Wat kost een blog? Kosten op een rij

Bijgewerkt: 17 augustus 2021

Vraag: wat kost een blog? Antwoord: tussen de € 5 en € 250. Je kunt het zo duur maken als je zelf wil. Het hangt er helemaal vanaf wat je exact nodig hebt. Zijn dat een paar woorden, wil je een gemiddelde blog van 500 woorden of misschien wel een monsterartikel? Ook het onderwerp en de moeilijkheidsgraad speelt mee. Bekijk wat een reële prijs voor een blog (blogpost) is.

Dit is een blog

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


We noemen het vaak blog maar eigenlijk heet het een blogpost: een leuk geschreven en vaak persoonlijk artikel. Een website met verschillende blogposts heet een weblog. Maar goed, de meesten noemen het artikel een blog dus lees je hier meer over de kosten van een blog.

Laten bloggen is een goed idee

Waarom zou je eigenlijk laten bloggen? Omdat het helemaal de trend is. Dankzij leuk geschreven blogs ontvang je meer websitebezoekers en verhoog je zowel de betrouwbaarheid van jouw website als de interactie met je volgers.

Bloggen is vooral vanaf 2010 in populariteit gegroeid. In 2021 is er bijna geen website meer die niet aan bloggen doet. Goed geschreven blogartikelen zijn goed vindbaar in zoekmachines. Allemaal redenen om te laten bloggen.

Wat kost een blog? Een praktijkvoorbeeld

Van goedkoop tot duurkoop: wat kost een blog? Je kunt een blog voor € 5 laten schrijven terwijl je elders € 250 kwijt bent. Wat kost een blog exact? Daar is weinig over te zeggen. Ten eerste hangt het er vanaf waar je de blogpost laat schrijven. Ieder hanteert zijn eigen tarief, daar zijn geen regels voor. Kennis, ervaring en kwaliteit bepalen de prijs. Maar ook welk bedrag de blogger zelf in gedachten heeft. Daarnaast is het mogelijk om over de prijs te onderhandelen. Zo kun je soms een fikse korting krijgen.

Het is zeer belangrijk dat een blog of iets oplevert. Bijvoorbeeld goed zichtbaar in zoekmachines, het liefst op de eerste pagina van Google. Daar heeft de prijs niets mee te maken.

Praktijkvoorbeeld 1: je laat een blog schrijven en betaalt hier € 150 voor. Na een tijdje blijkt dat deze blogs nauwelijks vindbaar is in zoekmachines. Conclusie: je hebt voor iets betaald dat weinig oplevert.

Praktijkvoorbeeld 2: je vindt iemand die € 75 voor het schrijven van een blog vraagt. Na enkele weken zie je deze blogpost op de eerste pagina van Google verschijnen. Conclusie: dit was een goede investering.

Je ziet in bovenstaande voorbeelden dat het voornamelijk om het eindresultaat draait. Hier kun je geen prijskaartje aanhangen.

De prijs van een blogpost

Wat kost een blog? Daar ga ik jou antwoord op geven. Je krijgt nu een indicatie van de prijs die opdrachtgevers voor een blogpost betalen. De meeste opdrachtgevers kiezen voor een blog variërend van 500-700 woorden. Dit is mogelijk voor minder dan € 100. Wil je een lange blogpost, bijvoorbeeld van 1500 woorden? Dan gaat de prijs omhoog.

Ga je voor een korte blogpost, bijvoorbeeld van 300 woorden? Let op want korte teksten scoren mogelijk wat minder goed in zoekmachines. Wil je toch voor korte blogs gaan dan is het belangrijk dat de kwaliteit in orde is. Uiteraard is een korte blog naar verhouding voordeliger.

Bestel tijdig je blogs

Bloggen was al populair maar zal de komende tijd nog verder doorgroeien. Wil jij ook blogs op jouw website of webshop? Dit heeft een aantal voordelen:

  • je vergroot de betrokkenheid met je websitebezoekers/volgers
  • er staat regelmatig nieuwe content op je website
  • zoekmachines waarderen de blogposts en plaatsen je hoger in de zoekresultaten

Let op: het plaatsen van blogs geeft geen garantie op een eerste positie in de zoekresultaten. De ranking van je website is van meerdere factoren afhankelijk, maar goed geschreven teksten dragen hier voor een zeer groot gedeelte aan bij.

Oké, doe mij maar een blog, hoe lang duurt dat?

Afhankelijk van de drukte, het onderwerp van jouw opdracht en het benodigd aantal teksten bedraagt de wachttijd tussen de één week en zes weken. Ik schrijf alle teksten zelf, hier huur ik niemand voor in. Je kunt je voorstellen dat dit ook veel tijd vraagt.

Reserveer tijdig je plekje en meld je direct aan. Na je aanmelding ontvang je de tarievenkaart en de benodigde informatie. Het plaatsen van een opdracht is heel eenvoudig: dit doe je gewoon per e-mail. Je hoort vanzelf wat de verwachte levertijd is.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven