Ontzorgen: ondernemers geholpen

Overal lees je dat het woord ontzorgen niet meer kan. Maar ik doe het toch: ik ontzorg ondernemers en webmasters. Met goed geschreven content hoef jij je niet meer druk te maken om een goede positie in zoekmachines. Ondertussen richt jij je op ondernemen en je winst tellen.

Wij ontzorgen

Je komt het vaak tegen: “wij ontzorgen.” Wat betekent dit eigenlijk? Ontzorgen betekent iemands zorgen wegnemen. Oftewel het wegnemen van moeilijkheden en het oplossen van problemen. Veel bedrijven ontzorgen andere ondernemers. Denk maar eens aan ontzorgen voor het MKB.

Een niet bestaand woord

Kijk eens even in de dikke Van Dale (woordenboek). Daar kom je het woord ontzorgen helemaal niet tegen. Ook mijn Word programma herkent het woord niet. Toch wordt er heel veel gebruik gemaakt van “ontzorgen”.

Is het zo erg om een niet bestaand woord te gebruiken? Nee, helemaal niet. Ten eerste weet iedereen wat er met ontzorgen bedoeld wordt. Ten tweede komen er jaarlijks nieuwe woorden bij. Wanneer we het woord ontzorgen maar vaak genoeg gebruiken dan is het straks officieel.

Maak je dus niet druk wanneer een tekstschrijver of ondernemer helemaal over de rooie gaat wanneer jij ontzorgen wil gebruiken. Misschien kun je de persoon in kwestie van zijn stress ontzorgen.

Ontzorgen van bedrijven

Ik ben een van de vele ondernemers die zich richt op het ontzorgen van bedrijven. Wat doe je dan precies? Problemen oplossen, te veel werk wegnemen. Alles om ervoor te zorgen dat het bedrijf zich op de doelstellingen kan richten.

Ontzorgen van bedrijven, dat is ook het werk van een tekstschrijver. Nagenoeg elk bedrijf heeft een website. Deze website moet voorzien zijn van content. Wil je een beetje goed in zoekmachines scoren dan vraagt dit om veel content. Elke maand weer een of meerdere blogartikelen, het aanpassen van bestaande teksten of het toevoegen van productomschrijvingen. Ga daar maar eens aan beginnen.

Wanneer een bedrijf een tekstschrijver inhuurt dan blijft er ineens heel veel tijd over voor andere zaken. Bovendien bereikt de juiste SEO tekstschrijver ook nog eens sneller de doelstellingen van het bedrijf. Even een voorbeeld vanuit mijn ondernemersvisie.

Ontzorgen dienstverlening

Bied jij een ‘ontzorgen dienstverlening’ aan of heb je hier juist behoefte aan? Vergis je niet, wanneer je B2B werkt dan ben je al snel met ontzorgen bezig. Denk maar eens aan de boekhouder of accountant, de webdesigner, een ondernemerscoach of bedrijfsfotograaf. Maar ook vervoer, opslag, schoonmaak of reclame valt onder de ontzorgen dienstverlening.

De kans dat jouw bedrijf onder ontzorgen valt is dus zeker aanwezig. Alle diensten die een bedrijf tijd, geld of problemen besparen kun je als ontzorgen zien.

Online gevonden worden

Wil je meer verkeer naar je website of naamsbekendheid opbouwen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?

Voordat ik je wat meer vertel over ontzorgen, want je best vast op zoek naar synoniemen, vertel ik je eerst even wat ik doe. Heb je hier geen interesse in scrol dan direct door naar het volgende hoofdstuk. Even goede vrienden.

Ik ben SEO tekstschrijver. Say what? SEO staat voor het Nederlandse zoekmachine optimalisatie. Dit zijn handelingen om websites hoger in Google te krijgen (organische zoekresultaten).

Het belangrijkste onderdeel van SEO is content oftewel inhoud van een website. Teksten doen het altijd goed, daarom let Google hier op. Goed geschreven teksten die aansluiten op een zoekopdracht staan bovenaan in de zoekresultaten. Websites met een hoge positie in Google ontvangen het meeste zoekverkeer.

Dat is waar ik mij mee bezighoud: het creëren van SEO teksten. Maar dat niet alleen, ik schrijf ook productomschrijvingen, homepages, over ons pagina’s, ik neem interviews af en schrijf nieuwsberichten & persberichten. Best wel veelzijdig dus. Een SEO tekstschrijver nodig? Helemaal onderaan dit artikel vind je meer informatie.

Ontzorgen synoniem

Een synoniem is een woord dat vrijwel dezelfde betekenis als het oorspronkelijke woord heeft. Is er een ontzorgen synoniem beschikbaar? Nou vooruit, hier heb je een aantal synoniemen:

  • Zorgen wegnemen
  • Zorg dragen
  • Zorgen uit handen nemen

Zie je dat bovenstaande synoniemen helemaal niet lekker klinken? Je komt op een website uit en er staat: “wij ontzorgen”. Of er staat: “wij nemen zorgen uit handen”. Die eerste zin is veel krachtiger. Kort en krachtig, daar draait het om een website om. En dat is nu precies de reden waarom veel ondernemers dit woord gebruiken.

Quote ontzorgen

Ik houd van quotes. Dat zijn van die zinnetjes die ooit door iemand gezegd zijn. Sommigen zijn steengoed terwijl anderen ronduit lachwekkend zijn. Een quote over ontzorgen komt misschien wel beter over dan het standaard “wij ontzorgen”. Enne… beter goed gejat dan slecht bedacht. Bekijk hieronder maar eens wat quotes over ontzorgen. Inclusief de website waarop je dit tegenkomt.

  1. 5 tips om je klant te ontzorgen – schrijftraininghaarlemmermeer.nl
  2. Ontzorgen voor het MKB – ontzorgenvoormkb.nl
  3. 5 manieren waarop wij klanten volledig ontzorgen – rompagroup.nl
  4. Zorgen om ontzorgen – vilans.nl
  5. Ontzorgen van uw kantoorproblemen – dewerkplekspecialist.nl
  6. Klant volledig ontzorgen met maatwerkpakket – dejong.nl
  7. Ontzorgen en oplossingsgericht – regiomakelaardij.nl

Nou dat was toch best een mooi rijtje van quotes over ontzorgen. Zal ik jou nu eens even lekker ontzorgen?

Een SEO tekstschrijver inschakelen

Je wil goed gevonden worden in Google. Beter nog: ergens bovenaan staan. Want je weet ook wel dat een hoge positie veel zoekverkeer oplevert. Dat is lekker want zo haal je meer websitebezoekers en een hogere omzet dan jouw concurrenten binnen.

Die SEO teksten schrijven vraagt wel veel tijd. Dat niet alleen, je moet hier ook wel wat ervaring voor hebben. Zolang je concurrent hoger in Google staat is er iets mis met je teksten. Of misschien wel met je hele website, dat kan natuurlijk ook. Het vervelende is dat dit zoveel tijd kost dat je de doelstellingen van je onderneming of website voorbijloopt.

Ik ontzorg. Jij houdt je alleen nog maar met ondernemen en alles hieromheen bezig. Ik verzorg de teksten op de bedrijfswebsite of de website voor passief inkomen. Tegen een goede prijs, daar hoef jij je niet druk over te maken.


Bianca schreef meer dan 30.000 artikelen voor het internet en hielp meer dan 500 bedrijven aan een betere online zichtbaarheid. Ze heeft een enthousiast en ervaren team van specialisten opgebouwd.

We zijn het startpunt voor elke (nieuwe) website.
Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven?