Internetmarketing bureau: de zin of onzin hiervan

Bijgewerkt: 13 augustus 2021

Op zoek naar een internetmarketing bureau? Het kost geld, iets wat wel logisch is. Maar heb je hier ook wat aan? Wanneer je voor de verkeerde diensten verkeerde gaat gooi je een hoop geld weg. Bovendien zakt je website bij inzetten van black hat SEO technieken dramatisch black in de zoekresultaten weg. Het is dus belangrijk om een goed internet marketing bureau in te schakelen.

De betekenis van internet marketing

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


We weten allemaal wel wat marketing betekent. Dit zijn alle handelingen om een product, dienst of merk goed in de picture te zetten. Met als einddoel: het verhogen van de verkoopcijfers.

Internet marketing is helemaal gericht op het online gebeuren (internet). Deze vorm van marketing verloopt via zoekmachines, websites, advertentieplatformen, e-mail, social media en nog veel meer.

Het voordeel van internet marketing is dat je op een goedkope manier een grote doelgroep bereikt.

Internetmarketing bureau – de werkzaamheden

Wat doet het internetmarketing bureau precies? Dit soort bureaus zijn ook wel vindbaar als online marketing bureau. De werkzaamheden bestaan uit het zichtbaar maken van websites in zowel de organische zoekresultaten als de betaalde zoekresultaten.

  • SEO is gericht op een goede zichtbaarheid in de organische zoekresultaten
  • SEA is het goed vindbaar zijn in de betaalde zoekresultaten

Daarnaast heeft een internetmarketing bureau nog meer taken, zoals het meten en analyseren van websites. Aan de hand hiervan wordt een campagneplan opgesteld of bijgestuurd.

De kosten van een online marketing bureau

Wil je goed vindbaar zijn in de zoekresultaten dan heb je nog veel werk te doen. De meeste website-eigenaren/ bedrijven schakelen een online marketingbureau oftewel een internetmarketing bureau in. Dit is niet goedkoop.

De prijzen starten vanaf € 200, voor dit bedrag heb je eigenlijk nog niet zoveel. Gemiddeld moet je rekenen op een bedrag van € 200-€ 500 per maand. Je leest het goed, dit zijn bedragen per maand. SEO oftewel zoekmachine optimalisatie is namelijk geen eenmalige actie. Hier ben je maandenlang tot jarenlang mee bezig, eigenlijk net zo lang als dat de website online blijft.

Voor websites met een groot budget

Het inschakelen van een internet marketing bureau is vooral interessant voor websites met een groot budget. Je ziet dat de meest bekende en grote websites een internetmarketing bureau of SEO specialist inschakelen. Bedrijven betalen gemakkelijk € 1000 of meer per maand. Alles om bovenaan in Google te verschijnen. Maar ook boven in de betaalde weergaven van zoekmachines. Heb je een kleiner budget? Dan zijn er nog steeds mogelijkheden, neem hiervoor contact op.

Goedkope oplossing: zelf internet marketing toepassen

Voor kleine ondernemers of websites met een beperkt budget is het vaak lastig om bovenaan je zoekresultaten te verschijnen. Een internetmarketing bureau kan al snel te duur zijn. daarom is het interessant om zelf met SEO en SEA aan de slag te gaan.

Wil je adverteren binnen zoekmachines dan is het belangrijk om te kijken welke zoektermen je gebruikt. Hier zijn diverse tools voor, maar de tool van Google zelf (Google Ads) is in dit geval het meest interessant. Daarnaast komt het natuurlijk op budget aan. Degene die het hoogste biedt verschijnt automatisch als eerste in de betaalde zoekresultaten.

SEO is ook niet zo moeilijk, je moet alleen wel weten waar je mee bezig bent. Daarom hieronder wat taken van het internetmarketing bureau en wat je hiervan kunt leren.

SEO nader uitgelegd

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. Het zijn verschillende technieken om een website hoger in de zoekresultaten te krijgen. Hierbij voldoe je aan de eisen die zoekmachines stellen.

Je moet niet denken dat je SEO op 1 dag uitvoert. Je bent hier maanden tot jaren mee bezig. Week in week uit heeft je website nieuwe optimalisatie of een aanpassing nodig. Dit betekent het controleren of je website nog aan de huidige eisen voldoet. Maar ook het toevoegen van nieuwe content.

Technische optimalisatie, linkbuilding en content

Het internetmarketing bureau houdt zich voornamelijk bezig met linkbuilding en content. Linkbuilding is het actief realiseren van links naar je website toe vaak gebeurt het door het benaderen van relevante websites. Content toevoegen is net zo belangrijk.

Een actieve website met regelmatig nieuwe content wordt erg door zoekmachines gewaardeerd. Hierbij is het belangrijk dat je minimaal tweemaal per maand iets nieuws op je website plaatst. Het kan ook dat je huidige teksten verbetert of aangepast, ook dan heb je een actieve website.

Technische optimalisatie van de website bestaat uit een snelle laadtijd en een mobielvriendelijk design. Het is namelijk belangrijk dat een website op alle apparaten goed wordt weergegeven.

Een internetmarketing bureau of SEO tekstschrijver inschakelen

Je kunt niet alles in je eentje doen. Op sommige gebieden heb je echt hulp nodig, bijvoorbeeld met betrekking tot linkbuilding of het schrijven van content. Twijfel je tussen het inschakelen van een internetmarketing bureau of een SEO tekstschrijver?

Een internetmarketing bureau heeft verschillende taken en zal zich richten op technische optimalisatie, linkbuilding en content. Maar de technische optimalisatie kun je in veel gevallen zelf, zo moeilijk is dat niet. En linkbuilding is niet per se nodig. Het zorgt namelijk niet voor een betere vindbaarheid maar wel dat je sneller gevonden wordt.

Bij het verkeerd toepassen van linkbuilding kan dit verkeerd aflopen. Content heb je nodig, hoe je het ook wendt of keert. Het internetmarketing bureau huurt vaak een externe SEO-tekstschrijver in. Dit weet ik omdat ik door heel wat marketingbureaus word ingeschakeld.

Door rechtstreeks content door de SEO tekstschrijver te laten maken bespaar je de kosten van het internetmarketing bureau. Deze hoeft dan niet meer als tussenpersoon op te treden. Ga je voor goed geschreven content? Stuur gerust een e-mail, dan bespreken we alles door. Ook wanneer je uiteindelijk toch het internet marketing bureau nodig hebt.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven