Tekstschrijver voor websites: SEO teksten

Bijgewerkt: 14 augustus 2021

Een betaalbare tekstschrijver voor websites die zelf hoog in Google staat. Jij wilt toch ook hoger in zoekmachines verschijnen? Daarom ga je voor goed geschreven SEO teksten. Het enige dat jij nog hoeft te doen is je nieuwe klanten verwelkomen en bedenken wat je met al dat verdiende geld gaat doen.

Over SEO, webteksten en hoofdpijn

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een website heeft teksten (webteksten) nodig, laat dat duidelijk zijn. Zonder teksten heb je namelijk een nagenoeg lege website. Natuurlijk kun je er afbeeldingen of video’s op plaatsen, maar zoekmachines en jouw websitebezoekers vinden dit niet zo leuk. Een website is namelijk bedoeld om iets op te lezen.

SEO, je hebt er vast wel eens van gehoord. Of juist niet. SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. Je schrijft geen webteksten voor zoekmachines maar voor bezoekers. Vinden de bezoekers jouw teksten goed, dan vinden zoekmachines dat ook.

Hoofdpijn, dat krijg je van SEO en het schrijven van webteksten. Daarom is er de tekstschrijver voor websites. Maar wel eentje die weet hoe het moet.

Tekstschrijver voor websites – de werkwijze

Wat kun je van een tekstschrijver voor websites verwachten? In ieder geval dat deze zelf geen hoofdpijn krijgt van het schrijven van webteksten. De teksten zijn foutloos, wervend/ informatief/ overtuigend en ook nog eens zoekmachinevriendelijk.

Een goede tekstschrijver voor websites spamt de tekst niet helemaal vol met zoekwoorden. Natuurlijk staan er wel belangrijke zoektermen in verwerkt, het liefst op een natuurlijke manier. Dit is iets dat niet alle (SEO) tekstschrijvers kunnen. Je moet dus wel weten met wie je zaken doet, zodat je niet nog meer hoofdpijn krijgt.

Goedkoop, duur of gemiddeld

Een tekstschrijver voor websites kost wat, tenzij je er een vindt die gratis werkt. Geef toe: zou jij voor niets gaan werken? Nee, de tekstschrijver ook niet. Je bent dus een x-bedrag per tekst kwijt, maar wat is eigenlijk een reëel bedrag?

Hier zijn de meningen sterk over verdeeld, maar het hangt ook grotendeels van je budget af. De een vindt een tekst voor € 200 te duur wel een ander dit wel mee vind van een punt je kunt hier zelf een mening over hebben, maar belangrijker is wat het uiteindelijk oplevert. Je wilt tenslotte goed vindbaar zijn in zoekmachines, daar draait het allemaal om.

Moet je nu voor een goedkope of dure tekstschrijver gaan? Vraag vooraf de tarievenkaart aan, dan weet je wat het gaat kosten. Reële tarieven waar je echt wel mee uit de voeten kan. Over de kwaliteit hoef jij je geen zorgen te maken.

Hoe ben je op deze website uitgekomen? Waarschijnlijk via Google. Het is misschien preken voor eigen parochie, maar bovenaan in Google staan vereist toch wel wat kennis van zoekmachineoptimalisatie. Wil je ook een goede positie in Google en andere zoekmachines? Neem dan contact op.

Hoe werkt een tekstschrijver voor websites?

Tekstschrijvers voor websites werken met een toetsenbord. Grapje, dat was je al lang duidelijk. Bij sommige tekstschrijvers is iedereen welkom. Zelf ben ik daar wat kritischer in, dit heeft meer te maken met te veel aanmeldingen in combinatie met te weinig tijd.

Ik werk met inschrijvingen. Jij meldt je aan, vervolgens ontvang je een registratieformulier. Zodra jouw registratie rond is mag je mij aan het werk zetten. Uiteraard ontvang je van tevoren een prijsopgaaf, je moet immers wel weten wat het kost.

Dan nog over het zoekwoorden onderzoek. Hierbij kijk ik vooral naar het zoekgedrag van jouw potentiële klanten of websitebezoekers. De belangrijkste zoekwoorden verwerk ik in je tekst. Zonder dat dit onnatuurlijk overkomt of dat er teveel (of te weinig) zoekwoorden instaan.

Dit ben ik

Je zoekt een tekstschrijver voor websites of webshops. Dat komt goed uit, want toevallig ben ik die tekstschrijver. Maar niet zomaar een schrijver, ik ben namelijk gespecialiseerd in SEO oftewel zoekmachine optimalisatie. Dit wist je al, aangezien mijn eigen website lekker hoog in zoekmachines staat.

Wat ik doe? Teksten schrijven voor grote en kleine websites en webshops, interviews afnemen, persberichten schrijven, over ons pagina’s creëren en nog veel meer. Je ziet, ik ben van alle markten thuis. Maar het leukste vind ik SEO teksten schrijven, simpelweg omdat hier continu een nieuwe uitdaging ligt. Zoekmachines als Google passen hun algoritme regelmatig aan. Het is de kunst om hiervan op de hoogte te blijven en van strategie te veranderen. Alles om die teksten voor jou (en voor mij) hoog in Google te krijgen.

Dit ben ik:

Creatief, en niet alleen op het gebied van teksten schrijven. Foto’s bewerken, een poster in elkaar knutselen of een stripverhaaltje tekenen vind ik ook hartstikke leuk. Vraag me niets over kantklossen of haken: bleh!

Een snelheidsduivel, behalve in de auto. Daar houd ik mij liever aan de toegestane snelheid. Buiten dat schrijf ik heel wat woorden weg. Dagelijks op zijn minst 5000, vaak nog veel meer. Wat wel eens gepaard gaat met pijnlijke vingers, waardoor ik in het weekend even mijn rustmomentje neem.

Reëel, mits jij ook reëel bent. Met betrekking tot de prijs ben ik bovengemiddeld reëel. Dat ontdek je wanneer je naar de tarieven vraagt.

Is dit wat je wil weten of loop je toch nog met vragen rond? Je mag altijd contact opnemen, ook voor het aanvragen van de vrijblijvende tarievenkaart.


Wat is een SEO tekstschrijver?

Dit is een schrijver die verstand heeft van zoekmachine optimalisatie. Helaas hebben niet alles SEO tekstschrijvers dat. Daarom kies je voor deze SEO schrijver.

⚠️ Wat kost een tekstschrijver?

Vergeet die € 5 per pagina en ga zeker niet in zee met de copywriter die meer dan € 100 per pagina vraagt. Hier vind je de reële tarieven.

Wat is het verschil tussen een tekstschrijver en copywriter?

Het verschil zit hem in de werkwijze, hoewel beiden zich met schrijven bezighouden. Lees anders eens het artikel het verschil tussen een copywriter en een tekstschrijver.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven