Tekstschrijver voor de logistiek

Bijgewerkt: 13 augustus 2021

Goederen op de juiste tijd op de juiste plaats. In weer en wind hard aan het werk om die goederenstroom op gang te houden. De tekstschrijver voor de logistiek is een onmiskenbaar onderdeel met betrekking tot de communicatie met de buitenwereld.

Operationele en overige communicatie

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Werken binnen de logistiek vraagt om een goede planning en uitvoering. Hierbij is het belangrijk dat opdrachtgevers, klanten, zakenpartners en geïnteresseerden op de hoogte blijven van alles rondom het bedrijf. Vaak vindt communicatie vanaf de bedrijfswebsite plaats. Andere communicatiemiddelen zijn interne en externe bladen, de media en social media.

Denk ook eens aan een persbericht, een nieuwsartikel voor de website of een (online) magazine. Genoeg communicatiemiddelen, maar wat kan de tekstschrijver voor de logistiek hierin betekenen?

Tekstschrijver voor logistiek verwoordt wat je bedoelt

Hoe breng je een boodschap op een duidelijke manier naar buiten? Praten over logistiek en vervoer is niet zo moeilijk, erover schrijven is dat wel. Vooral wanneer het om zakelijke communicatie gaat. Maar ook het naar buiten brengen van nieuwsberichten, innovatieve ontwikkelingen of beschikbare diensten is niet zo makkelijk.

Je hebt het in je hoofd zitten: zo moet het. De tekstschrijver voor logistiek verwoordt wat je bedoelt. Door alles duidelijk op digitaal papier te zetten. Informatieve artikelen, nieuwsberichten of interne communicatie: de tekstschrijver voor de logistiek is er voor elk vervoers- of transportbedrijf.

Van technische teksten tot arbeidsmarktcommunicatie

Ter land ter zee of in de lucht: het transport kent verschillende wegen. De bedrijfswebsite is gericht op het verkopen van een product of dienst. Hiervoor zijn commerciële teksten nodig. Technische teksten vertellen meer over het logistiek proces.

Uitbreiding van het bedrijf biedt een nieuw toekomstperspectief. Arbeidsmarktcommunicatie is hierbij onmisbaar. Ook dit verzorgt de tekstschrijver voor de logistiek.

Kortom: de tekstschrijver is de verbinding tussen product of dienst en de consument/ eindgebruiker.

Hoger in Google, óók voor de logistiek

Veel bedrijven en websites houden zich bezig met een hoger positie in zoekmachines. Voor de lokale ondernemer of het kleinere logistiek bedrijf is dit vaak lastig. SEO teksten helpen met het verbeteren van de online vindbaarheid. Dit maakt SEO teksten tot winstgevende teksten, óók voor de logistiek.

Ervaring op het gebied van logistiek/ transport/ vervoer

Als tekstschrijver voor de logistiek heb ik ervaring opgedaan met het schrijven van (commerciële) teksten voor verschillende transportbedrijven. Denk hierbij aan een taxicentrale, openbaar vervoer, transportbedrijf maar ook bezorgdiensten. Daarnaast kijk ik regelmatig mee bij de uitvoering van logistieke oplossingen op het gebied van de waterwegen in Nederland. Onderhoud van sluizen en vaarwegen (scheepvaart), uitgevoerd door Rijkswaterstaat. Dankzij een kijkje achter de schermen verbreed ik mijn kennis op het gebied van transport.

Tekstschrijven is een vak apart. Zelfs zonder uitgebreide achtergrondkennis kan de betere tekstschrijver moeiteloos over verschillende onderwerpen. Dit heeft allemaal te maken met doortastendheid en alertheid. Een half woord is vaak genoeg om te begrijpen wat nodig is.

Tekstschrijver logistiek inhuren

Van kleine transportbedrijven of de lokale taxiservice tot grote nationale projecten, de tekstschrijver voor de logistiek is algemeen inzetbaar. Hierbij draait het niet om kosten maar wat de tekstschrijver daadwerkelijk oplevert. Een investering moet immers winstgevend zijn.

Samen werken we aan die winstgevendheid. Dit doen we met teksten die op een duidelijke en heldere manier communiceren. Taal die iedereen begrijpt, van de zakenpartner tot de toevallige websitebezoeker. Meer informatie omtrent het tekstschrijven met betrekking tot vervoer, transport of logistiek nodig? Neem contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.


Wat doet een tekstschrijver voor de logistiek?

Een zakelijke tekstschrijver die inzetbaar is voor communicatie tussen product/ dienst en de eindgebruiker.

Wat is het werkgebied van de copywriter?

Veel voorkomende werkgebieden zijn het personenvervoer, bezorging, wegtransport, haven, luchttransport en nog veel meer.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven