SEO copywriter | SEO teksten laten schrijven

De SEO copywriter schrijft heldere en wervende teksten. Hiermee overtuig je de websitebezoeker en bent beter vindbaar in zoekmachines. Is een SEO copywriter inhuren een goede investering? Na het lezen van dit artikel weet je of SEO teksten jouw website of webshop gaan helpen.

SEO – zoekmachine optimalisatie

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization . In het Nederlands noemen we dit zoekmachineoptimalisatie. Het is een allesomvattend begrip om websites hoger in zoekresultaten te laten scoren.

Met een aantal tools help je zoekmachines om je content te vinden en beter te leren begrijpen. Het is de zoekmachine die uiteindelijk de kwaliteit beoordeelt en hiermee de autoriteit van de website bepaalt.

Wil je meer verkeer naar je website of naamsbekendheid opbouwen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?

Onderdelen van zoekmachine optimalisatie

Je scoort hoog in de zoekresultaten wanneer de content goed aansluit op de zoekopdracht, maar ook van hoge kwaliteit is. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Zoekmachine bots toegang geven om te crawlen
  • Gebruik van duidelijke paginatitels en tussenkopjes
  • Description metatag inzetten
  • Juiste gegevensopmaak toepassen
  • Duidelijke navigatie op de website
  • Interessante en nuttige content
  • Geen grammaticale fouten of spelfouten
  • Mobielvriendelijke website

Veel zaken kun je zelf doen, zoals het toevoegen van afbeeldingen en Google laten weten welke pagina’s deze wel of niet moet crawlen.

Dit doet de SEO copywriter

Interessante en nuttige content van hoge kwaliteit, schrijf je dat zelf? Veel eigenaren van websites denken het wel even zelf te kunnen. Ze starten vol goede moed, om er al snel achter te komen dat het moeilijker is dan gedacht. Het onderwerp is geen probleem, de inhoud wel. Vaak sluipen er tot overmaat van ramp ook nog eens wat kleine foutjes zoals kromme zinnen of taal- en spellingfouten in.

Het gebruik van de juiste zoekwoorden is net zo belangrijk. Het zijn juist deze zoekwoorden die Google helpt om te begrijpen waar de tekst over gaat. Gebruik je teveel of te weinig zoekwoorden, dan word je óf niet gevonden óf Google straft dit af. Voel je de pijn?

Je ziet dat het schrijven van teksten heel wat kennis en ervaring vraagt. Gelukkig is daar de SEO copywriter: de redder in nood.

Tip: probeer eerst zelf een SEO tekst te schrijven en ontdek hoe ontzettend moeilijk dit is. Zo krijg je vanzelf waardering voor het werk van de copywriter. Ieder zijn vak toch?

SEO copywriter inhuren, wat kost dat?

Is het inhuren van een copywriter duur? De vraag is wat jij duur vindt. Maar ook wat jij belangrijker vindt. Zonder SEO copywriter blijf je misschien wel altijd onvindbaar in de zoekresultaten. Hierdoor loop je veel klanten en omzet mis.

Met het inhuren van een SEO tekstschrijver (copywriter) voldoe je aan de eisen van zoekmachines. Heb je voldoende kwalitatieve content op je website staan, dan word je vanzelf beter gevonden. Simpel, maar doeltreffend.

Een betere vindbaarheid betekent meer websitebezoekers en een hogere conversie. Die conclusie had je waarschijnlijk ook al gemaakt.

Wat kost de copywriter? Vraag de tarievenkaart aan en ontdek wat het kost.

Dure copywriter of niet?

Moet je voor een artikel van 500 woorden veel betalen? Op de tarievenkaart vind je de meest actuele prijzen. Bij het bestellen van een SEO artikel krijg je er gratis een zoekwoorden onderzoek bij. Praktisch om tot de beste zoektermen te komen. Bovendien staat de prijs in verhouding met de kwaliteit. Betaalbaar en goed vindbaar in zoekmachines.

Betalen voor een zoekwoordenonderzoek?

Vaak wordt je een apart zoekwoorden onderzoek aangeraden. Het is echter de vraag of je een los zoekwoordenonderzoek nodig hebt. Hier doen we zelf onderzoek naar belangrijke zoekwoorden en nemen dit in de prijs van de SEO tekst mee.

Mijn advies: betaal niet teveel voor een zoekwoordenonderzoek. Dit is namelijk iets dat je ook heel goed zelf kunt doen. Natuurlijk mag je het ook uitbesteden, ik kan een uitgebreid en los onderzoek verrichten. Nogmaals, de tarieven voor teksten zijn altijd inclusief zoekwoorden onderzoek.

Direct SEO teksten bestellen

Ontdek wat SEO teksten met jouw website doen. Met een enkele tekst ga je niet veel bereiken, het is belangrijk dat je regelmatig een nieuwe tekst op je website plaatst. Dagelijks, wekelijks of om de twee weken: net wat jij prettig vindt. Hoe vaker nieuwe content, hoe actiever jouw website of webshop. Google, Bing en andere zoekmachines merken dit op en zullen je website beter beoordelen.

Direct teksten bestellen? Zet vandaag nog copywriting in. Als SEO copywriter help ik je graag met informatieve en wervende teksten volgens de richtlijnen van zoekmachines.

Meer informatie of offerte aanvragen

Voor een artikel of tekst betaal je een interessante prijs. Benieuwd naar de exacte prijs voor webteksten? Neem vrijblijvend contact op. Mocht je nieuwsgierig zijn naar opdrachtgevers die jou voorgingen, in mijn portfolio vind je een aantal voorbeelden. Mag jouw website hier binnenkort tussen staan pronken?

Met een hartelijke schrijversgroet,
Bianca


Bianca schreef meer dan 30.000 artikelen voor het internet. Ze heeft een enthousiast en ervaren team van specialisten opgebouwd.

We zijn het startpunt voor elke (nieuwe) website.
Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven?