Beste SEO tekstschrijver 2021

Je wil hoog in Google scoren, toch? Een SEO tekstschrijver creëert content die normaal goed in Google vindbaar is. Natuurlijk wil iedereen als beste SEO tekstschrijver uit de bus komen en hierbij zelf hoog in Google scoren. Een hoge positie in Google betekent immers meer klanten aantrekken.

Middels een onderzoek bekijk ik welke SEO tekstschrijvers zelf goed in Google scoren. Degene in onderstaande lijst bieden dus ook echt SEO teksten aan. Of het dan om de beste SEO tekstschrijver gaat? Misschien, het is in ieder geval iemand die volgens Google perfect aansluit bij de desbetreffende zoekopdracht. Dat is de kunst van SEO schrijven. Update: 17 september 2021 dus de ranking ziet er weer anders uit. 🙂

Zo verloopt het onderzoek

Natuurlijk wil je weten hoe ik aan de lijst beste SEO tekstschrijver ben gekomen. Gewoon drie populaire zoektermen nemen en bekijken wie hier als beste op scoort. Google bepaalt namelijk welke webpagina het beste bij een zoekopdracht aansluit.

Dit zijn de drie zoektermen:

 • ‘SEO tekstschrijver’
 • ‘SEO schrijver’
 • ‘SEO copywriter’

Tijdens het onderzoek vallen er maximaal 33 punten te verdienen. Staat iemand op de zoekterm ‘SEO tekstschrijver’ op positie één in Google dan betekent dit 10 punten. Maar wanneer deze op de zoektermen ‘SEO copywriter’ op positie 8 staat dan levert dit 2 punten op.

2 punten extra voor degene die op twee zoektermen in de top 10 rankt en 3 punten extra wanneer de schrijver op alle drie de zoektermen in de top 10 rankt. In totaal dus een maximale score van 33 punten.

Een blijvend onderzoek? Misschien niet, want alles is een momentopname. Bovendien kan niet iedereen even hoog in Google scoren. Maar het is wel leuk om de huidige posities te bekijken. Nuttig? Ach, iedereen kan en mag in Google kijken wie er bovenaan staat. Alsof jij dat nooit doet!

Beste SEO tekstschrijver 2021

Kijk bij het onderzoek beste SEO tekstschrijver 2021 altijd naar de laatste update. Dit is de datum wanneer het onderzoek voor het laatst is uitgevoerd. Over het algemeen voer ik dit onderzoek jaarlijks 2-3 keer uit, iets dat overeenkomt met de grote kernupdates van Google.

Kijk je mee naar de beste SEO tekstschrijver van dit moment? Laten we van start gaan, te beginnen met de nummer één.

1. Heers (31 punten)

Dit is geen tekstschrijver maar een internetbureau (online marketing). Binnen het team zijn er schrijvers zichtbaar, dus er wordt geen gebruik gemaakt van externe SEO tekstschrijvers. Toch is dit iets wat de meeste marketingbureaus wel doen. Schrijven is weer een vak apart.

Heers scoort 31 punten omdat ze op alle drie de zoektermen in de top 10 van Google staan. De beste score behalen ze met SEO tekstschrijver en SEO schrijver. Maar nogmaals, het gaat hier niet om een SEO tekstschrijver maar internetbureau, dus helemaal transparant is deze score niet. In het spraakmakende artikel beste marketing bureau komt dit bedrijf veel beter naar voren.

2. Bianca Walraven (25 punten)

Stond ik in augustus nog op plek 6, in een week tijd is dit opgeschoven naar plek 3. En later weer naar 2, te danken aan 3x scoren op ‘SEO tekstschrijver’. Daarom ontvang ik 25 punten en ben sinds het begin van het onderzoek 7 plaatsen gestegen. Nog even iets over mezelf. Ik ben dus Bianca, oprichter van het bedrijf Bianca Walraven. Ik werk samen met een klein team specialisten maar schrijven doe ik nog steeds zelf. Niet alleen voor opdrachtgevers maar ook voor eigen websites. Mijn 5 websites trekken verrassend veel bezoekers vanuit zoekmachines.

3. Wessels teksten (21 punten)

Op de derde plek in het overzicht beste SEO tekstschrijver staat Wessels teksten. Dit keer gaat het om een echte schrijver en geen marketingbureau, genaamd Patrick. Nee niet die Patrick Ster van Sponsbob want hij ziet er heel anders uit. Maar hij is wel een ster in schrijven. Hij scoort namelijk 21 punten en staat met 2 zoektermen op de eerste pagina van Google. Goed gedaan!

4. DeContentbank (16 punten)

Niet de bloedbank maar deContentbank. Aan elkaar geschreven of afgekort tot DCB. Een aanbieders waarbij ik op de over ons pagina niet zie wie of wat er achter zit. Alleen dat ze met een ‘ruim bestand aan tekstschrijvers’ werken. Ingehuurde freelancers of studenten, wie zal het zeggen? Ik hoor het graag! Wat mij betreft een vreemde 4e plek maar ik hou van eerlijkheid dus ik laat ze er toch staan.

5. Machielsen (14 punten)

Ook weer een uitstekende score en één plek gestegen. Deze heeft twee zoektermen in de top 10 van Google staan. Het gaat hier om een vertaalbureau, content marketingbureau en SEO bureau. Een beetje van alles met betrekking tot online marketing. Het team bestaat op het moment van schrijven uit 7 personen. Ook weer geen SEO tekstschrijvers binnen het team dus ze zullen wel gebruik maken van freelancers. Het bureau mag zich melden indien het anders is.

6. 2Befound (13 punten)

Nieuwe groeier in de lijst. 2Befound bestaat uit een team van online marketingspecialisten. Ze werken voornamelijk voor klanten in het midden- en kleinbedrijf. Ik vind in ieder geval de naam heel mooi verzonnen, en ze scoren ook nog eens aardig in de organische zoekresultaten.

7. Fingerzpitz (10 punten)

Ook weer een nieuwkomer in deze lijst: Fingerspitz. Een creatieve naam waar ook wel wat over gezegd mag worden. Dat ze op de 10e plek staan zegt natuurlijk helemaal niets, bij een volgende Google algoritme-update kan dat alweer veranderd zijn. Ik ben dan ook erg benieuwd of dit bedrijf wellicht hoger scoort. Ook bij dit bedrijf gaat het om een team van specialisten dat werkzaam is binnen de online marketing. Ik heb niet direct een tekstschrijver binnen het team kunnen vinden, maar die zal er ongetwijfeld bijzitten. Dat moet ook wel, want content is onmisbaar.

8 + 9. Rankify (9 punten)

Een goed gekozen naam die alles zegt over het ranken in zoekmachines. Het gaat hier om een SEO bureau dat zich de #1 in Google noemt. Ja je leest het goed, geen nummer één maar hashtag één. Eigenaar van Rankify is Marco (helaas niet Marco Borsato), verder is niet duidelijk of hij ook samenwerkt met andere specialisten. Hij scoort in ieder geval met twee zoektermen in de top tien van Google en is sinds de vorige keer 3 plekken gedaald. Gedeelde plek met de volgende.

8 + 9. RJ Onderneemt (9 punten)

Robbert-Jan, daar staat die RJ voor. Iemand die zich volledig met online marketing bezighoudt. Hij krijgt de kriebels als iemand zich als SEO tekstschrijver voorstelt, zo staat op zijn website. Toch scoort hij goed op deze zoektermen. Daarom verdient hij in totaal 9 punten maar is in wel 5 plekken gedaald.

10. DoYouCopy (8 punten)

Het gezicht achter DoYouCopy is Edward Hendriks, iemand waar ik af en toe mee samenwerk. Copywriter die op de zoekterm SEO copywriter ook nog eens de eerste positie in Google heeft te pakken. Jammer dat hij op de andere twee zoektermen niet scoort, misschien iets voor de toekomst. 4 plekken gedaald.

SEO tekstschrijvers die de boot missen

Niet iedereen past volgens ome Google op de boot van beste SEO tekstschrijver. Een aantal heeft de boot gemist, simpelweg omdat ze net niet (vaak genoeg) op de eerste pagina van Google tevoorschijn kwamen. Er zijn er helaas twee uit de lijst verdwenen en er kwamen twee nieuwe bij.

Het waren veel online marketing bureaus die in het overzicht voorbijkwamen. Die wil ik hier niet in meenemen, in het artikel beste online marketingbureau kunnen ze zich veel beter bewijzen.

Duizenden tekstschrijvers en slechts 4 op pagina 1 van Google

Een seo tekstschrijver zal zelf schrijven, of in ieder geval een groot deel. Er zijn maar weinig marketingbureaus waarbij de eigenaar zelf schrijft. Kijk even naar het rijtje hierboven.

Van die 10 zijn er slechts 4 die, voor zover ik het begrijp, hun teksten zelf schrijven en soms samenwerken met een helpende hand.

De 4 best scorende SEO tekstschrijvers in Google (geen marketingbureaus) zijn dan ook:

 1. Bianca Walraven
 2. Wessels teksten
 3. RJ Onderneemt
 4. Doyoucopy

Zo, dat was het weer voor vandaag. Volgende update begin 2022, of eerder wanneer het uitkomt.

Volg Bianca op Instagram


Bianca Walraven is SEO content specialist.

 • SEO teksten
 • Blogs
 • Nieuwsberichten
 • Persberichten
 • SEO consultancy