Blogs laten schrijven – SEO teksten

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

Blogs laten schrijven is wel zo verstandig, vooral wanneer je op online vindbaarheid mikt. Met blogs amuseer je namelijk je websitebezoekers maar ook zoekmachines. Het is eigenlijk een wonder dat veel bedrijven dit nog niet doen en hiermee kansen laten liggen. Wil jij wél meer website bezoekers? Bekijk wat blogs laten schrijven voor jou betekent.

Definitie van bloggen

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Van oorsprong is bloggen het bijhouden van een online dagboek. Zie het als de voorloper van vloggen (videodagboek). Inmiddels is bloggen behoorlijk uit zijn verband gerukt en bedoelen we er van alles mee. Van persoonlijke verhalen tot informatieve artikelen: het wordt vaak onder de noemer blog geschaard.

Toch is het belangrijk om onderscheid te maken tussen blogs en informatieve teksten. Deze laatste lijken een beetje op Wikipedia artikelen, terwijl je een blog wat persoonlijker houdt.

Laten bloggen, hoe werkt dat?

Langzaam maar zeker krijgen bedrijven het door: blogs laten schrijven verhoogt de omzet. Hoe werkt dit eigenlijk? Blogs bevatten informatie, tips of weetjes. Interessante blogs worden dankzij hun inhoud sneller op social media gedeeld. In andere gevallen is de websitebezoeker vooral tevreden met de extra informatie. Hoe je het ook went of keert: blogs zorgen voor terugkerende en nieuwe bezoekers.

Meer websitebezoekers = een hogere conversie en een hogere omzet. Hier hoef je geen rekenwonder voor te zijn.

Een blog die SEO proof is

Let wel een beetje op door wie je laat bloggen, de blog moet namelijk SEO proof moet zijn. Hiervoor vertrouw je op de SEO tekstschrijver. Nou ja, de SEO tekstschrijver met kennis en ervaring. Want iedereen mag zich zo noemen, en slecht geschreven blogs doen je website geen goed.

Een SEO proof blog ziet er niet alleen netjes uit, ook brengt deze het enthousiasme op de lezer over. Bovendien bevat de blog een aantal belangrijke zoekwoorden, maar wel in de juiste balans.

Ik wil zelf bloggen, kan dat?

Natuurlijk kan je zelf bloggen, maar heb je hier ook zin in? Het schrijven van een blog vraagt namelijk om een goede voorbereiding, een perfecte schrijfstijl en natuurlijk kennis van zoekmachineoptimalisatie. Pak je het verkeerd aan dan zullen Google en andere zoekmachines je werk niet echt waarderen. Je verschijnt minder hoog in Google of erger nog: je zakt zelfs een aantal plaatsen terug. Dat is het nadeel van slecht geschreven blogs.

Wil je toch zelf bloggen? Let dan op de volgende zaken:

  • Juiste spelling en grammatica
  • Passende interpunctie
  • Goede zinsopbouw
  • Juist alinea gebruik
  • SEO titel
  • Goede tussenkopjes
  • Gebruik van zoekwoorden
  • Synoniemen voor zoekwoorden
  • Goede bloglengte
  • Rekening houden met citaatrecht en auteursrecht

Je ziet dat zelf bloggen niet iets is dat je even tussendoor doet. Ga er dus goed voor zitten en neem hier je tijd voor.

Blogs laten schrijven: prijs en overige kosten

Wat kost laten bloggen? De prijs is afhankelijk van verschillende zaken. Ten eerste bewerksnelheid. Dankzij een hoog werktempo kunnen we de kosten reëel houden. Je hoeft je niet druk te maken over het werktempo want je betaalt altijd per blog en niet per uur. Daarnaast hangt de prijs van blogs laten schrijven van de lengte van de tekst af. Maar ook van de moeilijkheidsgraad. De grootte van de opdracht speelt ook een rol. Bij hele grote opdrachten zit een mooie korting er echt wel in.

Wil je weten wat blogs laten schrijven moet kosten? Vraag dan altijd tarievenkaart aan. Hierin staan alle prijzen overzichtelijk bij elkaar. Bedenk dat de prijzen inclusief zoekwoordenonderzoek zijn. Dit is praktisch want zo weet je zeker dat je ook een SEO blog krijgt. Hiermee kun je beter vindbaar in de organische zoekresultaten. Een apart zoekwoordenonderzoek is dus niet nodig. Prijzen zijn exclusief btw, deze informatie vind je ook terug op de tarievenkaart.

Het nut van een zoekwoordenonderzoek

Blogs laten schrijven en ook nog eens een zoekwoordenonderzoek afnemen: veel tekstschrijvers doen het. Nuttig of onzin? Een zoekwoordenonderzoek is altijd zinvol, maar niet als uitgebreide rapportage. Je hebt helemaal niks aan een duur en uitgebreid zoekwoordenonderzoek wanneer je jezelf niets meedoet. Bovendien kun je een zoekwoordenonderzoek op zelf uitvoeren. Een eenvoudig onderzoek kost nog geen 10 minuten tijd.

Een van mijn websites trekt duizenden bezoekers per dag (!) Dit heb ik bereikt door het wekelijks schrijven van twee tot drie blogs. Dacht je nu echt dat ik hier een uitgebreid zoekwoordenonderzoek tegenaan heb gegooid? No way! Iedereen doet alsof SEO een hele rekenformule is, maar met je gezond boerenverstand kom je een stuk verder. Gelukkig heb ik dat gezonde boerenverstand (boerinnenverstand). Ik zou zeggen: maak hier gebruik van. Laten bloggen? Neem contact met mij op, praten we dan verder.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven