Copywriting bureau: effectieve teksten die goed ranken

Bijgewerkt: 17 juli 2023

Bianca Walraven is een copywriting bureau dat gespecialiseerd is in schrijven van SEO-teksten. Je kunt hier terecht voor het laten schrijven van:

  • Blogs
  • Productbeschrijvingen
  • Homepages
  • Overige websiteteksten

Daarnaast is het mogelijk om nieuwsberichten, persberichten, nieuwsbrieven of e-mails te laten schrijven. Sommige tekstvormen zijn SEO geoptimaliseerd, hiermee verhoog je de rankings van je webpagina’s.

Boeiende en overtuigende teksten

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Mijn copywriting bureau legt de focus op het leveren van boeiende en overtuigende teksten. Webteksten zijn (bijna) altijd geoptimaliseerd voor SEO. Het is niet voldoende om gewoon goede inhoud te hebben: deze inhoud moet ook vindbaar zijn voor de juiste doelgroep.

Een samenwerking met Bianca Walraven

Kies je ervoor om met mij samen te werken? Dan kun je rekenen op maatwerkoplossingen die perfect aansluiten bij jouw specifieke behoeften. Of je nu op zoek bent naar blogs, website teksten of persberichten, ik zorg ervoor dat de inhoud perfect is afgestemd op jouw bedrijf en doelgroep.

Wil je jouw producten of diensten online met succes verkopen? Ik help je hierbij. Hieronder vind je enkele opties.

SEO blogs laten schrijven

Blogs zijn een krachtig middel om je expertise te tonen en autoriteit op te bouwen. Goed geschreven SEO-blogs scoren hoger in de organische zoekresultaten. Op die manier leed je verkeer naar je website. Bovendien spelen blogs een belangrijke rol in het overtuigen van websitebezoekers.

De focus ligt altijd op SEO (zoekmachine optimalisatie). Zonder hierbij de wensen en behoeften van de doelgroep uit het oog te verliezen. Want het laatste is net zo belangrijk.

De blogonderwerpen zijn gericht op het aantrekken van lezers, informeren en inspireren. Dankzij SEO worden deze blogs makkelijk door zoekmachines opgepakt.

Productbeschrijvingen laten schrijven

Laat overtuigende en pakkende productbeschrijvingen maken. Ik breng de essentie van jouw product op een beknopte en aantrekkelijke manier over. Bij productomschrijvingen is het belangrijk dat ze niet te lang zijn, anders gaat de aandacht van de lezer verloren. Met 300 tot 400 woorden beschrijf ik de unieke kenmerken, de voordelen en het gebruiksgemak van het product. Dit inspireert klanten om tot aankoop over te gaan.

Of het nu om elektronica, mode of huishoudelijke artikelen gaat, ik zorg ervoor dat jouw producten opvallen en een levende indruk bij de doelgroep achterlaten.

Websiteteksten laten schrijven

Ik sta klaar om boeiende websiteteksten voor jou de schrijven. De teksten sluiten aan op de visie en waarden van jouw bedrijf. Deel middels websiteteksten jouw verhaal en laat zien wat je te bieden hebt.

Alle websiteteksten zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines zoals Google en Bing. Dit betekent dat de inhoud aan alle SEO-vereisten voldoet. Een zoektermenonderzoek is altijd bij de prijs inbegrepen: hier betaal je niets extra’s voor. Heb je een los zoektermenonderzoek nodig? Ook dit is mogelijk, neem hiervoor contact op.

Persberichten laten schrijven

Zijn er belangrijke bedrijfsontwikkelingen die je met de buitenwereld wil communiceren? Laat een persbericht schrijven. Ik schrijf persberichten met de juiste informatie en feiten. Deel het persbericht met redacties en vergroot hiermee de kans op het bereiken van een groot publiek.

Het is mogelijk om hulp te krijgen bij het verspreiden van je persbericht. Ik beschik over een lijst met Nederlandse redacteurs van verschillende media. Hieronder nog een aantal opties om je persbericht te verspreiden:

  • ANP Pers Support: ANP is het grootste persbureau in Nederland en biedt een dienst genaamd Pers Support waarmee je persberichten kunt verspreiden naar journalisten, redacties en media.
  • Persberichten.nl: persberichten online te plaatsen, zodat ze beschikbaar zijn voor journalisten en andere geïnteresseerden.
  • PR Newswire: Een internationaal persberichtenplatform dat ook in Nederland actief is.
  • Mediatic: Een PR-bureau dat zich richt op tech-startups en scale-ups. Ze helpen bij het verspreiden van persberichten naar relevante media in Nederland.
  • Social media: Vergeet niet de kracht van sociale media. Plaats je persbericht op je eigen kanalen en tag relevante journalisten en media om de aandacht te trekken.

Op maat gemaakte content

Met op maat gemaakte content til je jouw merk naar een hoger niveau. Denk hierbij aan blogposts, nieuwsbrieven of social media updates. Maar ook kwalitatieve website-inhoud. Door de jaren heen schreef ik meer dan 50.000 teksten voor het internet. Dit maakte mij tot een expert in het leveren van content. Maar dan wel content die jouw verhaal op een unieke manier weergeeft.

Laat content door mij schrijven, of door een van mijn tekstschrijvers uit mijn team. We begrijpen jouw merk, doelen en waarde en passen hier de inhoud van de content op aan.

Voordelen en nadelen van een copywriting bureau

Twijfel je over het inschakelen van een copywriter? Hieronder vind je de voordelen en nadelen overzichtelijk in een tabel. Dit helpt je bij het maken van een keuze.

VoordelenNadelen
Professionele expertiseKosten kunnen hoger zijn
Kwalitatieve contentVerminderde controle over de schrijfstijl
TijdsbesparingMogelijke vertraging in de communicatie
Uitgebreide onderzoeksmogelijkhedenMinder directe betrokkenheid bij het merk
Toegang tot creatieve ideeënAfhankelijkheid van externe bronnen
Ervaring met SEO-optimalisatieMogelijke beperkingen in de beschikbaarheid van schrijvers
Mogelijkheid tot het aanpassen van de werklastVerminderde flexibiliteit in het proces

Bepaal of de voordelen opwegen tegen de nadelen. Dit is onder andere afhankelijk van de specifieke behoeften en situatie.

Neem vrijblijvend contact op

Zoek je hulp bij het schrijven van interessante teksten die bij het publiek opvallen? Profiteer van professionele expertise en laat overtuigende content schrijven. Mijn copywriting bureau brengt frisse en creatieve ideeën naar de tafel. Je ontvangt doelgroepgerichte content die zowel je publiek als zoekmachines aanspreekt.

Maak gebruik van de laagste prijs garantie: zo betaal je nooit teveel. Liever een offerte op maat? Neem contact op, dan ga ik voor jou aan de slag.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven