De beste SEO tips 2023 (en stiekem ook 2024)

Bijgewerkt: 27 augustus 2023

Ieder jaar weer komen SEO specialisten met de beste SEO tips. De SEO tips 2023 vliegen je om de oren, maar wat is wijsheid? Je hebt een bedrijfswebsite, webwinkel of informatieve website opgezet. Feit: je wil deze zo hoog mogelijk binnen de zoekresultaten van zoekmachines krijgen. Met de beste SEO tips moet dit lukken, ik ga alvast de allerbelangrijkste tips met jou delen.

SEO tips 2023, content is King

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Je hoort het overal om je heen, content is King. Vrij vertaald betekent dit dat teksten op een website enorm belangrijk zijn. Kijk je naar de beste SEO tips 2023, dan vind je in dit rijtje zeker content terug. Ik zet eerst even een aantal belangrijke SEO technieken op een rij:

  • Mobielvriendelijkheid van de website
  • SSL certificaat voor websites die persoonlijke informatie verzamelen
  • Voldoende content of teksten op de website
  • Gebruikmaken van belangrijke zoekwoorden
  • Linkbuilding of het opbouwen van een linkprofiel
  • Gebruikmaken van social media
  • Stimuleren van interactie

Wist je dat zoekmachines als Google een website op meer dan 200 verschillende punten beoordeelt? Sommigen zeggen dat het zelfs wel meer dan 200 punten zijn. Hoeveel het er ook zijn, met bovenstaande SEO tips kom je al een heel eind.

Niet zomaar wat content plaatsen

“Als tekstschrijver help ik je met content of teksten voor website of webshop“. Het is belangrijk om niet zomaar wat content te plaatsen. Denk niet in zoekwoorden maar in onderwerpen, waarbij je goed kijkt naar de doelstelling van jouw website. Gaat je website over je dienst als schilder, dan heeft het geen zin om een tekst over het nieuwste meubilair van Ikea te plaatsen. Teksten over verschillende soorten verf, schildertechnieken of de nieuwste schildertrends dragen bij aan een betere vindbaarheid van de website. De zoekwoorden die hiervoor nodig zijn bouw je om het onderwerp heen.

Richt je op local SEO

Een van de beste SEO tips is je te richten op local SEO. Bianca:

“Als tekstschrijver ben ik gevestigd in de gemeente Venlo, en dus ook vindbaar op de zoekwoorden tekstschrijver Venlo. Omdat mijn diensten online beschikbaar zijn voor iedereen, ben ik ook vindbaar op tekstschrijver Amsterdam of tekstschrijver Utrecht”.

Door je te richten op een bepaalde plaatsnaam word je beter gevonden. Wist je dat bijna de helft van alle consumenten zoekopdrachten van lokale aard uitvoert?

Blijf je focussen op jouw eigen locatie. Ben je werkzaam in Rotterdam, dan wil je in zoekmachines ook gevonden worden op de zoekwoorden Rotterdam of Zuid-Holland.

Vergeet zoekmachines, de bezoeker is belangrijk

Wil je een van de beste SEO tips van 2023? Vergeet zoekmachines als Google, Bing en Yahoo. Je website moet gericht zijn op de eindgebruiker of bezoeker, daar is deze tenslotte voor bedoeld. Veel marketingbureaus richten zich op zoekmachines. Dit doen zij door het toepassen van linkbuilding, het plaatsen van veel content en zoekmachines beïnvloeden met verschillende hulpmiddelen.

Zoekmachines worden steeds slimmer en prikken hier doorheen. Veel marketingbureaus beloven gouden bergen die er nooit zullen komen. Je betaalt veel aan dit soort bureaus, maar echte resultaten blijven uit. Uiteraard zijn er een aantal marketingbureaus die wél weten hoe het moet. Deze weten uitstekende resultaten te bereiken met behulp van goede linkbuilding en content, die ik aanlever. Jawel ik ben ook een tekstschrijver voor marketing bureau’s.

Ik blijf het herhalen, vergeet in eerste instantie de zoekmachines en richt je op de bezoeker.

Hoe je dat doet? Plaats content of teksten die relevant zijn. Ik heb je eerder uitgelegd dat het gebruik van bepaalde zoekwoorden belangrijk is: toch mag dit niet de overhand krijgen. Sommige marketingbureaus of schrijvers hanteren een zoekwoorddichtheid van meer dan 4 -5%, soms wel tot 7%. Hiermee worden teksten overgeoptimaliseerd, waardoor ze juist wegzakken binnen de zoekresultaten.

Een te lage zoekwoordendichtheid is ook niet goed. Hierdoor kunnen zoekmachines geen inzicht krijgen in het onderwerp van de tekst. De goede tekstschrijver schrijft in eerste instantie voor de bezoeker en controleert later de zoekwoordendichtheid. Een goed geschreven tekst hoeft eigenlijk niet aangepast te worden, deze is al direct geschikt voor je website of webwinkel.

Aan de slag met de beste SEO tips 2023& 2024

Wellicht heb je iets aan mijn SEO tips, misschien vind je het moeilijk om deze toe te passen. Bianca: “Als tekstschrijver en copywriter weet ik als geen ander hoog te scoren in zoekmachines, enkel en alleen met teksten”. Zo heb ik een website in beheer die meer dan 120.000 bezoekers per maand trekt. Deze website bestaat alleen uit content en interne links, er is nooit aan linkbuilding gedaan. Ook is deze website nooit kunstmatig beïnvloed zoals het plaatsen van linkjes op andere websites of het aanpassen van broncodes”.

Laat je website groeien met mijn beste SEO tips. Ik help je met de juiste content, gericht op jouw websitebezoekers. Zoekmachines als Google zullen de website beter beoordelen en waarderen, waardoor deze vanzelf stijgt binnen de zoekresultaten. Bedenk dat een goede positie binnen de zoekresultaten tijd nodig heeft, dit bereik je door regelmatig content toe te voegen.

Heb je vragen over mijn SEO tips, neem dan contact met me op. Ook kan ik je helpen met teksten, productomschrijvingen, persberichten of arbeidsmarktcommunicatie voor het bedrijf, website en webwinkel.

Top-Tip voor 2023:

Google richt zich volledig op de mobile index (mobile-first index). Zorg dat je website is afgestemd op mobiele gebruikers, maar vergeet ook de desktop gebruikers niet! Gebruikerservaring speelt een steeds grotere rol. Kijk kritisch naar je website m.b.t. laadtijd, menu, pop-ups (vermijd deze), interne linkjes, afbeeldingen, scripts etc.

Top-Tip voor 2024:

Wees voorzichtig met linkbuilding. Google gaat ingekochte backlinks nóg strenger beoordelen.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven