Tekstschrijver spoed – lastminute copywriter

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

Tekstschrijver met spoed gezocht? De lastminute copywriter levert razendsnel teksten (content). Binnen 6 tot 24 uur, zodat je direct aan de slag kunt. In dit artikel lees je wat de spoed tekstschrijver voor jou kan betekenen en natuurlijk wat hier de kosten van zijn.

Vandaag nog teksten nodig

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Je hebt een spoedopdracht. In veel gevallen betekent dit dat je de teksten vandaag nog nodig hebt. Dit is belangrijk wanneer je actueel nieuws hebt dat direct op je website moet staan. Of wanneer je een nieuw product of een nieuwe dienst zo snel mogelijk wilt aanbieden. Allemaal redenen om een spoedopdracht te plaatsen.

De tekstschrijver (spoed)

Wat kan de spoed tekstschrijver voor jou betekenen? Deze helpt jou met je spoedopdracht. Binnen 6 tot 24 uur ontvang je de artikelen (teksten) in je mailbox.

Hoe lang dit precies duurt hangt een beetje van de opdracht maar ook van het tijdstip af. Zoek je om 2 uur ’s nachts of op eerste kerstdag een spoed tekstschrijver? De kans is klein dat je er een vindt: de meeste schrijvers zijn op dat moment niet beschikbaar. Zelf lig ik om twee uur ‘s nachts in bed, jij toch ook? Zoek je echter op een normale (werk)dag en op een normaal tijdstip naar een tekstschrijver spoed? Geen probleem: voldoende schrijvers beschikbaar.

De grootte van de opdracht speelt ook een belangrijke rol. Voor een enkele tekst hoef je niet lang te wachten: deze ontvang je soms binnen een half uur. Een grotere opdracht van 5 teksten of meer kost natuurlijk ook meer tijd. Dit zijn belangrijke dingen om rekening mee te houden.

Wat kost een spoed tekstschrijver?

Belangrijk: de tekstschrijver spoed prijs. Aan een spoedopdracht hangt een hoger prijskaartje. Gemiddeld moet je rekenen op een prijs die 50% – 100% hoger ligt.

Waarom betaal je meer voor een spoedopdracht? Omdat je voorrang krijgt op andere opdrachtgevers. Je kruipt als het ware voor en de tekstschrijver gaat direct voor jou aan de slag Misschien heeft de tekstschrijver wel een vrije dag of moet andere opdrachten verschuiven. Voor deze extra service betaal je, dit is niet meer dan logisch.

Zijn spoedopdrachten fiscaal aftrekbaar?

Voor ondernemers zijn de kosten voor het inhuren van een tekstschrijver fiscaal aftrekbaar. De tekstschrijver brengt btw in rekening: ook de betaalde btw is aftrekbaar als voorbelasting bij de btw-aangifte.

Zijn spoedopdrachten en hiermee hogere kosten ook fiscaal aftrekbaar? Ja, deze kosten zijn volledig aftrekbaar. Het maakt hierbij niet uit of je voor een gewone opdracht of een spoedopdracht betaalt.

Wel is het belangrijk dat je een btw-factuur ontvangt. Brengt de tekstschrijver geen btw in rekening omdat deze niet btw plichtig is? Vraag dan wel om een officiële factuur. Gemaakte kosten zijn namelijk nog steeds aftrekbaar, zelfs wanneer je geen btw betaalt. Uiteraard ontvang je hier altijd een btw-factuur.

Meer informatie over het inhuren van een spoed tekstschrijver

Direct een of meerdere teksten nodig? Huur dan een tekstschrijver (spoed) in. Ik ben beschikbaar als tekstschrijver voor websites en webshops. Vanwege grote drukte (zie portfolio) ben ik niet altijd als spoed tekstschrijver beschikbaar.

Wil je toch teksten van uitstekende kwaliteit met spoed door mij laten schrijven? Dan is het belangrijk dat je dit direct laat weten. Stuur een e-mail of bel: de contactgegevens vind je op de contactpagina. Geef aan dat het om een spoedopdracht gaat en wat de deadline is.

Werkwijze bij een spoedopdracht

Ik doe er alles aan om tijd voor jou vrij te maken. Mochten we akkoord zijn over de spoedopdracht, dan ontvang ik graag een opdrachtomschrijving via de e-mail. Tegelijkertijd ontvang je van mij een registratieformulier. Het is belangrijk dat je deze zo snel mogelijk invult en opstuurt. De administratieve afdeling verwerkt jouw registratie met spoed.

Vul je het registratieformulier niet in of stuur je deze niet retour? Helaas is het dan niet mogelijk om de tekst naar jou toe te sturen, zelfs wanneer deze al geschreven is. Pas bij ontvangst van het ingevulde registratieformulier gaat het sein op groen en ontvang je de met spoed geschreven tekst of teksten binnen de afgesproken deadline. Deze werkwijze hanteer ik bij spoedopdrachten en heeft niks met jou persoonlijk te maken.

Tekstschrijver met feestdagen: wat zijn de mogelijkheden?

Soms kom je er niet omheen: je hebt tijdens de feestdagen een tekstschrijver nodig. Is dit mogelijk? Ook in deze gevallen probeer ik tijd vrij te maken, hoewel dit natuurlijk niet altijd lukt. Daarom communiceer ik duidelijk en direct, zodat je direct weet waar je aan toe bent. Het tarief voor het schrijven van artikelen tijdens de feestdagen bedraagt 100% van het normale tarief.

Voor spoedopdrachten reken ik met een verhoging van 50%. Hiermee zit ik aan de onderkant van spoedtarieven. Oh ja: ’s nachts bellen heeft niet veel zin: ik snurk als een roze biggetje en hoor de telefoon niet. Zodra ik wakker ben neem ik jouw spoedopdracht wellicht aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven