Geld verdienen met bloggen (2022)

Iedereen kan het: geld verdienen met bloggen. Natuurlijk is het handig als je een vlotte pen en kennis van SEO hebt. Maar zelfs zonder deze skills kun je nog steeds een mooi inkomen verdienen met behulp van blogs. Er is namelijk altijd hulp beschikbaar! In dit blogartikel laat ik je zien hoe je vandaag nog start met een passief inkomen.

Bloggen: een weblog

Voordat we het hebben over bloggen als inkomstenbron, is het belangrijk om te weten wat dit precies inhoudt. Een weblog, vaak ook afgekort tot blog, is een website met persoonlijke verhalen. Het klinkt als een online dagboek en dat was ook de eerste opzet. Tegenwoordig wordt een weblog ook gebruikt voor het delen van kennis, tips of informatie. Maar dan wel op een persoonlijke manier.

Elk bericht dat je op een weblog plaatst (mag ook een gewone website zijn) noem je een blogpost. Ook dit wordt vaak afgekort tot blog. Dit maakt het woord blog misschien een beetje verwarrend, maar je snapt nu vast wel wat ik bedoel.

Geld verdienen met bloggen in 2022

Maandelijks komen er steeds meer nieuwe blogwebsites bij. Soms betreft het bedrijfswebsites, want ook zakelijk bloggen is enorm populair.

Daarnaast richten steeds meer mensen zich op geld verdienen middels bloggen. Het inkomen dat hieruit voortvloeit noem je ook wel een passief inkomen. Met een passief inkomen investeer je vooral in het begin veel tijd (en soms geld). Na enige tijd begint het inkomen binnen te stromen en is er minder tijd en aandacht voor de website/ weblog nodig.

Het is wel even doorzetten

De term passief inkomen is misschien een beetje misleidend want bloggen betekent dat je elke week bezig blijft. Het is namelijk enorm belangrijk dat je de website regelmatig voorziet van nieuwe content.

In 2022 én 2023 volg je hierbij een aantal belangrijke trends. Meer hierover lees je hieronder. Je komt er al snel achter dat SEO (zoekmachine optimalisatie) en bloggen er heel anders uitziet dan 10 jaar geleden.

Methoden om geld te verdienen met een blog

De meest gebruikte methode om geld te verdienen met een blog is affiliate marketing. Je start een website (weblog) en plaatst hier regelmatig blogpost rondom een bepaald onderwerp of niche op. Vervolgens plaats je hier affiliate links bij. Deze links verkrijg je door je aan te melden bij een affiliate netwerk. Zodra een websitebezoeker via jouw affiliate link een bestelling bij de adverteerder plaatst (of inschrijft voor een cursus, nieuwsbrief of iets anders) ontvang je hier een vergoeding voor.

Inkomen halen uit bloggen kan ook door zelf advertentieruimte aan te bieden. Of bedrijven de mogelijkheid te bieden tot het plaatsen van een gesponsorde blogpost. In deze twee gevallen werkt je direct met de adverteerder samen, niet via een advertentienetwerk.

Dan is er nóg een manier om geld te verdienen met bloggen: blogposts voor anderen schrijven. Deze methode laat ik hier even tussenuit omdat je dan al snel richting het beroep tekstschrijver gaat.

Geld verdienen met bloggen: wat levert het op?

Wil je meer verkeer naar je website of naamsbekendheid opbouwen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?

Je moet weten dat het schrijven van blogs vooral veel doorzettingsvermogen vraagt. Het is niet zo dat je direct al de eerste dag een inkomen hebt. Wanneer je voor een passief inkomen gaat dan is het belangrijk dat je daarnaast nog een andere inkomstenbron hebt. Zodra het passief inkomen groeit kunnen je eventueel de andere baan opzeggen of minderen. Maar alleen wanneer je ook zeker bent van je passief inkomen.

Wat levert het bloggen nu precies op? Veel internetondernemers haken voortijdig af, simpelweg omdat het ze niet snel genoeg gaat. Hierdoor lopen ze op de lange duur een hoop inkomen mis.

De doorzetters verdienen tussen de € 100 en € 5000 per maand. Dat is meer dan in het jaar 2000, waar je nog niet zoveel met bloggen kon verdienen. Je ziet dat er wél grote verschillen tussen de verdiensten zitten. Dit heeft vooral te maken met de hoeveelheid blogs maar ook met het aantal websitebezoekers, de vindbaarheid in zoekmachines en het affiliate netwerk.

Veel en kwalitatieve blogs

Wil je voldoende inkomsten halen uit je schrijfkunst dan heb je vooral veel en kwalitatieve blogs nodig. Pakweg 10 jaar geleden kon je met enkele blogs van lage kwaliteit al bovenaan in zoekmachines staan. Hier is veel in veranderd.

SEO blogs worden beter gevonden in zoekmachines. Afhankelijk van de niche en concurrentie is het met goede SEO blogs vrij eenvoudig om bovenaan in zoekmachines te staan. Hierdoor ontvang je het meeste zoekverkeer, wat natuurlijk je conversie omhooghaalt. Doe je niks op het gebied van SEO? Dan staan concurrenten altijd boven jou.

Wil je bovenaan in zoekmachines staan dan heb je verstand van SEO oftewel zoekmachine optimalisatie nodig. Heb je dit niet? Lees je dan goed in en vraag eventueel hulp van een professional.

Wie schrijft die blijft

Je kent vast de uitspraak wel: “wie schrijft die blijft”. Het betekent dat je boekhouding op orde moet zijn maar je kunt het ook letterlijk nemen. Want degene die het meest schrijft oftewel nieuwe blogs op zijn website toevoegt is de winnaar. Google en andere zoekmachines houden namelijk van actieve websites.

Mijn tip: blijf schrijven. Of blijf nieuwe blogs toevoegen. Zorg dat deze blogs zoekmachine geoptimaliseerd zijn en vooral prettig lezen. Plaats hier relevante affiliate links/ banners bij. Zo wordt bloggen een groot succes.

Hulp bij SEO blogs

Richt jij je op een blogsite maar weet je niet goed te starten? Als SEO blogger help ik je creëren van de beste blogs. Lekker leesbaar, goed geschreven en geoptimaliseerd voor zoekmachines. Tegen mooie tarieven, ontdek het zelf! Ik vind het namelijk belangrijk dat je er iets aan overhoudt.

Informeer naar de tarieven of de werkwijze.


Bianca schreef meer dan 30.000 artikelen voor het internet en hielp meer dan 500 bedrijven aan een betere online zichtbaarheid. Ze heeft een enthousiast en ervaren team van specialisten opgebouwd.

We zijn het startpunt voor elke (nieuwe) website.
Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven?