Gratis LinkedIn Premium krijgen

Bijgewerkt: 14 juli 2023

LinkedIn is in de basis gratis. De meeste gebruikers hebben geen betaald abonnement nodig. Wil je dit toch, dan betaal je € 39,97 per maand (2023). Het duurste abonnement is Recruiter Lite, dat maar liefst € 99,99 per maand kost. Wil je gratis LinkedIn Premium? Bespaar je de kosten, ik vond een aantal manieren om het abonnement gratis te krijgen.

Eerst even dit: waarom je voor Premium zou kiezen

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


We zijn niet gewend om voor een social media account te betalen. Alles is tenslotte gratis, toch? Dat klopt en LinkedIn is ook gratis in gebruik. Maar niet wanneer je toegang wil krijgen tot extra functionaliteiten. LinkedIn biedt vier Premium abonnementen aan:

 • Premium Career: dit is het meest gekozen abonnement. Geschikt voor het uitbreiden van je netwerk of wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan. De kosten bedragen €39,97 per maand.
 • Premium Business: dit abonnement is voor gebruikers die geïnformeerde zakelijke beslissingen willen nemen. Iets duurder, namelijk €44,99 per maand.
 • Sales Navigator: handig wanneer sales leads en accounts wil ontdekken. Hiervoor betaal je €79,99 per maand.
 • Recruiter Lite: dit is ontworpen voor Cureer recruiters en HR-professionals die op zoek zijn naar kandidaten. De kosten hiervoor bedragen €99,99 per maand.

LinkedIn zelf zegt dat Premiumleden vier keer vaker worden bekeken. Met een Premium abonnement kun je maandelijks een aantal mailtjes sturen naar personen buiten je netwerk. Of zie je wie jouw profiel de afgelopen 365 dagen heeft bekeken.

Je krijgt toegang tot bedrijfsinzichten, aanbevolen vacatures en salarisinzichten. Maar bijvoorbeeld ook onbeperkt door profielen bladeren, aangepaste lijsten van leads en meer connecties kunnen maken. Een en ander is wel afhankelijk van het abonnement dat je kiest.

Gratis LinkedIn Premium regel je zo

Goed nieuws: iedereen kan gratis LinkedIn Premium krijgen. De eerste maand is volledig gratis. Je ontvangt geen factuur voor het proeflidmaatschap. Zeven dagen voordat je lidmaatschap afloopt, ontvang je een herinnering. Wanneer je niet verlengt ga je terug naar je oude LinkedIn, en hoef je niks te betalen.

Je gratis LinkedIn Premium abonnement vraag je zo aan:

 • Log in op je account
 • Klik rechtsboven op ‘Probeer Premium gratis’
 • Vink aan waarom of waarvoor je Premium wil proberen
 • Klik op de knop ‘gratis maand starten’

Die maand geeft je voldoende tijd om alles uit testen. Misschien wil je hierna een betaald abonnement nemen. Maar misschien ook niet, en ben je op zoek naar mogelijkheden om gratis gebruik te blijven maken van Premium. Hieronder heb ik een aantal methoden op een rij gezet.

Gratis via werknemers

Wanneer een bedrijf voor een Premiumabonnement kiest, mag het zijn werknemers gedurende zes maanden een gratis LinkedIn Premium abonnement aanbieden. Niet alle werknemers willen dat. De werknemers die geen interesse hebben, bieden hun kortingsbonnen aan, zodat anderen er gebruik van kunnen maken.

Ga naar LinkedIn en typ in de zoekbalk #linkedinpremium. Selecteer de laatste berichten en kijk of iemand nog een kortingsbon beschikbaar heeft. Je kunt ook zoeken naar #plusonepledge.

Wanneer iemand een kortingsbon aanbiedt, is het zaak om zo snel mogelijk te zijn. Geef eerlijk aan waarom je het Premium abonnement gratis nodig hebt. Laat zien hoe je het in gaat zetten voor je carrière of bedrijf.

Visual Studio-gebruikers

Maak je toevallig gebruik van Visual Studio Dev Essentials? Dit ontwikkelaarsprogramma is door Microsoft op de markt gebracht. Het biedt tools en trainingen met als bonus een gratis Premium Career abonnement.

Via je universiteit

LinkedIn werkt samen met verschillende universiteiten. Studenten en afgestudeerden kunnen toegang krijgen tot 12 maanden gratis LinkedIn Premium. Dit kan alleen wanneer jouw universiteit hieraan meedoet. Bovendien heb je een e-mailadres van de universiteit nodig, anders krijg je geen gratis abonnement.

Voor journalisten

Wanneer je journalist bent kun je een gratis premium abonnement krijgen, gedurende drie maanden. Hiervoor moet je wel lid zijn van de LinkedIn voor journalistengroep. Voordat je je voor deze groep aanmeldt, is het belangrijk dat je profiel uitstraalt dat je journalist bent.

Als veteraan van het Amerikaanse leger

Oké, deze optie zal voor veel van jullie niet gelden. Maar ik wil hem toch even vermelden, want misschien heb je een bevriende veteraan die bij het Amerikaanse leger diende. En kun je via hem een gratis LinkedIn Premium lidmaatschap krijgen (als hij er zelf geen gebruik gemaakt).

Militaire veteranen krijgen een jaar lang gratis toegang tot Premium. Dit is bedoeld om veteranen de kans te geven om een geschikte baan te vinden. Amerikaanse veteranen kunnen het aanvragen wanneer ze nog geen Premium abonnement hebben. Daarnaast moeten ze verifiëren dat ze veteranen zijn.

Mocht je toevallig een Amerikaanse veteraan kennen die geen gebruik maakt van LinkedIn, kijk hem of haar dan even lief aan. Misschien lukt het om via deze persoon het gratis abonnement te krijgen.

Accounts die al bestaan

Er zijn een aantal LinkedIn Premium accounts waarop iedereen kan inloggen. Hierbij kun je volledig gebruikmaken van de functionaliteiten. Hieronder vind je een aantal accounts inclusief wachtwoord. Probeer het maar eens, ze werken echt.

 • ybs_tom@hotmail.com – wachtwoord: tnGm4zArs
 • zift.tuyap@gmail.com – wachtwoord: 4156826876
 • jmcalero91@gmail.com – wachtwoord: calerojm
 • smthjhn@gmail.com – wachtwoord: qweiop2

Vroeger kon je direct inloggen op deze accounts, tegenwoordig vraagt LinkedIn om verificatie. Dit doe je middels je paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Je moet bereid zijn om zo ver te gaan. Mocht het wachtwoord van een account niet meer kloppen, dan heeft iemand anders dit account al ingenomen.

Er bestaan complete lijsten met gratis Premium accounts. Ik ga ze hier niet allemaal plaatsen, gebruik je favoriete zoekmachine en vind dit soort lijsten zelf.

Is dit legaal?

Nee, op die manier aan een gratis abonnement komen is niet legaal. Maar het wordt toch veel toegepast. Al helemaal door mensen die voor enkele maanden een abonnement nodig hebben.

Op deze manier aan een gratis Premiumabonnement komen, brengt risico’s met zich mee. Het is tegen de beleidsregels van LinkedIn. Wanneer LinkedIn ontdekt hoe je aan het account bent gekomen, is de kans groot dat ze je account deactiveren, tijdelijk opschorten of misschien geheel verwijderen.

Korting na een abonnement

Heb je momenteel een gratis of betaald abonnement? Zeg dit op. LinkedIn zal vragen waarom je het abonnement wil opzeggen. Selecteer de optie dat het te duur is. Als reactie hierop geeft LinkedIn je gedurende twee maanden maar liefst 50% korting op het abonnement.

Elk jaar een gratis proefabonnement

De laatste optie is om elk jaar weer gebruik te maken van het gratis proefabonnement. De gratis proefperiode van een maand kan slechts eenmaal per jaar, maar voor sommigen is dit meer dan voldoende.

Let op dat je het proefabonnement tijdig annuleert. Doe je dit niet, dan worden er kosten in rekening gebracht. Houd daarom de meldingen in de gaten, of stel zelf een herinnering in.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven