SEO tekstschrijvers maken jouw website vindbaar

Bijgewerkt: 16 augustus 2021

Content van hoge kwaliteit, dat is wat Google wil zien. SEO tekstschrijvers helpen jou hierbij. Zo wordt je website beter gevonden. Belangrijk, want een hoge positie in zoekmachines betekent ook meer websitebezoekers en een hogere conversie.

Dit is wat Google over SEO zegt

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Zoekmachine optimalisatie lijkt lastig maar dat is het feitelijk niet. Je kunt zelf een paar (kleine) aanpassingen doen. Zonder marketingbureau dus gewoon zelf aan de slag gaan. Google heeft speciaal voor starters een SEO startersgids ontwikkeld. Dit zijn volgens Google de belangrijkste aandachtspunten:

  • Blokkeer crawlen van pagina’s die er niet toe doen, zoals interne pagina’s met zoekresultaten
  • Zorg voor unieke en duidelijke paginatitels die aansluiten op de paginacontent
  • Maak gebruik van een meta description
  • Zorg voor een goede navigatie van de website
  • Optimaliseer je content

Voor het optimaliseren van content vertrouw je op de SEO tekstschrijver. Hieronder ga ik dieper op het werk van de tekstschrijver in, en hoe deze ervoor zorgt dat je content van hoge kwaliteit op je website hebt staan.

Het werk van SEO tekstschrijvers

Hoe kunnen SEO teksten jou en je website helpen? Deze teksten zorgen voor een goede vindbaarheid. Zoekmachines zien middels een SEO tekst direct waar de pagina of website over gaat. Bovendien worden de hoge kwaliteit en goede leesbaarheid positief beoordeeld. Dit levert je een hogere positie in de zoekresultaten op.

Kom je wel eens websites met slecht geschreven teksten tegen? Opvallend is dat deze websites slecht in Google scoren. Maar ook dat teksten niet converteren (iets opleveren). Slordige teksten die bol staan van spellingfouten en een onjuiste grammatica zijn niet aan te raden. Ook zinnen die er raar of onnatuurlijk uitzien zijn absoluut not done. Google is hier duidelijk in: alleen teksten van hoge kwaliteit voldoen aan de eisen.

Voorkom dubbele onderwerpen op je website. Mocht je het toch over hetzelfde onderwerp willen hebben, zorg er dan voor dat het nieuwe artikel meerwaarde biedt. Last but not least: SEO teksten bevatten belangrijke zoekwoorden en zijn zeker niet van andere websites gekopieerd. Om het samen te vatten, dit is wat SEO tekstschrijvers doen:

  • Foutloze teksten van hoge kwaliteit schrijven
  • Belangrijke zoekwoorden in de tekst plaatsen
  • Unieke content leveren

Kom als specialist over

Zorg dat je specialistisch en betrouwbaar overkomt. Maak geen ratjetoe van je website maar houdt het bij voorkeur bij één niche of onderwerp. Is sporten je passie en verzamel je postzegels? Maak dan twee websites aan: een over sporten en een over postzegels. Zo maak je voor Google en andere zoekmachines duidelijk waar je website over gaat. Bovendien wek je meer vertrouwen bij gebruikers: je weet namelijk veel over een specifiek onderwerp.

Wil je toch meerdere onderwerpen of niches op één website onderbrengen? Maak dan subdomeinen aan.

Weet je hoe je nog meer als specialist overkomt? Door een profielfoto, over ons pagina en contactpagina aan te maken. Vooral op zakelijk gebied is dit wel een vereiste: jij wilt toch ook weten met wie je zaken doet?

Een of meerdere SEO tekstschrijvers?

Het inhuren van SEO tekstschrijvers is een goede investering. Oké, je bent wel even wat kwijt maar je krijgt hier veel voor terug. Met meer websitebezoekers verhoog je de omzet of conversie. Dit is tenslotte waar je het allemaal voor doet.

Moet je één of meerdere SEO tekstschrijvers inhuren? Heb je een niet al te grote website, dan is het verstandig om het bij één tekstschrijver te laten. Zo houd je de toon en schrijfstijl op alle pagina’s hetzelfde. Voor zeer grote websites of webshops is het onmogelijk om al het werk door één schrijver te laten doen. Stel een team van tekstschrijver samen en zorg dat deze nagenoeg dezelfde schrijfwijze hebben.

Dit kost het laten schrijven van teksten

Wat betaal je voor een gemiddelde tekst? Dit hangt helemaal van je wensen af. Een korte productomschrijving is goedkoper dan een blogpost. Een persbericht is weer duurder. De prijs is ook afhankelijk van de lengte van de tekst of de moeilijkheidsgraad. Allemaal factoren die van invloed zijn.

Je hoeft niet de hoogste prijs te betalen en natuurlijk ga je voor een goede kwaliteit. Laten we die twee samenvoegen. Als SEO tekstschrijver word ik regelmatig ingehuurd door tekstbureau en marketingbureaus. Die gaan natuurlijk ook voor een hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Ik vind het veel leuker om rechtstreeks voor jou te werken. Dit bespaart je op de kosten want met een tussenpersoon betaal je wellicht teveel. Overigens maak ik tegenwoordig aparte afspraken met het marketingbureau: het is niet meer toegestaan om mijn teksten tegen een hogere prijs door te verkopen. Want dat is hoe het in de wereld van de online marketing werkt. Oeps, dat wist je niet hè?

Oké, je wilt nog steeds weten wat een SEO tekst kost. Vraag de tarievenkaart aan, dan weet je wat je kunt verwachten.

Bekijk het portfolio of neem direct contact met mij op.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven