De tekstenkoning van het zuiden

Bijgewerkt: 28 juni 2023

Op zoek naar betaalbare teksten die hoog in zoekmachines scoren? Maak kennis met de tekstenkoning van het zuiden. Met de Limburgse gastvrijheid en een zachte G leg het je uit waarom content zo belangrijk is. Maar ook welke content goed in zoekmachines scoort.

Indruk maken op het publiek

Elk bedrijf is uniek en heeft zijn eigen behoeften. Daarom bestaan er geen kant-en-klare teksten voor websites. Content schrijven is maatwerk. Dat klinkt duur, maar het creëren van waardevolle content hoeft geen fortuin te kosten. De tekstenkoning van het zuiden streeft naar betaalbare prijzen, zonder in te leveren op kwaliteit.

In de digitale wereld is het belangrijker dan ooit om op te vallen tussen de concurrentie. Goede teksten maken indruk op het publiek. Maar ook op zoekmachines. Met de juiste content behaal je hoge posities in de organische zoekresultaten, en trek je meer potentiële klanten naar je website.

Effectieve SEO content

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Wat maakt SEO content zo belangrijk? Dit heeft alles te maken met het gedrag van zoekmachine gebruikers. Mensen zoeken online naar informatie. Hierbij vertrouwen ze op zoekmachines zoals Google. Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat mensen ervan uitgaan dat Google (bijna) altijd gelijk heeft. Staat een webpagina hoog in de organische zoekresultaten, dan moet deze wel betrouwbaar zijn.

SEO content drijft zoekmachines aan. Door het optimaliseren van webinhoud zorg je dat zoekmachines jouw website als autoritair en waardevol beschouwen. Hierdoor gaat deze hoger in de zoekresultaten rangschikken. Zo vinden potentiële klanten je bedrijf makkelijker. Je kunt je voorstellen dat dit tot meer verkeer, leads en omzet leidt.

Wie is de tekstenkoning van het zuiden?

Mijn naam is Bianca, SEO-marketeer uit Limburg (Venlo). Geboren in het prachtige Maastricht en van hieruit in verschillende Limburgse steden terechtgekomen. Meer dan 25 jaar houd ik mij met online marketing bezig. Dit begon allemaal met de komst van zoekmachine Lycos. Ik maakte de geboorte van zoekmachine Google mee en volgde de ontwikkelingen op de voet.

Door de jaren heen ontwikkelde ik diverse websites die hoog in de zoekresultaten scoorden. Vanaf 2007 begon ik met schrijven in opdracht, maar het duurde nog tot 2016 voordat ik officieel als ondernemer aan de slag ging.

Door de jaren heen schreef ik meer dan 50.000 SEO-teksten (ik denk dat het er ondertussen meer zijn). Ruim 25% van mijn teksten scoort in de top vijf van Google. De grote hoeveelheid teksten gaf mij de bijnaam ‘Het Tekstkanon’. Andere klanten noemen mij De Tekstenkoning Van Het Zuiden.

De mogelijkheden

Als tekstenkoning (eigenlijk voel ik mij meer een prinses), schreef ik voor meer dan 500 bedrijven. De mogelijkheden zijn ontzettend groot, en alles tegen betaalbare prijzen. Je laat al teksten schrijven vanaf 10 cent per woord. Dat is goedkoper dan elders, en zoals velen door de jaren heen ontdekt hebben: altijd van hoge kwaliteit.

Webteksten laten schrijven

Laat teksten voor je website schrijven die hoog in Google scoren en ook nog eens converteren. Alle teksten voldoen aan de SEO-richtlijnen, opgesteld door Google. Daarnaast wordt bij het schrijven altijd gebruik gemaakt van outside-the-box SEO, waardoor jouw teksten nóg meer opvallen.

Webteksten zijn vaak dé succesfactor van je website. Je kunt nog zo’n mooi design hebben of een korte laadtijd: zonder goede webteksten presteert je website helemaal niks. Vind je zelf schrijven een te grote uitdaging? Laat dit voor jou doen. De tekstenkoning uit Limburg is gespecialiseerd in het schrijven van opvallende SEO teksten.

Het alternatief is zelf SEO teksten leren schrijven en je website optimaliseren. Volg hiervoor de individuele training SEO & Social Media.

Productteksten voor webshops

Je product moet opvallen. Dat doe je middels goede productfoto’s. Maar hoe wek je vertrouwen, zodat bezoekers het product ook echt kopen? Daar heb je goede productteksten voor nodig. Middels dit soort teksten laat je zien waarom jouw product een goede keuze is.

Ik hou van eerlijkheid. Daarom voelt het als een plicht om te vermelden dat het niet voor iedereen makkelijk is om met productteksten hoog in Google scoren. Dit komt omdat de meeste productteksten te veel op andere teksten lijken. Daarnaast bevatten ze minimalistische informatie, iets dat voor zoekmachines niet overtuigend genoeg is.

Met de juiste aanpak is het zeker mogelijk om productteksten hoger in Google te krijgen. Daarnaast overtuigt een pakkende producttekst de lezer, waardoor je deze omzet in een betalende klant. Oftewel: goede productteksten nemen twijfels weg.

Blogartikelen voor je website of webshop

Bloggen is een goede manier om de aandacht van het publiek te trekken. Veel mensen zijn dol op het lezen van blogs. Ze bevatten waardevolle en informatieve inhoud. Door regelmatig te bloggen bouw je autoriteit op. Ook is dit een goede manier om te communiceren met de doelgroep. Je wekt de interesse van potentiële klanten en je bouwt vertrouwen op.

Blogs spelen een belangrijke rol binnen SEO. Wanneer je regelmatig nieuwe inhoud publiceert, bied je zoekmachines voldoende kans om je pagina’s te indexeren en te rangschikken. Binnen blogs werk je vaak met interne en externe links. Dit verhoogt de SEO-waarde van je website.

Bedenk dat blogs ook goed deelbaar zijn op sociale media en andere platformen. Dit leidt tot een grotere merkbekendheid. Last but not least: blogs hebben een lange levensduur en blijven ook na enkele jaren organisch verkeer aantrekken.

Linkbuilding teksten

Krijg je de kans om te gastbloggen, waardoor je de autoriteit van jouw website verhoogt? Vraag om linkbuilding teksten. Het gaat hier om gastblogs, maar ook korte teksten voor andere websites. Linkbuilding maakt onderdeel uit van je SEO strategie. Alle linkbuilding teksten zijn voorzien van de juiste anchors (ankerteksten) én één tot twee linkjes naar jouw website toe.

Met linkbuilding bouw je een linkprofiel op. Het is belangrijk dat dit op een natuurlijke manier gebeurt. Plaats linkjes daarom niet willekeurig op het internet. Weet je niet hoe je met linkbuilding om moet gaan, vraag dan eerst een adviesgesprek aan.

Teksten laten redigeren

Je wil dat een tekst aan alle SEO-richtlijnen voldoet. Maar ook dat hij lekker leest en professioneel uitziet. Dit is goed voor het conversiepercentage. Dé tekstenkoning checkt jouw teksten op spelling en grammatica.

Waarom is dit nodig? Je kunt je eigen tekst 10 keer controleren, achteraf blijken er altijd nog één of meerdere foutjes in te staan. Dit komt omdat je blind bent voor je eigen fouten. Met een extra paar ogen (en handen) creëer je de beste teksten voor je website.

Redactiewerk is mogelijk voor webteksten, scripties, verslagen, blogs, uitgewerkte interviews en boeken (manuscripts). Maar ook voor brieven en e-mails.

Overige teksten

Met een team van ervaren copywriters schrijven we verschillende soorten teksten. Niet alleen webteksten, blogs en productomschrijvingen maar ook:

  • Zakelijke brieven en e-mails
  • Liefdesbrieven (echt waar!)
  • Scripties en verslagen
  • Interviews (en uitwerken)
  • Herschrijven of redigeren van boeken
  • Nieuwsberichten en persberichten

Teksten zijn onmisbaar in de (online) communicatie. Daarnaast maken veel van deze teksten onderdeel uit van een goede SEO strategie. Vind je het lastig om betaalbaar en kwalitatieve content te vinden? Neem contact op en laat je verrassen!

Wat kost het laten schrijven van?

Je bent pas een tekstenkoning als je twee dingen waar kunt maken: kwalitatieve content tegen een betaalbare prijs. Moet je elders € 100 of misschien wel € 200 voor een blog van 500 woorden betalen? Bedenk dat een hoge prijs niks over de kwaliteit zegt. Er zijn meer dan voldoende dure copywriters die weinig presteren. Tot grote ergernis, want voor ondernemers is het zakelijk leven al duur genoeg.

Je laat al SEO blogs schrijven vanaf € 75, inclusief zoektermenonderzoek. Een converterende SEO productomschrijving is mogelijk vanaf € 25. Redactiewerk uitvoeren vanaf € 22,50.

Samen met mijn team bied ik copywriting- en marketingdiensten tegen concurrerende prijzen. Dat zal ook in de toekomst zo blijven.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven