit hier wat lager ligt.

Overkoepelende tekstbureaus nemen iedereen die een beetje ‘aardig’ kan schrijven als tekstschrijver aan. Je bent dan wel goedkoop uit, de kwaliteit is niet al te best. Het zijn voornamelijk online marketingbureaus die snel wat teksten nodig hebben die zich op dit soort overkoepelende tekstbureaus storten. Leuk als opvulling voor een website maar minder leuk voor een goede online vindbaarheid.

Prijs per woord? Tekstschrijver Bianca laat het jou zien

Hoger in de organische zoekresultaten, dat wil toch iedereen? Dit is mij al vele malen gelukt. Niet alleen met deze website maar ook met mijn vijf andere websites: deze staan allemaal bovenaan in de zoekresultaten. Meer dan 2 miljoen organische bezoekers per maand!

Het is niet eenvoudig om dit soort resultaten te behalen. Als SEO tekstschrijver moet je hiermee je sporen hebben verdiend. Je zou denken dat deze tekstschrijver dan ook enorm duur is. Nee hoor! Ik hanteer een prijs per woord waar iedereen blij van wordt. Ik vind namelijk dat ondernemen betaalbaar moet blijven, ook voor jou.

Overigens hanteer ik geen prijs per woord maar een prijs per tekst. Je ontvangt bijvoorbeeld een voorbeeldprijs voor een tekst van 500 woorden. Maar wanneer ik 600 woorden schrijf dan krijg jij die 100 woorden extra gratis. Service van de zaak! Meer weten? Neem gerust contact op en vraag direct en vrijblijvend de tarievenkaart aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven