Blogs laten schrijven – SEO teksten

Blogs laten schrijven is wel zo verstandig, vooral wanneer je op online vindbaarheid mikt. Met blogs amuseer je namelijk je websitebezoekers maar ook zoekmachines. Het is eigenlijk een wonder dat veel bedrijven dit nog niet doen en hiermee kansen laten liggen. Wil jij wél meer website bezoekers? Bekijk wat blogs laten schrijven voor jou betekent.

Definitie van bloggen

Van oorsprong is bloggen het bijhouden van een online dagboek. Zie het als de voorloper van vloggen (videodagboek). Inmiddels is bloggen behoorlijk uit zijn verband gerukt en bedoelen we er van alles mee. Van persoonlijke verhalen tot informatieve artikelen: het wordt vaak onder de noemer blog geschaard.

Toch is het belangrijk om onderscheid te maken tussen blogs en informatieve teksten. Deze laatste lijken een beetje op Wikipedia artikelen, terwijl je een blog wat persoonlijker houdt.

Laten bloggen, hoe werkt dat?

Langzaam maar zeker krijgen bedrijven het door: blogs laten schrijven verhoogt de omzet. Hoe werkt dit eigenlijk? Blogs bevatten informatie, tips of weetjes. Interessante blogs worden dankzij hun inhoud sneller op social media gedeeld. In andere gevallen is de websitebezoeker vooral tevreden met de extra informatie. Hoe je het ook went of keert: blogs zorgen voor terugkerende en nieuwe bezoekers.

Meer websitebezoekers = een hogere conversie en een hogere omzet. Hier hoef je geen rekenwonder voor te zijn.

Een blog die SEO Proof is

Let wel een beetje op door wie je laat bloggen, de blog moet namelijk SEO proof moet zijn. Hiervoor vertrouw je op de SEO tekstschrijver. Nou ja, de SEO tekstschrijver met kennis en ervaring. Want iedereen mag zich zo noemen, en slecht geschreven blogs doen je website geen goed.

Een SEO proof blog ziet er niet alleen netjes uit, ook brengt deze het enthousiasme op de lezer over. Bovendien bevat de blog een aantal belangrijke zoekwoorden, maar wel in de juiste balans.

Ik wil zelf bloggen, kan dat?

Natuurlijk kan je zelf bloggen, maar heb je hier ook in? Het schrijven van een blog vraagt namelijk om een goede voorbereiding, een perfecte schrijfstijl en natuurlijk kennis van zoekmachineoptimalisatie. Pak je het verkeerd aan dan zullen Google en andere zoekmachines je werk niet echt waarderen. Je verschijnt minder hoog in Google of erger nog: je zakt zelfs een aantal plaatsen terug. Dat is het nadeel van slecht geschreven blogs.

Wil je toch zelf bloggen? Let dan op de volgende zaken:

 • Juiste spelling en grammatica
 • Passende interpunctie
 • Goede zinsopbouw
 • Juist alinea gebruik
 • SEO titel
 • Goede tussenkopjes
 • Gebruik van zoekwoorden
 • Synoniemen voor zoekwoorden
 • Goede bloglengte
 • Rekening houden met citaatrecht en auteursrecht

Je ziet dat zelf bloggen niet iets is wat je even tussendoor doet. Ga er dus goed voor zitten en neem hier je tijd voor.

Blogs laten schrijven: prijs en overige kosten

Wat kost laten bloggen? De prijs verschilt per tekstschrijver. Ja hebt goede en slechte maar ook langzame en snelle bloggers. Hier tussenin zitten nog eens 30000 tekstschrijvers met allemaal hun eigen tarieven. Goedkoop is vaak duurkoop maar duur wil niet zeggen dat het ook beter is. Begrijp je hem nog?

Veel beginnende tekstschrijvers liften mee op het succes van hun ervaren collega’s. Ze durven dan ook best dezelfde prijzen te vragen, ondanks dat de kwaliteit een stuk lager ligt. Dat doen ze niet allemaal hoor, ik haal er even de zeldzame exemplaren uit. Ervaren tekstschrijver hebben gelukkig veel zelfvertrouwen. Soms vragen ze wel belachelijk hoge prijzen vragen, maar dat is mijn mening.

Dit zijn de gemiddelde blogger prijzen:

 • Goedkope tekstschrijver: €5 – €20 per blog
 • Gemiddelde tekstschrijver: €30 – €60 per blog
 • Duurdere tekstschrijver: €80 – €200 per blog

Ik heb het hier over een blog van 500 woorden inclusief eenvoudig zoekwoordenonderzoek. Mijn tarief ligt in het midden, het is maar dat je het weet.

Het nut van een zoekwoordenonderzoek

Blogs laten schrijven en ook nog eens een zoekwoordenonderzoek afnemen: veel tekstschrijvers raden je dit aan. Nuttig of onzin? Een zoekwoordenonderzoek is altijd zinvol, maar niet in de context die sommige schrijvers je aanbieden. Je hebt helemaal niks aan een peperduur zoekwoordenonderzoek. Dit is namelijk iets dat je zelf ook kunt. Of het kost de tekstschrijver nog geen vijf minuten tijd.

Een van mijn websites trekt 20.000 bezoekers per dag (!) Dit heb ik bereikt door het wekelijks schrijven van twee tot drie blogs. Dacht je nu echt dat ik hier een uitgebreid zoekwoordenonderzoek tegenaan heb gegooid? No way! Iedereen doet alsof SEO een hele rekenformule is, maar met je gezond boerenverstand kom je een stuk verder. Gelukkig heb ik dat gezonde boerenverstand (boerinnenverstand). Ik zou zeggen: maak hier gebruik van. Laten bloggen? Neem contact met mij op, praten we dan verder.