Goedkoop marketing bureau

Bijgewerkt: 23 augustus 2021

Gewoon een goedkoop marketing bureau inhuren en toch hoog in Google staan. Is dit mogelijk? Jazeker, voor alles is een markt. Ook voor het goedkoop online marketingbureau. De vraag is echter wat het inhuren van dit bureau je oplevert. Is goedkoop echt duurkoop of valt dit wel mee?

Dit kost online marketing

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


De prijzen voor online marketing of zoekmachine optimalisatie varieert enorm. De meeste websites gaan voor een goede online zichtbaarheid middels SEO. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit drie pijlers:

  • technische optimalisatie
  • linkbuilding
  • contentmarketing

Om dit te realiseren moet je een investering doen. Een marketing bureau kost gemiddeld tussen de € 200 en € 2000 er maand. Grote websites of bedrijven met een hoog budget geven soms veel meer aan online marketing uit.

Is een goedkoop marketing bureau net zo goed?

Je hebt dure en goedkope marketing bureaus. Het probleem is dat je aan de prijs niet ziet of ze ook kwaliteit leveren. Natuurlijk zal het duurdere marketingbureau zijn strepen hebben verdiend. Terwijl het goedkoop marketing bureau misschien nog een lange weg heeft te gaan. Maar hij kan ook goedkoop zijn om zo de concurrentie voor te blijven.

Dit wil dus niet zeggen dat een goedkoop online marketing bureau per definitie slechter is! Er zitten een paar pareltjes tussen die hele goede resultaten boeken.

De kosten van een goedkoop internetbureau

Wat is goedkoop? Het gemiddeld marketingbureau kost maandelijks tussen de € 200 en € 2000. Wanneer het internetbureau minder dan € 200 per maand kost dan spreek je over goedkoop. Dit hangt natuurlijk wel een beetje van de hoeveelheid werkzaamheden af. Wanneer de SEO specialist voor € 200 weinig werk verricht dan ben je misschien alsnog duur uit.

Maandelijkse 2 tot 5 blogs voor je eigen website of in de vorm van linkbuilding voor enkele tientjes is voor de meeste mensen goedkoop. Je moet dus wel een beetje naar de werkzaamheden kijken en hoeveel tijd het marketing bureau hiermee kwijt is.

Zelf de kosten laag houden

Veel marketing bureaus verrichten een hoop werk . Let wel een beetje op met beloftes zoals een hoge positie in Google, desnoods met SEO garantie. Niemand kan een garantie op een eerste positie in Google geven. Het algoritme van zoekmachines wisselt regelmatig. Je ziet ook die posities regelmatig veranderen.

Wat is de beste keuze? Kijk, contentmarketing werkt altijd. Feitelijk komt het erop neer dat je zoveel mogelijk content tegen een zo hoog mogelijke kwaliteit op je website plaatst. Dan voldoe je in ieder geval aan de eisen van zoekmachines. Linkbuilding werkt soms, het moet dan op de juiste manier gebeuren. Wanneer je website goede content bevat dan gaan andere websites of geïnteresseerden die artikelen vanzelf delen. Dat is gratis linkbuilding. Zo kun je de kosten laag houden.

Technische optimalisatie van de website is wel belangrijk. Zo moet de website mobielvriendelijk zijn en een goede laadtijd hebben. Het is dan ook zeker zinvol om hier kritisch naar te kijken.

Goedkoop marketing bureau versus SEO tekstschrijver

Je hebt kunnen zien dat het voornamelijk om content draait. Linkbuilding is ook belangrijk maar met een goede strategie komt dit vanzelf. Moet je dan voor een goedkoop marketing bureau of een SEO tekstschrijver gaan?

Vraag het gemiddelde online marketing bureau hoe ze aan hun teksten komen. Veel van de (kleine) internetbureaus maakt gebruik van een externe tekstschrijver of heeft er een in dienst. Dit betekent dat ze een SEO schrijver inhuren zonder zelf de teksten te schrijven.

Wat betekent dit voor jou? Het goedkoop marketing bureau dat iemand inhuurt moet de tekstschrijver betalen. Natuurlijk wil het bureau hier ook aan verdienen en brengt hier nog eens extra kosten voor in rekening. Eigenlijk betaal je niet alleen het goedkoop marketing bureau maar ook de ingehuurde tekstschrijver. Kijk dus even of je niet dubbel aan het betalen bent.

Rechtstreeks zaken doen met de SEO tekstschrijver

Die teksten op je website of webshop plaatsen, wat kan het goedkoopmarketing bureau doen maar dat kun je ook goed zelf. Belangrijker is dat je goede SEO teksten ontvangt. Ik heb in het verleden al voor heel veel online marketing bureaus geschreven. Je kunt je voorstellen dat ik dus ook heel wat achter de schermen mee heb mogen kijken. Dit maakt dat ik precies weet hoe je SEO teksten schrijft.

Dit is ook terug te zien aan de positie van deze website: deze scoort hoog in zoekmachines. Zonder dat ik gebruik maak van linkbuilding. Weet je dat jij dit ook heel goed zelf kunt realiseren? Dit doe je door rechtstreeks zaken te doen met de SEO tekstschrijver. Met mij dus. Dit bespaart je dubbele kosten.

Wil je meer informatie over mijn werkwijze of de vrijblijvende tarievenkaart ontvangen? Neem contact op.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven