Deze accounts moet je volgen op Instagram

Bijgewerkt: 2 maart 2023

Hoera, je bent aangesloten bij Instagram. Nu nog wat vrienden toevoegen en je bent er klaar voor. Via dit social media kanaal kun je iedereen met een openbaar account volgen. Bijvoorbeeld bekendheden, sporters maar ook vrolijke of inspirerende accounts. Wie moet je volgen op Instagram? Hieronder vind je verrassende accounts die je niet mag missen (waarvan ik zeker weet dat je ze nog niet ontdekt hebt).

Engelse of Nederlandse accounts

Veel Instagram accounts communiceren in de Engelse taal. Heb je hier geen moeite mee dan is het zeker een aanrader om een inspirerend Engelstalig account te volgen. Liever in het Nederlands? Dan heb je ook nog voldoende keuze. Ik heb voor jou een aantal mooie Nederlandse accounts geselecteerd.

1. Biancatekst

Voor: man en vrouw van alle leeftijden met interesse in de Nederlandse taal of jezelf willen verbeteren.

De Nederlandse taal blijkt zelfs voor docenten of de overheid een struikelblok. Wil je op een leuke en verrassende manier kennismaken met de Nederlandse taal? Dan moet je Biancatekst zeker volgen. Je ziet dingen voorbijkomen waarvan je denkt “dat wist ik echt niet! “Met meer dan 10.000 volgers pas je er vast nog wel tussen. Voor de oplettende kijker: dit is mijn eigen Instagram account, daarom ontbreekt hij niet in deze lijst. Ik zou het heel leuk vinden om jou erbij te hebben.

2. Marije

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Voor: voornamelijk vrouwen in de leeftijd 18 tot 40 jaar met een brede interesse.

Dit account trok mijn aandacht omdat Marije liet zien dat ze tijdens de coronaperiode alleen maar in een joggingsbroek rondliep. Heel herkenbaar, ik ben inmiddels vergroeid met mijn joggingsbroek. Marije is een storyteller en deelt leuke tips en weetjes over eigenlijk van alles. En ook nog eens in het Nederlands, wel zo prettig.

3. Feelsogoodwater

Voor: mannen en vrouwen van 12 tot 30 jaar oud die wel wat ontspanning kunnen gebruiken.

Houd je van dans, muziek en sport dan moet je dit account zeker volgen op Instagram. Daarnaast komen er ook een hoop andere grappige filmpjes voorbij. Het account staat in ieder geval garant voor een lach op je gezicht.

4. Sandra_and_her_ridgeback

Voor: iedereen die van honden en met name het ras ridgeback houdt.

Ben je ook zo gek op honden? Ik in ieder geval wel. Het account van Sandra gaat geheel over haar twee ridgebacks (hondenras). Ze maakt vooral veel leuke en grappige filmpjes.

5. Zodier.nl

Voor: alle dierenliefhebbers en huisdierbezitters.

Om nog maar even bij de dieren te blijven: dit account gaat over allerlei soorten dieren. Het is verbonden met de website zodier.nl. Geen heel groot account maar wel de moeite waard wanneer je net als ik een echte dierenliefhebber bent. Een kakkerlak als huisdier… serieus?

6. Dutchruths

Voor: jongeren van 12 tot 20 jaar oud die wel eens willen lachen.

Een leuke tip wanneer je van grappige quotes en leuke tiktok filmpjes houdt. Het account is vooral op jongeren gericht, het is maar dat je het weet. Ze hebben meer dan 40.000 volgers dus er is zeker wel animo voor dit soort leuke filmpjes. Elke dag ééntje kijken, dat werkt net zo goed als een paracetamol bij kiespijn.

7. Woonboerderij_1947

Voor: iedereen met verbouwplannen of inspiratie met betrekking tot interieur zoekt.

Je het leuk om af en toe een kijkje te nemen in een echte woonboerderij ? Dan moet je Woonboerderij_1947 op Instagram volgen. In het begin zie je de woonboerderij in zijn oude staat maar tijdens de verbouwing gaat hij er steeds mooier uitzien. Hier doe je zeker inspiratie op wanneer het aankomt op een modern en chique interieur.

8. Fleurdijkstra_

Voor: Girls (en misschien ook boys) in de leeftijd van 18 tot 27 jaar oud.

Hoe het leven van een student eruitziet? Dat ontdek je op dit Instagram account. Ze is een voorbeeld voor (jonge) vrouwen vanwege haar mooie verschijning. Verschillende kapsels en outfits, ook voor mij als bijna-bejaarde nog steeds een bron van inspiratie.

Wie of wat is Fleur? Deze jongedame bereikt in december 2021 de leeftijd van 23 jaar. Ze heeft dus nog een heel leven voor zich. Leuk om te zien hoe jonge mensen zich ontwikkelen en wat ze (straks) bereiken.

9. Thebestsocialmedianl

Voor: iedereen die wel van een social media geintje houdt.

Op social media gebeurt heel veel. Het Instagram account Thebestsocialmedianl verzamelt de meest grappige gebeurtenissen en opmerkingen. Je hebt overigens best kans dat een van jouw berichten hier ook verschijnt, houd dit goed in de gaten. Overigens vraag ik mij af of ze wel toestemming hebben om andermans social media berichten te delen. Een Instapost op de website insluiten is wettelijk toegestaan, maar printscreens ervan maken en op social media delen mag weer niet. Ik heb het ze gevraagd en wacht nog op antwoord. 😊

10. Ruilenvoorreizen

Voor: reislustigen maar vooral voor mensen die dit meisje een warm hart toedragen.

Wie volgen op Instagram? De laatste is een heel klein account dat ik per toeval voorbij zag komen. Ruilenvoorreizen wordt beheerd door Kris, een mooie jonge dame met hypermobiele EDS. Ondanks haar ziekte is ze niet alleen kleurrijk maar ook ontzettend krachtig, ze wil namelijk helemaal alleen een jaar lang door Europa reizen. Met de verkoop van zelfgemaakte én nieuwe spulletjes betaalt ze haar verblijf, rondvaart en bezienswaardigheden. Ze heeft haar account inmiddels stopgezet met een verwijzing naar haar andere account, waarbij je haar volgt in haar solo reis door Europa.

Zo volg je mensen op Instagram

Weet je niet hoe je mensen moet volgen op Instagram? Dat is vrij eenvoudig. Je gaat naar het account van de desbetreffende persoon. Bovenaan het account zie je de blauwe knop ‘volgen’ staan. Wanneer je hierop klikt dan volg je de persoon automatisch. De blauwe knop wordt wit en je ziet de tekst ‘volgend’ staan. Gaat het om een privé account, dan wordt er eerst een aanvraag naar die persoon verstuurd. Zolang je aanvraag niet is geaccepteerd blijft de knop blauw waarbij je de tekst ‘Aangevraagd’ ziet.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven