Linkbuilding prijzen – het complete overzicht

Bijgewerkt: 18 september 2023

Bepaal zelf de kosten voor SEO en linkbuilding. Je betaalt alleen voor diensten en backlinks die meerwaarde hebben voor je website.

Vraag jij je wel eens af waarom linkbuilding prijzen grote verschillen kennen? Dit heeft met verschillende soorten linkbuilding diensten te maken. De een levert grote hoeveelheden backlinks tegen lage prijzen (de fabrikant). De ander werkt nauw samen met relevante websites (de professional).

Ondanks dat backlinks van een fabrikant goedkoop zijn, is dit niet de beste keuze. Het betreft vaak lage kwaliteit links die je website schade toebrengen. Maar je hoeft ook niet de allerhoogste linkbuilding prijzen te betalen.

Onze voordelige prijzen

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Het is belangrijk dat je het verschil kent tussen de verschillende vormen linkbuilding.

Ons aanbod
Backlink op relevante blogsite: €15 – €50
Backlink op relevante nieuwssite: €25 – €100
Gastblog (700+ woorden) op relevante website: €50 – €200
Gastblog (700+ woorden) op populaire en autoritaire site: €200 – €350

Wees voorzichtig met slechte linkbuilding, want dit kan voor flink wat schade aan je organische rankings zorgen.

Niet doen:
Backlinks van startpagina’s
Backlinks van linkpartners
Backlinks van homepage blogs met weinig verkeer
Backlinks van bedrijvengidsen en hier voor betalen

Wat is een goede prijs voor linkbuilding?

Linkbuilding is iets waar je heel voorzichtig mee moet zijn. Veel linkbuilders of marketeers gaan hier te gemakkelijk mee om. Er worden flink wat linkbuilding pakketten of losse backlinks verkocht, vaak tegen lachwekkende prijzen.

Wat je hiervoor krijgt kan zeer schadelijk voor je website zijn. Kijk maar eens naar onderstaand voorbeeld en waarom dit linkbuilding pakket een slechte keuze is.

Prijs: € 175 tot € 250

Content backlink van 300 woorden: dit voegt totaal geen waarde toe, omdat artikelen van 300 woorden niet informatief en behulpzaam genoeg zijn.

Startpagina.nl backlink: linkbuilden op startpagina.nl is bij zoekmachines bekend. Ze weten ook wel dat er flink wat handel in startpagina links is. Daarom heeft dit tegenwoordig geen toegevoegde waarde meer.

Startpagina backlinks: dit betreft backlinks op dochterpagina’s, of andere startpagina’s. Ook nu weer doet dit weinig voor je linkprofiel, omdat Google weet dat er handel in dit soort backlinks is. Buiten het feit dat startpagina’s niks anders dan een verzameling linkjes zijn, en daardoor ook een slechtere score hebben.

Linkpartner blog backlink: linkpartners betreffen vaak websites met weinig organisch verkeer en een kunstmatig linkprofiel. Van dit soort websites wil je geen backlinks krijgen.

Homepage blog backlink: hetzelfde verhaal, goedkope backlinks van homepages met weinig tot helemaal geen organisch verkeer.

Bedrijvengids backlink: een vermelding en een bedrijvengids, iets dat zeker kan werken maar wat je ook zelf gratis kunt doen. Je kunt je namelijk bij wel 30 verschillende bedrijven gidsen aanmelden en het kost niets.


Met bovenstaand pakket betaal je € 175, soms € 199 tot wel € 250 voor backlinks die niks toevoegen. Maar wat is dan wel een goede prijs voor linkbuilding?

Het gaat zich niet zozeer om de prijs, maar wel om de kwaliteit. Linkbuilding prijzen variëren van goedkoop tot duur, maar let vooral op het werk dat geleverd wordt.

Goede kwaliteit linkbuilding

Je past linkbuilding toe om je website meer autoriteit mee te geven. Zoekmachines zijn namelijk in staat om linkjes op het internet te volgen. Wanneer de ene website middels een linkje naar de andere verwijst, zien zoekmachines dit als een aanbeveling.

Maar niet altijd. Neem nu een startpagina, dit is niks anders dan een verzameling backlinks. Een soort telefoongids voor websites. Vroeger hechtten zoekmachines waarden aan startpagina’s. Ze hadden moeite om de inhoud van websites op kwaliteit te beoordelen. Nu kunnen zoekmachines dit wel, en beter dan ooit tevoren.

Ondertussen weten zoekmachines ook dat startpagina’s, linkpartner websites en andere vage sites worden ingezet voor linkbuilding. Dit zijn geen echte aanbevelingen, maar pogingen om zoekmachines te misleiden.

Goede kwaliteit linkbuilding bestaat nooit uit backlinks van startpagina’s, linkfarms, linkpartners en andere onzin. Maar wat dan wel?

Het draait allemaal om relevante samenwerkingen met andere websites. Dit levert waardevolle backlinks op. Maar het kost ook veel tijd om zoiets te realiseren. Het is vaak een goede balans zoeken tussen linkbuilding prijzen en de kwaliteit die je krijgt.

Tips om linkbuilding prijzen betaalbaar te houden

Met betrekking tot linkbuilding kun je veel dingen zelf doen. Hoewel deze SEO-techniek ingewikkeld lijkt, kan iedereen het toepassen. Het is wel zo dat professionals met relevante en autoritaire websites samenwerken. Terwijl slechte aanbieders alleen backlinks van startpagina’s, vage linkpartners en bedrijvengidsen regelen.

Wil je linkbuilding betaalbaar houden? Onderstaande kun je zelf doen, maar wel met de waarschuwing dat dit heel slecht voor je linkprofiel kan zijn.

Startpagina backlinks

Het is niet moeilijk om startpagina backlinks te krijgen. Iedereen kan dit aanvragen, hiervoor hoef je niet bij een linkbuilding bedrijf te zijn. Wanneer je dit toch via een goedkoop linkbuilding bedrijf doet (de fabrikant), betaal je waarschijnlijk teveel.

Backlinks van startpagina’s krijgen is heel eenvoudig. Zoek een relevante startpagina. Het onderwerp moet bij jouw branche of niche passen. Onderaan deze pagina vind je een gedeelte ‘Contact met de beheerder’.

Klik hierop en je wordt doorgeleid naar een contactformulier. Bij het gedeelte onderwerp kies je voor ‘Ik wil een link aanmelden’. Vul de rest van het formulier in en klik op verzenden. Je aanvraag wordt naar de beheerder verstuurd.

Indien je linkje zeer relevant is, wordt deze vaak gratis op de betreffende startpagina/dochterpagina geplaatst. Maar het kan ook dat de beheerder contact met je opneemt en een vergoeding wil ontvangen.

Waarschuwing: startpagina backlinks hebben tegenwoordig niet meer zo’n groot effect. Wanneer je veel startpagina backlinks ontvangt, kan dit nadelig voor je rankings zijn.

Linkpartner backlinks

Vaak worden ook linkpartner backlinks aangeboden. Meestal gaat het om linkpartners die tot het netwerk van de aanbieder (bijvoorbeeld het marketingbureau) horen. Ze hebben vaak tientallen websites opgezet, alleen ten behoeve van linkbuilding.

Soms staat zoiets bekend als Private Blog Networks. Iedereen kan een dergelijk netwerk opzetten, maar je moet hier heel voorzichtig mee zijn. Wanneer zoekmachines de intentie ervan achterhalen, kun je het met je eigen website wel schudden.

Waarschuwing: zeer schadelijk voor je website. De risico’s zijn altijd voor eigen rekening.

Gastblogs

Een goede manier om te linkbuilden is gastbloggen. Je moet weten dat veel marketeers dit aanbieden, maar met onrelevante of slechte websites samenwerken. Ze plaatsen een artikeltje van 300 of misschien wel 500 woorden op een website die totaal niet bij jouw niche past. Of het gaat om een website met weinig tot geen organisch verkeer.

Wil je op een goede manier gastbloggen, benader dan websites die relevant zijn voor jouw niche. Vaak zijn dit concurrerende websites. Kijk of ze jouw expertise kunnen gebruiken en schrijf een gastblog van minimaal 700 woorden. Plaats hier een linkje naar jouw website/webpagina in.

Wil je zelf linkbuilden en hier advies over ontvangen? Neem contact op, dan plannen we een call in. Wil je linkbuilding uitbesteden, dan is dit ook mogelijk.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven