Freelance SEO tekstschrijver – voordelig en resultaatgericht

Bijgewerkt: 9 september 2021

Niet te veel betalen voor de freelance SEO tekstschrijver. Maar wel je positie in de organische zoekresultaten verbeteren. De concurrentie verslaan, meer websitebezoekers en een hogere omzet, dat wil jij toch ook? Dat de bereik je met dé freelance SEO tekstschrijver. Ontdek meer over de voordelen, werkwijze en tarieven.

Direct van start gaan

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Geen zin om onderstaande tekst te lezen? Ben je al overtuigd en wil je direct van start gaan? Vraag de tarievenkaart of meer informatie aan.

Waardevolle webteksten

Wat kun je van de freelance SEO tekstschrijver verwachten? In ieder geval waardevolle webteksten. Dit zijn teksten (voor website of webshop) die een toegevoegde waarde voor de bezoeker hebben. Dat is natuurlijk niet alles want ook Google waardeert deze teksten veel beter.

Het draait allemaal om gebruiksvriendelijkheid en SEO (zoekmachine optimalisatie). Door deze twee samen te voegen val je beter op. In zoekmachines maar natuurlijk bij je bezoekers.

Freelance SEO tekstschrijver? Dit zijn de voordelen

Moet je wel een freelance SEO tekstschrijver inschakelen? Een goede vraag want dit kost altijd geld. Toch is het niet verkeerd om in je website en hiermee je bedrijf of toekomst te investeren. Aan de andere kant moet deze investering ook iets opleveren. Ontdek hieronder drie voordelen van de freelance SEO tekstschrijver.

1. Kennis omtrent SEO

Je hebt vast wel eens van SEO gehoord: dit zijn technieken om beter in de organische zoekresultaten te scoren. Content vormt het belangrijkste onderdeel van SEO. Sommigen zeggen dat linkbuilding ook belangrijk is maar door goede content te delen bouw je vanzelf een goed linkprofiel op. Dat is ook hoe Google het wil zien.

Profiteer van de kennis van de freelance SEO tekstschrijver. Met meer dan 20 jaar ervaring (dit begon halverwege de jaren 90) weet je zeker dat je hier goed zit.

2. Besparing van tijd (en geld)

Als ondernemer heb je het al druk genoeg. Je kunt je eigenlijk niet bezighouden met het schrijven van teksten, artikelen of blogs. Toegeven, over een gemiddeld artikel ben je al snel 2-4 uur bezig. Bovendien is niet altijd duidelijk of de tekst wel goed geschreven is. Door het inschakelen van een freelance tekstschrijver bespaar je een hoop tijd. Tijd is geld, reken zelf maar uit wat dit oplevert.

3. Voordelig geprijsd

€ 200 voor een tekst of blogpost betalen? Niet nodig, je bent hier altijd voordeliger uit. Als freelance SEO tekstschrijver bied ik teksten vanaf € 25 aan. Het gaat hier dan om korte teksten. Afhankelijk van tekstsoort of tekstvorm maar ook de moeilijkheidsgraad lopen de tarieven op.

Tip: vraag altijd vrijblijvend de tarievenkaart aan. Vergelijk deze gerust, een slimme ondernemer gaat voor de beste keuze.

De werkwijze

Je wil teksten laten schrijven. Ben je graag goed vindbaar? Dan ga je voor SEO teksten. Een SEO-tekst ziet er zo op het eerste oog normaal uit. Wel is er rekening gehouden met de SEO richtlijnen zoals Google die heeft opgesteld. Dit betekent dat de tekst voorzien is van een goede SEO titel, tussenkopjes, een specifieke opmaak en zoektermen. Deze zoektermen moeten uiteraard aansluiten bij je website en doelgroep. Je kunt niet zomaar met wat willekeurige zoektermen aan de slag.

Benieuwd hoe het inschakelen van een freelance SEO tekstschrijver werkt? Allereerst neem je contact op en vraag je de tarievenkaart aan. Hierop vind je niet alleen de tarieven terug maar ook wat algemene informatie. Heb je hierna nog vragen dan stel je die via de e-mail. Of we plannen een telefonisch gesprek in.

Aan de slag? Registreer je dan als opdrachtgever. Je ontvangt een registratieformulier dat je naar de afdeling administratie stuurt. Vervolgens plaats je de opdracht. Dit kan heel eenvoudig via de e-mail. De briefing hoeft niet uitgebreid te zijn, als ervaren tekstschrijver heb ik aan een half woord genoeg.

Over de kosten (tarieven)

Webteksten laten schrijven, aan welke prijs moet je denken? De tarieven zijn afhankelijk van een aantal zaken:

  • Soort tekst
  • Zoekmachine optimalisatie
  • Lengte van de tekst
  • Moeilijkheidsgraad

Hoeveel kost het om een blog te laten schrijven? Over het algemeen is een blogpost goedkoper dan servicepagina. Bij een servicepagina kun je denken aan een dienstenpagina, homepage of over ons pagina. Een blogpost is wel weer duurder dan een korte productomschrijving. Wil je meer weten over de tarieven, vraag dan de overzichtelijke tarievenkaart aan.

Maak je zakelijke kosten? Het inhuren van een freelance SEO tekstschrijver valt onder deze zakelijke kosten. Dit betekent dat je de betaalde btw van je eigen te betalen btw af mag trekken. Daarom ontvang je altijd een btw-factuur. Overige kosten zijn weer van de winst aftrekbaar.

Als particulier een freelance tekstschrijver inschakelen

Het is ook als particulier mogelijk om gebruik te maken van de freelance SEO-tekstschrijver. Je ontvangt hier een factuur voor. Zijn de teksten bedoeld voor je website of webshop? Verdien je middels deze website geld of inkomen? Dan zijn deze kosten aftrekbaar van je winst. Op de eindstreep betaal je dus minder inkomstenbelasting.

Neem vandaag nog contact op

Je twijfelt over een SEO tekstschrijver inschakelen. Of welke teksten je precies nodig hebt. Geen probleem, je ontvangt altijd vrijblijvend advies. Bijvoorbeeld over de hoeveelheid teksten die je nodig hebt. Of hoe je het beste je website kunt optimaliseren. Het allereerste advies is gratis. Wil je liever diepgaand advies? Dan betaal je hier een kleine bijdrage voor.

Het is ook mogelijk om voor SEO consultancy te gaan, specifiek afgestemd op je website. Ontvang SEO advies waarmee je zelf aan de slag gaat. Dit kan veel besparen, maar dan moet je ook zelf SEO teksten kunnen schrijven. Lukt dit niet, neem dan contact op. Samen tillen we je website naar een hoger niveau.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven