Webcopy voor je website of webshop

Bijgewerkt: 16 augustus 2021

Webcopy, je weet dat het onmisbaar is voor je website of webshop. Helaas vind je niet de tijd om webcopy te schrijven. Bovendien kunnen slechte teksten ervoor zorgen dat je concurrent het beter doet. Dat is ook precies de reden waarom sommige van je concurrenten hoger in Google staan.

Wat hebben webcopy en SEO met elkaar te maken?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Je hoort heel veel over webcopy oftewel teksten, onderdeel van de content op je website. In één adem wordt dan ook gelijk SEO genoemd. Wat hebben deze twee met elkaar te maken? Meer dan je denkt.

SEO staat namelijk voor zoekmachine optimalisatie. Dit is een verzameling technieken om hoger in zoekmachines te komen. Belangrijke onderdelen zijn linkbuilding en technische optimalisatie. Het hoofdonderdeel draait om webcopy. Dit zijn alle teksten op je website of webshop. Hoe beter deze teksten, hoe hoger je in de zoekresultaten rankt.

Waarom webcopy niet altijd werkt

Zomaar wat teksten schrijven of laten schrijven en deze op je website plaatsen. Je hebt nu voldaan aan de eisen van zoekmachines: webcopy toevoegen. Waarom word je dan niet gevonden in zoekmachines of blijf je ergens op de achtste plaats of lager in de zoekresultaten hangen?

Dit heeft alles met je webcopy te maken. Nou ja natuurlijk niet alles, maar wel voor een heel groot gedeelte. Dat is niet jouw schuld maar te wijten aan minder kennis met zoekmachine optimalisatie. Op zich niks vreemds aan, want SEO lijkt net een moeilijke wiskundevraag. Daar moet je wel de tijd in willen steken. Dus webcopy werkt niet? Juist wel, maar alleen wanneer het hier om verrassend goede webcopy gaat. En dat is nu net waar je vandaag aan gaat werken.

Moet ik zelf de webcopy schrijven?

Deze vraag stel ik aan jou, want mijn eigen webcopy schrijf ik natuurlijk zelf. Of jij dit ook zelf moet doen? Dat hangt er vanaf hoeveel tijd en zin je hebt, maar ook hoe het met je creativiteit zit. Om goede webcopy te schrijven moet je ook nog eens een vlotte pen hebben. Het liefst een die net zo snel is als de racewagen van Max Verstappen. Anders ben je over 3 uur nog steeds met je eerste tekst bezig. Dat wil je niet, je hebt wel wat beters te doen.

Dus op de vraag of je zelf webcopy moet schrijven: het mag. En op de vraag of deze webcopy hoog in Google komt te staan: waarschijnlijk niet. Teleurstellend? Niet meteen boos worden, ik leg je hieronder uit waarom je liever webcopy laat schrijven en door wie.

Dit doen slechte webteksten met jouw website

Je website kan technisch nog zo goed in orde zijn en je hebt een geweldig linkprofiel, zonder goede webteksten ga je het niet redden. Dit komt omdat Google zich helemaal richt op teksten, teksten en nog eens teksten. Dat is tenslotte waar het hele internet op draait.

Webcopy dus. Slechte webcopy kenmerkt zich door teksten met slaapverwekkend lange zinnen, verkeerd gebruik van interpunctie en taal- of spellingsfouten. Het is niet zo dat het ontbreken van zoektermen een webtekst slecht maakt, maar wel minder goed vindbaar. Slechte teksten of het ontbreken van zoekwoorden zorgen er dus voor dat jouw website onderaan in de zoekresultaten blijft hangen. Duidelijk verhaal.

Webcopy laten schrijven

Heb je de moed al opgegeven om zelf webcopy te schrijven? Dat is natuurlijk niet mijn bedoeling: ik wil je niet ontmoedigen. Iedereen die zelf een tekst schrijft is hartstikke dapper. Je probeert tenminste iets! Maar wil je die website sneller in de zoekresultaten zien verschijnen dan moet je hard werken aan webcopy.

Webcopy laten schrijven is misschien wel de meest geschikte oplossing. Maar niet door iedere willekeurige tekstschrijver. Ga maar eens via zoekmachines op zoek naar een tekstschrijver. Je ziet dan al snel wie bovenaan in Google staat. Helaas zie je niet wie onderaan in Google staat, want niemand kijkt verder dan de eerste 10 zoekresultaten.

Kijk, je bent via Google of een andere zoekmachine hier uitgekomen. Deze website staat bovenaan in zoekmachines dankzij goede webcopy. Dit is precies wat jij ook wil. Daarom kies je voor webcopy laten schrijven.

Krijg ik garantie om hoger in Google te komen?

Sommigen geven je SEO garantie. Wanneer ze jou niet hoger in Google krijgen dan ontvang je het geld terug. Natuurlijk zitten hier wel voorwaarden aan, waardoor je in veel gevallen toch nooit je geld terugkrijgt. Het probleem is dat niemand SEO garantie kan geven. Vandaag sta je bovenaan in Google, morgen ineens niet meer. Dit komt omdat zoekmachines hun algoritme regelmatig aanpassen.

Je krijgt dus geen SEO garantie. Wél de garantie dat deze SEO tekstschrijver er hard aan werkt om jouw website of webshop zichtbaar te maken in zoekmachines. Het liefst op de eerste plaats, maar dat kan dus niemand garanderen. SEO webcopy is hier wel op gericht. En op een goede conversie. Die zekerheid heb je.

Blijf jij je concurrent graag voor? Neem direct contact op, dan regelen we dat.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven