Een blog voorbeeld van hoe het moet

Bijgewerkt: 19 oktober 2022

Bloggen is niet alleen leuk, het zorgt ook nog eens voor meer (trouwe) websitebezoekers. Bovendien sta je met goede blogs al snel hoger in Google. Weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk het blog voorbeeld en ga zelf aan de slag. Of laat je blog door een professional schrijven.

Wat is een blog?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Laten we beginnen met een goede uitleg over een blog. Voor de duidelijkheid: blog is de afkorting van blogpost. Een of meerdere blogs staan op een weblog. Een blog is een informatief of amuserend artikel met een persoonlijk karakter. De bedoeling van een blog is dat lezers hierop kunnen reageren (interactie).

Tegenwoordig voldoen niet alle blogs aan deze omschrijving. Zo kiezen veel bedrijven of websites ervoor om geen reacties toe te staan.

Waarom bloggen?

Je bent op zoek naar een blog voorbeeld, maar weet je al waarom je wil bloggen? Bij bloggen is het de bedoeling dat je de lezer iets vertelt over jezelf, je bedrijf, wat je meemaakt of waar de lezer iets aan heeft. Bijvoorbeeld tips of nuttige informatie. Je kunt hierbij onderscheid maken tussen persoonlijke blogs en zakelijke blogs.

Bloggen is zo belangrijk omdat je de lezer actief betrekt bij een onderwerp. Je spreekt de lezer aan, zorgt voor een punt van herkenning en laat mogelijke oplossingen zien. De ene blog is informerend, de ander juist inspirerend of amuserend. Het uiteindelijke doel van bloggen is de interactie te vergroten, waardoor lezers trouw blijven aan je website. Daarnaast bereik je met goede blogs een hogere positie in de zoekmachines, natuurlijk ook niet onbelangrijk.

Blog voorbeeld van zakelijke bloggen

In eerste instantie was het bloggen bedoeld als online dagboek. Dankzij de groeiende populariteit hebben bedrijven dit idee overgenomen. Zakelijk bloggen is dan ook een absolute trend. Bedrijven die niet zakelijk bloggen lopen goed achter op de rest.

Hoe ziet dat nu uit, zakelijke blogs? Bekijk onderstaand blog voorbeeld. Ik zet een aantal voorbeelden voor je op een rij.

T-Mobile

Libelle

Je ziet dat bedrijven in verschillende branches zakelijk bloggen toepassen. Dit geldt niet alleen voor grote bedrijven maar natuurlijk ook voor bekende websites, bijvoorbeeld dit blog voorbeeld:

Impuls & woortblind

Heb je bovenstaand blog voorbeeld bekeken? Dit zijn goede voorbeelden van zakelijk bloggen.

Blog voorbeeld van persoonlijke bloggen

Dan is er nog het persoonlijk bloggen, ook wel de persoonlijke blogs genoemd. Dit betreft alle websites die niet onder een bedrijf vallen. Persoonlijk bloggen gaat vaak over onderwerpen als mode, beauty, gezondheid, sport en dieren. Maar ook bijvoorbeeld opvoeding of creativiteit.

Bekijk hieronder 3 x een blog voorbeeld met betrekking dat persoonlijke blogposts.

Uit Paulines keuken

Nouk San

Last days of spring

je ziet aan bovenstaand blog voorbeeld dat het hier om zeer persoonlijke weblogs gaat. Je leert de blogger (schrijver) op een bijzondere manier kennen, iets dat bij zakelijk bloggen vaak niet het geval is.

Eerst een blog voorbeeld, dan zelf aan de slag

Twijfel je of je zelf moet bloggen of laten doen? Omdat je op zoek bent naar een blog voorbeeld ga ik er vanuit dat je zelf een poging wil wagen. In principe kan iedereen bloggen. Het helpt wanneer je een vlotte pen hebt en creativiteit is ook wel handig. Maar zelfs wanneer je minder goed bent in schrijven lukt het bloggen vaak prima.

Bedenk dat bloggen niet alleen uit geschreven tekst bestaat, hoewel dit natuurlijk de basis is. Je kunt een blog ook opvrolijken of opvullen met afbeeldingen, gifplaatjes of video’s. Overdrijf het echter niet, anders wordt het al snel te druk. Vind je het moeilijk om een start te maken, kijk dan zeker naar een blog voorbeeld. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je de tekst  kopieert maar dat je jouw eigen verhaal schrijft.

Laten bloggen door een professionele schrijver

Zelfs met het beste blog voorbeeld kom je er soms niet uit. Voor velen is het lastig om een goed verhaal op papier (een beeldscherm) te krijgen. Dan heb je ook nog de spelling en grammatica, iets dat ook niet altijd even makkelijk is. Wil je ook nog eens goed vindbaar zijn in zoekmachines dan moet een blog SEO proof zijn.

Allemaal zaken waar je rekening mee moet houden. Hierdoor kun je hopeloos vastlopen tijdens het bloggen. Voor een persoonlijke blog is dit niet direct een probleem, voor een zakelijke blog wel.

Laten bloggen door een professionele schrijver? Dankzij blogs hoger in Google? Je hebt deze hele blogpost met grote interesse doorgelezen. Nu wordt het tijd om te laten bloggen. Neem vrijblijvend contact op of vraag direct de tarievenkaart aan (natuurlijk ook vrijblijvend).


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven