Waarom appt hij niet uit zichzelf?

Bijgewerkt: 2 september 2022

Je stuurt hem dagelijks een leuk of lief berichtje. Soms reageert hij hierop, maar soms ook niet. Eén ding valt je op: hij zal nooit zelf eens iets sturen. Waarom appt hij niet uit zichzelf? Hier kunnen diverse redenen voor zijn. In dit artikel 5 redenen waarom hij het initiatief niet neemt.

Waarom een man jou negeert

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Je wil een grappige, lieve, slimme en ietwat dominante man. Dominantie is een eigenschap die we soms niet vaak genoeg in een man terugzien. Zo komt het vaker voor dat jij je helemaal suf appt, maar hij nooit iets uit zichzelf stuurt.

Waarom appt de man van je dromen niet zelf? Dit zorgt voor veel frustratie. Hierdoor heb je het gevoel dat alles van één kant komt. Een man negeert je niet altijd bewust. Hieronder 5 redenen waarom hij nooit iets uit zichzelf stuurt en hoe je dit kunt veranderen.

1. Hij is nu eenmaal niet zo dominant

Initiatief nemen en dus ook zelf een WhatsApp bericht sturen heeft allemaal met dominantie te maken. Hoe dominant een man is, ligt in de opvoeding. Hierdoor kan of durft hij misschien geen initiatief te nemen, of is hij er gewoon niet mee bezig.

Een niet- dominante volwassen man zal niet ineens dominant gaan worden, maar je kunt hier wel in sturen. Geef aan dat je het fijn vindt wanneer je een spontaan berichtje ontvangt. Grote kans dat hij hier de volgende keer wél aan denkt.

2. Hij heeft het ontzettend druk met werk of studie

Zonder clichéverhalen als overwerken (uiteraard met de secretaresse), kan hij het ook écht druk hebben met zijn werk. Mannen kunnen geen meerdere dingen tegelijk. Wanneer het werk hem onder druk zet, is hij er niet mee bezig om jou een lief appje te sturen. Met een drukke baan moet je het hem niet kwalijk nemen: hij vindt je echt nog wel lief.

3. Je zoekt te vaak ruzie

Eindigt ieder Whatsapp gesprek in een ruzie? Waarschijnlijk zit hij niet op een nieuwe confrontatie te wachten en kiest ervoor om niks te sturen. Hij beantwoordt wel je vragen maar neemt niet het initiatief om jou iets te vragen of te melden.

Probeer ruzies met elkaar uit te praten, het liefst wanneer jullie elkaar zien. WhatsApp is niet bedoeld om een ruzie uit te vechten: je ziet elkaars gezichtsuitdrukkingen of reacties niet.

4. Hij vindt jou (toch) niet zo leuk

Sorry, maar het kan écht voorkomen dat hij jou niet zo leuk vindt. Dit merk je al aan het feit dat hij nooit uit zichzelf iets stuurt. Vraag je hem iets via WhatsApp, dan duurt het waarschijnlijk vrij lang voordat je een antwoord terugkrijgt. Zit je dus met de vraag: waarom appt hij niet uit zichzelf? Probeer dan te achterhalen of hij jou nog wel leuk genoeg vindt.

5. Hij heeft niks met social media

Nog niet zo heel lang geleden ontmoette ik een oude vriend. Ik vroeg hem of hij WhatsApp of Facebook had. Hij keek mij aan alsof hij het in Keulen hoorde donderen. Deze man had totaal niks met social media. Misschien is jouw (aanstaande) vriend of man er ook wel zo een.

Heeft hij een Facebook account maar is hier (bijna) nooit actief op? Was hij meer dan 3 dagen geleden voor het laatst online op WhatsApp? Grote kans dat hij helemaal niet bezig is met WhatsApp, Facebook, Instagram en nog veel meer. Dit kun je hem natuurlijk niet kwalijk nemen, we zijn niet allemaal zo verslaafd (oeps).

Waarom appt hij niet uit zichzelf? Hierboven heb je 5 (goede) redenen kunnen lezen. Misschien heeft hij wel een hele andere reden om niks te sturen. Heb jij een idee waarom? Laat het gerust op social media weten, ik ben op Instagram te vinden: @biancatekst.

Dit artikel is geschreven door Bianca, SEO tekstschrijver en social media chick. Ik schrijf content voor bedrijven, ondernemers, websites en printmedia. Helaas kan ik geen vragen over WhatsApp beantwoorden. Voor vragen over (zakelijke) content kun je uiteraard wel hier terecht.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven