Goede voorbeelden Over Ons pagina

Bijgewerkt: 18 augustus 2021

Een geweldige ‘Over Ons’ levert meer klanten op. Daarnaast is deze pagina onmisbaar wanneer je goed in Google wil scoren. Op zoek naar goede voorbeelden van een Over Ons pagina? Ik heb de afgelopen jaren al heel wat van dit soort pagina’s geschreven. Ik laat je de beste voorbeelden zien, ook wanneer ze afkomstig zijn van mijn toetsenbord. Je gaat namelijk voor de beste en meest unieke Over Ons tekst.

Over ons of over mij

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Moet je het nu over ons of over mij hebben? Dat hangt er vanaf met hoeveel je bent. Een groot bedrijf heeft het altijd Over Ons. Als alleenwerkende zzp’er kun je het beter op een Over Mij pagina houden. Toch zijn er genoeg zzp’ers die liever voor een Over Ons pagina gaan, simpelweg omdat het er professioneel uitziet.

Daarnaast zijn er veel zzp’ers die een samenwerking met andere ondernemers aangaan. Dit is ook het geval bij BjanCa: ik werk samen met de beste professionals. Dan heb je het al snel over ons en niet over mij, je spreekt immers namens het hele team.

Ik zag eens bij iemand op de website dat hij het niet over ons of over mij had maar over u (jij dus). Sommigen vonden dit grappig, maar voor potentiële opdrachtgevers is dit een no-go. Je wil immers meer over het bedrijf of de ondernemer weten, niet hoe een samenwerking eruit gaat zien. Dat soort zaken beschrijf je niet op de Over Ons pagina. Dit is een van die voorbeelden van hoe het niet moet.

Drie belangrijke onderdelen

Begin maar eens met het schrijven van een Over Ons pagina, dit is lastiger dan je denkt. Je pagina ziet er al snel als honderden andere pagina’s uit.

Daarnaast bevatten veel Over Ons pagina’s informatie die helemaal niet op deze pagina thuishoort. Feitelijk beschrijft een over ons pagina de volgende drie zaken:

  1. Historie van het bedrijf
  2. Huidige gang van zaken
  3. Toekomstvisie of plannen

De historie van het bedrijf lijkt saai maar voor potentiële klanten of opdrachtgevers heeft dit een hoog amusementsgehalte. Hoe is het bedrijf ontstaan, waarom is deze onderneming opgericht en wie was de oorspronkelijke oprichter? Op deze manier maakt de bezoeker op een leuke manier kennis met het bedrijf.

De huidige gang van zaken gaat over de teamleden. Belangrijk, want een klant of opdrachtgever willen weten met wie ze zaken doen. Er kan ook meer worden verteld over de grootte van het bedrijf of op welke locaties het actief is.

Met een toekomstvisie of plannen laat je zien welke ontwikkelingen nog in het verschiet lijken. Bedrijven die aan hun toekomst werken wekken meer vertrouwen. Je mag als bedrijf namelijk nooit stil blijven staan.

Goede voorbeelden Over Ons pagina

Ben je benieuwd naar een aantal goede voorbeelden van een Over Ons pagina? Mooi, want die ga je van mij krijgen.

Veiligsite Bid and Buy Auctions liet een over ons pagina schrijven. Bekijk het voorbeeld van deze Over Ons pagina. De tekst begint in de tweede alinea (ons platform), het eerste gedeelte hebben ze er later zelf bijgezet.

Weg met Suikerziekte ging ook voor zo’n pagina. Het voorbeeld ziet er weer heel anders uit.

Dan heb je nog InkOulet, die hadden natuurlijk ook een Over Ons tekst nodig. Te zien in het volgende goede voorbeeld.

Je ziet, bovenstaande drie Over Ons voorbeelden zien er allemaal anders uit. Er is dus geen standaard of kant-en-klare Over Ons tekst, deze wordt altijd afgestemd op het bedrijf, doelstellingen, doelgroep en andere zaken.

Overigens schreef ik nog veel meer Over Ons teksten. In 2020 waren dit er tientallen. Bijvoorbeeld voor een uitzendbureau, thuiszorginstelling, ondernemerscoach, therapeut, reisbureau, webshop en nog veel meer. Zoveel om op te noemen, daarom is het ook niet mogelijk om alle voorbeelden te tonen.

Zelf een Over Ons pagina schrijven

Hoe moeilijk is het om zelf een Over Ons pagina te schrijven? Dit is vrij lastig. Je moet namelijk iets over jezelf vertellen. Het is veel makkelijker om dingen over anderen te vertellen, dat is een feit. Jezelf profileren betekent objectief naar jezelf kijken, dit is iets wat veel mensen niet kunnen.

Daarom is het altijd beter om iemand anders deze lastige pagina te laten schrijven. Bij voorkeur een professional, dat scheelt weer in tijd en zeker ook in geld. Want wanneer je een Over Ons pagina laat schrijven en je bent hier niet tevreden over, dan moet je dit weer door iemand anders laten doen. Dubbele kosten, dan zit je natuurlijk ook niet op te wachten.

Het advies is dan ook: laat een Over Ons pagina door een ervaren tekstschrijver maken. Op de eindstreep ben je hier voordeliger mee uit. Bovendien scheelt het je ook enorm veel tijd.

Dit kost het allemaal

Genoeg goede voorbeelden van een Over Ons pagina, maar wat kost het om deze te laten schrijven? De prijs is afhankelijk van de inhoud, moeilijkheidsgraad en lengte van de tekst.

Nu is het niet zo dat je met een Over Ons pagina direct hoog in Google wil of moet scoren, maar je wil nu eenmaal wel een SEO tekstschrijver in de arm nemen. Naast de Over Ons pagina heb je namelijk nog meer teksten voor je website nodig.

Goed, wat kost een Over Ons tekst? Ondernemen moet betaalbaar blijven, daarom zijn de tarieven zeer vriendelijk. De kwaliteit blijft natuurlijk hoog, ook voor kortere trusten. Vraag maar eens de tarievenkaart aan, het zal je verrassen.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven