Effe Checken: een goed geoptimaliseerde website

Bijgewerkt: 26 juli 2023

Het was 2002 toen de reclame Effe Checken van het vleeskeurmerk zijn intrede deed. Inmiddels bestaat deze campagne niet meer, maar Effe Checken staat nu ter beschikking voor jouw website. Even checken of jouw website wel goed in zoekmachines scoort? Laat dit doen, zodat je weet wat jouw rol op het internet is.

Effe checken op verschillende onderdelen

Op welke zoektermen staat jouw website hoog in Google? Laadt de site snel genoeg en staan er geen taalfouten op de webpagina’s? Ziet het design er goed uit en hoeveel andere sites linken naar die van jou?

Met Effe Checken krijg je een totaalbeeld van de prestaties van je website. Niet alles is in jouw situatie belangrijk. Ik laat je zien welke onderdelen de prestaties van je website beïnvloeden.

Een veilige website

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Het internet is ontzettend groot en niet altijd veilig. Er vindt veel online oplichting plaats. Daarom is het voor mensen belangrijk om te weten dat ze een veilige website bezoeken. Er zijn platforms die websites scannen op verschillende veiligheidsaspecten. Helaas zijn dit soort scans niet 100% betrouwbaar.

Om bezoekers op je website een veilig gevoel te geven, is het belangrijk dat je aan een aantal voorwaarden voldoet. Bijvoorbeeld de aanwezigheid van contactgegevens op je website, iets dat voor bedrijven ontzettend belangrijk is.

Ook is het voor bezoekers goed om te weten of je website de afgelopen 30 dagen gehackt is. Weet je niet zeker of jouw website hier ten prooi aan is gevallen? Controleer dit via de Safe Browsing Status van Google.

Wat doen wij? We beoordelen jouw website op de volgende onderdelen:

 • Aanwezigheid van een beveiligingscertificaat (https)
 • Contactgegevens en verplichte gegevens voor bedrijven
 • Cookiemelding
 • Inhoud van privacyverklaring

De snelheid van de website

Het is net zo belangrijk dat de website een korte laadtijd heeft. Niet alleen is een lange laadtijd hinderlijk voor bezoekers, ook heeft dit invloed op je rankings. Google en andere zoekmachines houden niet van trage websites. Die worden lager in de organische zoekresultaten geplaatst.

Helaas heb je zelf vaak niet in de gaten hoe goed je website qua laadtijd presteert. Wanneer je niet weet hoe je dit zelf controleert en eventuele problemen oplost, kan ik of een van mijn teamleden dit voor jou doen.

Effe Checken op taal en spelling

Content vormt het belangrijkste onderdeel van je website. Wanneer je veel taalfouten op je website hebt staan, gaat dit ten koste van je geloofwaardigheid. Twijfel je of teksten qua taal en spelling wel kloppen? Laat ze Effe Checken. Ik realiseer de teksten op je website, maar het is ook mogelijk om nieuw geschreven teksten te laten redigeren.

Soms is het nodig om teksten geheel te herschrijven. Bijvoorbeeld omdat een groot gedeelte van de tekst niet lekker leest, of dat de inhoud niet meer actueel is. Redigeren of herschrijven, het is een wereld van verschil. En toch ligt het heel dicht bij elkaar.

Vooraf krijg je altijd te horen wat de opties zijn. Het is belangrijk dat je via content op je website professioneel en overtuigend overkomt. Luister dus goed naar het advies dat je krijgt.

Optimaliseren van teksten

Foutloze teksten zijn prachtig, en ze komen je geloofwaardigheid ten goede. Maar het is niet dat je hiermee hoger in zoekmachines scoort. Dit kan alleen wanneer de teksten SEO geoptimaliseerd zijn.

Merk je dat je teksten niet goed in zoekmachines scoren? Wanneer je op bepaalde zoektermen altijd lager dan positie vijf rankt, komt dit omdat je niks met SEO doet. Het is lastig om bestaande teksten voor zoekmachines te optimaliseren. Maar niet geheel onmogelijk. Ik heb al diverse keren meegemaakt dat teksten, na optimalisatie, tot wel 200% meer verkeer wisten aan te trekken.

Laat daarom de teksten op je website checken volgens de SEO-richtlijnen. Ook nu weer krijg je vooraf te horen of dit mogelijk is, en wat er met je teksten gaat gebeuren.

Checken op over-optimalisatie

Soms wil je het met betrekking tot SEO tegoed doen. Je verzamelt zoveel mogelijk backlinks, stopt zoektermen in je teksten en optimaliseert afbeeldingen. Maar dit kan ook allemaal teveel van het goede zijn. Bij over-optimalisatie gebeurt hetzelfde als bij te weinig optimalisatie: je website rankt slecht in zoekmachines.

Over-optimalisatie kan zelfs gevaarlijk zijn. Het kan ervoor zorgen dat je een straf van Google krijgt, waardoor je webpagina’s uit de indexering verdwijnen. Daarom controleer ik websites op de aanwezigheid van over-optimalisatie.

Toegankelijkheid van de website

Ruim 8% van de websites is niet geschikt voor mensen die kleurenblind, slechtziend of blind zijn. Heel vervelend want je blokkeert hiermee de toegang tot waardevolle inhoud. Hierdoor bezoeken dit soort mensen liever andere websites, en laten dit nu net je concurrenten zijn.

Eventjes laten checken op de toegankelijkheid van je website? Dat kan, neem voor deze scan en eventueel andere scans vrijblijvend contact op.

De gebruiksvriendelijkheid van je website of webshop

Kunnen mensen makkelijk hun weg op je website of webshop vinden? Vaak denk je van wel, maar dit komt omdat je dagelijks met je website werkt. Dat is hetzelfde als blindelings je weg in je eigen woning vinden. Wat natuurlijk niet betekent dat een ander dit ook kan!

Het is goed om iemand anders naar je website te laten kijken. Iemand die veel verder van jouw werk afstaat, en hierdoor een objectieve beoordeling kan geven. Ik controleer de volgende onderdelen op je website:

 • Kleurgebruik
 • Kleurcombinaties
 • Lettertype
 • Knoppen
 • Menustructuur
 • Interne en externe links
 • Begrijpelijkheid van het logo
 • En nog veel meer

Tijdens de controle houd ik rekening met alle mogelijke bezoekers van je website, dus ook met kleurenblinden, ouderen, jongeren, gehandicapten en andere groepen. Iedereen moet je website kunnen begrijpen en hier zijn weg kunnen vinden. Zonder dat dit tot frustraties leidt.

Mobielvriendelijkheid

Elke website zou mobiel vriendelijk moeten zijn. Toch is er nog een klein percentagewebsites (ongeveer 5%) dat hier niet aan voldoet. Dit komt omdat er gebruik wordt gemaakt van een verouderd systeem. Maar het kan ook dat bepaalde elementen op mobiele apparaten buiten beeld vallen. Of dat er geen mobiel menu aanwezig is.

Bron: futurerecords.nl

Laat je website op mobielvriendelijkheid controleren. Een kleine moeite met een groots effect.

Wat kost Effe Checken?

Het laten checken van je website kan op verschillende onderdelen. Maar het is ook mogelijk om voor het complete Effe Checken pakket te kiezen.

Benieuwd naar de prijzen? Sinds enkele jaren concurreren ik op prijs én kwaliteit. Ik vind het belangrijker dat websites toegankelijk zijn en bezoekers tevredenstellen, dan dat we het over hoge prijzen hebben. Voor mij telt de klant, niet het prijskaartje.

Daarom betaal je altijd een reële prijs. Ontvang je ergens anders een lagere offerte? Laat deze zien, dan ontvang je van mij een scherpere offerte.

Neem contact op

Het ontstaan van het Effe Checken pakket

Eind jaren 90 begon ik met het schrijven van blogs en artikelen. Het begintijdperk van het internet speelde kwaliteit nog niet zo’n grote rol. Mensen vonden het belangrijker dat ze de juiste informatie konden vinden.

Door de jaren heen is kwaliteit juist wél een rol gaan spelen. Maar ook de gebruikservaring op een website. Van hieruit is het idee voor het Effe Checken pakket staan. Laat je website controleren op verschillende belangrijke aspecten. Al die aspecten zijn bepalend voor het gevoel dat een bezoeker aan jouw website overhoudt. Bij een goed gevoel is de bezoeker sneller bereid om een aankoop te doen of nog eens terug te komen.

Heb je het beste met je websitebezoekers voor? Stel ze tevreden door je website aan hun wensen en behoeften te optimaliseren. Met het totaalpakket weet je zeker dat je website goede prestaties levert. En wil je slechts op één of enkele onderdelen laten checken? Geen probleem, ook dat is mogelijk.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven