Goedkoop marketing bureau

Gewoon een goedkoop marketing bureau inhuren en toch hoog in Google staan. Is dit mogelijk? Jazeker, voor alles is een markt. Ook voor het goedkoop online marketingbureau. De vraag is echter wat het inhuren van dit bureau je oplevert. Is goedkoop echt duurkoop of valt dit wel mee?

Dit kost online marketing

De prijzen voor online marketing of zoekmachine optimalisatie varieert enorm. De meeste websites gaan voor een goede online zichtbaarheid middels SEO. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit drie pijlers:

  • technische optimalisatie
  • linkbuilding
  • contentmarketing

Om dit te realiseren moet je een investering doen. Een marketing bureau kost gemiddeld tussen de € 200 en € 2000 er maand. Grote websites of bedrijven met een hoog budget geven soms veel meer aan online marketing uit.

Is een goedkoop marketing bureau net zo goed?

Je hebt dure en goedkope marketing bureaus. Het probleem is dat je aan de prijs niet ziet of ze ook kwaliteit leveren. Natuurlijk zal het duurdere marketingbureau zijn strepen hebben verdiend. Terwijl het goedkoop marketing bureau nog een lange weg heeft te gaan.

Dit wil echter niet zeggen dat een goedkoop online marketing bureau per definitie slechter is! Er zitten een paar pareltjes tussen die hele goede resultaten boeken.

De kosten van een goedkoop internetbureau

Wat is goedkoop? Het gemiddeld marketingbureau kost maandelijks tussen de € 200 en € 2000. Wanneer het internetbureau minder dan € 200 per maand kost dan spreek je over goedkoop. Dit hangt natuurlijk wel een beetje van de hoeveelheid werkzaamheden af. Wanneer de SEO specialist voor € 100 twee linkjes per maand op externe websites plaatst (linkbuilding) dan ben je alsnog duur uit.

Maandelijkse 2 tot 5 blogs voor je eigen website of in de vorm van linkbuilding voor € 100 is weer goedkoop. Je moet dus wel een beetje naar de werkzaamheden kijken en hoeveel tijd het marketing bureau hiermee kwijt is.

Zelf de kosten laag houden

Veel marketing bureaus verkopen een hoop gebakken lucht. Ze beloven je gouden bergen of een hoge positie in Google, desnoods met SEO garantie. Onzin want niemand kan jou deze garantie geven! Niks zo veranderlijk als het algoritme van zoekmachines (en het weer natuurlijk).

Maar wat is dan die gebakken lucht? Kijk, contentmarketing werkt altijd. Feitelijk komt het erop neer dat je zoveel mogelijk content tegen een zo hoog mogelijke kwaliteit op je website plaatst. Dan voldoe je in ieder geval aan de eisen van zoekmachines. Linkbuilding werkt soms, het moet dan op de juiste manier gebeuren. Wanneer je website goede content bevat dan gaan andere websites of geïnteresseerden die artikelen vanzelf delen. Dat is gratis linkbuilding. Zo kun je de kosten laag houden.

Technische optimalisatie van de website is wel belangrijk. Zo moet de website mobielvriendelijk zijn en een goede laadtijd hebben. Het is dan ook zeker zinvol om hier kritisch naar te kijken.

Goedkoop marketing bureau versus SEO tekstschrijver

Je hebt kunnen zien dat het voornamelijk om content draait. Linkbuilding is ook belangrijk maar met een goede strategie komt dit vanzelf. Moet je dan voor een goedkoop marketing bureau of een SEO tekstschrijver gaan?

Vraag het gemiddelde online marketing bureau hoe ze aan hun teksten komen. Ruim 90% van de (kleine) internetbureaus maakt gebruik van een externe tekstschrijver. Dit betekent dat ze een SEO schrijver inhuren zonder zelf de teksten te schrijven.

Wat betekent dit voor jou? Het goedkoop marketing bureau moet de tekstschrijver betalen. Natuurlijk wil het bureau hier ook aan verdienen en brengt hier nog eens extra kosten voor in rekening. Eigenlijk betaal je niet alleen het goedkoop marketing bureau maar ook de ingehuurde tekstschrijver.

Rechtstreeks zaken doen met de SEO tekstschrijver

Die teksten op je website of webshop plaatsen, dat kun je heel goed zelf. Daar hoef je geen goedkoop marketing bureau voor in te huren. Belangrijker is dat je goede SEO teksten ontvangt. Ik heb in het verleden al voor heel veel online marketing bureaus geschreven. Je kunt je voorstellen dat ik dus ook heel wat achter de schermen mee heb mogen kijken. Dit maakt dat ik precies weet hoe je SEO teksten schrijft.

Dit is ook terug te zien aan de positie van deze website: deze scoort hoog in zoekmachines. Zonder dat ik gebruik maak van linkbuilding. Weet je dat jij dit ook heel goed zelf kunt realiseren? Dit doe je door rechtstreeks zaken te doen met de SEO tekstschrijver. Met mij dus. Dit bespaart je dubbele kosten. Weg met het goedkoop online marketing bureau en direct door naar de tekstschrijver.

Wil je meer informatie over mijn werkwijze of de vrijblijvende tarievenkaart ontvangen? Neem contact op.

Bianca Walraven is SEO content specialist.

  • SEO teksten
  • Blogs
  • Nieuwsberichten
  • Persberichten
  • SEO consultancy