Freelance tekstschrijver gezocht

Bent u op zoek naar een freelance tekstschrijver? Dit is geen gemakkelijke zoektocht. Nederland telt zeer veel tekstschrijvers en copywriters. Niet zo vreemd, want het is een vrij beroep. Bovendien is werken van huis uit iets waar veel mensen voor kiezen. Het is belangrijk om de juiste freelance tekstschrijver te vinden. Kwaliteit speelt voor u een belangrijke rol. Met onderstaande tips vindt u precies wat u zoekt.

Freelance tekstschrijver met kwaliteit

Hoge kwaliteit staat bovenaan uw lijst. De vraag is wat u onder kwaliteit verstaat. Is dit perfect Nederlands, een juiste leesbaarheid of zoekmachine optimalisatie? Wellicht zoekt u van alles wat. Omdat iedereen zich tekstschrijver mag noemen, is het lastig om kwaliteit te vinden. Er is geen echte opleiding tot freelance tekstschrijver. Sommige tekstschrijvers hebben de opleiding journalistiek gevolgd.

Daarnaast is er de opleiding of cursus copywriting. Deze opleiding richt zich op de reclamewereld. Tekstschrijven is hard werken. De meeste studenten, huisvrouwen of andere mensen beginnen hier vol goede moed aan. Het ontbreekt ze echter aan kwaliteit en doorzettingsvermogen. Hierdoor haken er jaarlijks veel tekstschrijvers af. Het nadeel hiervan is dat u waarschijnlijk al meerdere keren in aanraking bent gekomen met één van deze tekstschrijvers. U vond de kwaliteit niet voldoende.

Het uurtarief van de copywriter

Nog een verschil, de copywriter of freelance tekstschrijver. In Amerika komen we de copywriter vaker tegen. Deze richt zich volledig op het reclame gericht schrijven. In Nederland worden de termen copywriter en freelance tekstschrijver door elkaar gebruikt. Eigenlijk is dit niet hetzelfde. De freelance tekstschrijver schrijft blogs , productomschrijvingen of teksten voor uw website en printmedia. De copywriter schrijft alleen advertentieteksten of teksten voor reclames.

De copywriter werkt vaak met een uurtarief. De freelance tekstschrijver werkt met een woordprijs. Ook kunt u een project prijs afspreken. Van tevoren staat het bedrag vast. U weet wat u hiervoor krijgt, ongeacht de deadline.

Freelance tekstschrijver online zoeken

Hoe komt u in contact met de freelance tekstschrijver? Deze vindt u voornamelijk via het internet. Er zijn diverse websites waar u een opdracht kunt plaatsen. Helaas weet u nooit van tevoren wie er reageert. Ook kunnen de prijzen ver uiteen liggen. Zo zijn er freelance tekstschrijvers die voor minder dan twee cent per woord schrijven. Ook zijn er freelance tekstschrijvers die voor meer dan 25 cent per woord schrijven.

Het nadeel van een tekstschrijvers-platform en is dat het aanbod snel wisselt. Het zijn met name studenten en onervaren schrijvers die u hier vindt. Deze zijn op zoek naar potentiële opdrachtgevers zoals u. Ze bieden zichzelf aan tegen zeer lage tarieven. Onze ervaring leert dat ook de kwaliteit onder het niveau ligt. Voor de hobby website is dit echter een uitstekende keus. Wilt u de kwaliteit naar een hoger niveau tillen, kies dan liever voor de freelance tekstschrijver met ervaring.

Waar vind ik de goede tekstschrijver?

Eigenlijk heeft u het antwoord op uw vraag al. U bent niet voor niks op deze website terecht gekomen. Mogen we ons voorstellen? De bedrijfsnaam is Bianca Walraven©, freelance tekstschrijver. Bianca schrijft al meer dan 9 jaar teksten voor websites en printmedia. Momenteel schrijft ze voor de grotere marketingbureaus. Verder bestaat ons team uit een tekstvoorbereider en adminstratieve kracht. Zowel grote als kleine bedrijven weten ons te vinden. Kijkt u gerust naar de portfolio. Ook vindt u hier de uitstekende recensies.

Kwaliteit leveren kost tijd. Dit weet u als geen ander, want ook u levert een uitstekend product of de perfecte dienst. Gaat u voor kwaliteit, dan weet u dat dit tijd en geld kost.

Diverse klanten benaderen Bianca Walraven© vaak met hetzelfde verhaal. Ze hebben teksten laten schrijven voor minder dan twee cent per woord. Geweldig, hoe goedkoper hoe beter. Helaas hadden deze klanten na afloop heel veel extra werk. Het verwijderen van taal- en spellingsfouten, de aanspreekvorm veranderen of de tekst aanpassen. Dubbel werk betekent dubbel zoveel tijd. Uiteindelijk waren deze klanten duurder uit.

We hechten veel waarde aan de wensen van onze klanten of opdrachtgevers. Het is belangrijk dat de teksten aansluiten op de website of printmedia. Sommige opdrachtgevers hebben het volste vertrouwen in Bianca Walraven©. Ze sturen direct een opdracht van 10 of meer teksten. Dit vinden we fijn, dat we dat vertrouwen krijg. Toch gaat Bianca hier niet mee akkoord: “Ik schrijf altijd een eerste proeftekst. Deze stuur ik u toe. Lees hem gerust door. Vervolgens neemt u contact met mij op. Samen bespreken we wat u van de tekst vindt. Zijn er verbeterpunten, wilt u de tekst toch in een andere stijl? Met uw opmerkingen krijg ik meer inzicht in uw wensen. Dan pas schrijf ik de rest van de opdracht verder”.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op.