Een linkbuilding platform vinden

Bijgewerkt: 24 juli 2023

Een linkbuilding platform vindentest

Linkbuilding is een van de pijlers van SEO. Het baseert zich op het opbouwen van een linkprofiel, om op deze manier meer autoriteit aan webpagina’s te geven.

Links moeten behulpzaam zijn voor gebruikers. Maar wist je dat zoekmachines ook waarde hechten aan links? Het helpt ze om nieuwe inhoud te vinden en te begrijpen hoe pagina’s met elkaar in verbinding staan.

Links kunnen intern of extern zijn. Inkomende links van andere sites noemen we backlinks. Hoe meer backlinks je van populaire en betrouwbare websites ontvangt, hoe relevanter zoekmachines je website beschouwen.

Om die reden houden veel marketeers zich bezig met het verzamelen van backlinks. Een linkbuilding platform is hier een handig hulpmiddel bij.

Het idee van een linkbuilding platform

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


“Linkbuilding is het actief zoeken naar backlinks”

Er zijn verschillende linkbuildingtechnieken. De eerste techniek is het creëren van kwalitatieve en waardevolle content. Het is belangrijk om hierin te investeren, omdat relevante content zich makkelijker onder het publiek verspreidt. Je hoeft dan weinig moeite te doen om toch backlinks te krijgen.

Niet iedereen ziet het belang van waardevol content in, of het lukt niet om dit te maken. Een andere linkbuilding techniek is het zoeken naar backlinkpartners. Dit zijn bij voorkeur sites die door Google als autoritair en betrouwbaar worden gezien. Daarnaast is het belangrijk dat de backlinkpartner inhoud produceert die verband houdt met je eigen site.

Een linkbuilding platform brengt sites met elkaar in contact. Het platform helpt om het aantal backlinks naar je website toe te laten nemen.

Het nadeel van deze linkbuildingservice

Het klinkt geweldig om gebruik te maken van een linkplatform. Voordat je het weet heb je tientallen of misschien wel honderden backlinks naar je site verzameld. Het probleem is dat het vinden van kwalitatieve backlinks zeer moeilijk is.

De meeste linkbuildingservices werken met lage kwaliteit links. Google vindt dit niet leuk, het denkt dat je de zoekmachine wil beïnvloeden. Wat feitelijk ook zo is. Daarom zal Google je site lager in de organische zoekresultaten plaatsen.

Een linkbuilding platform met lage kwaliteit backlinks kan veel schade aan je website toebrengen. Daarom heb ik een lijst samengesteld met de beste platformen.

Backlink.nl

Voor Nederlandse websites is het platform backlink.nl een aanrader. Meer dan 1500 websites hebben zich hierbij aangesloten. Vind relevante backlinks waarmee je hoger in Google scoort. In meer dan 90% van de gevallen wordt je aanvraag binnen twee dagen in behandeling genomen.

Het voordeel van backlink.nl is dat hier een ruime keuze hebt in verschillende categorieën en websites. Bij elke site staan de bezoekersaantallen zodat je ook wat meer over de populariteit en autoriteit te weten komt. Sites zonder bezoekers worden als partner niet toegelaten, dit geldt ook voor startpagina’s.

De backlinks die je hier koopt zijn vrij prijzig. Je betaalt tussen de € 50 en meer dan € 150 voor één verwijzende link. Juist vanwege de hoge prijs moet je goed nadenken welke backlink je koopt.

Backlinks.nl

De tweede Nederlandse linkbuilding service is backlinks.nl (let op de extra ‘s’, in tegenstelling tot de voorgaande aanbieder). Backlinks.nl werkt op een vergelijkbare manier, maar het is geen selfserviceplatform.

Linkbuilding Masters

Via de shop van Linkbuilding Masters bestel je backlinks. Je hebt keuze uit verschillende mogelijkheden zoals een backlink in een bedrijvengids startpagina, op de homepage van een blog of private blog. De prijs begint bij € 19, oplopend tot € 79 per backlink.

Overigens vind ik de prijs voor gastbloggers aan de hoge kant (vanaf € 259). Dat zou betekenen dat de prijs als volgt is opgebouwd: blog backlink van € 19 + € 240 voor het laten schrijven van de blog.

Promoot je website via LinkPizza

LinkPizza is een platform dat bloggers en merken bij elkaar brengt. Zet bloggers in om over je merk of product te schrijven. Dit zorgt voor meer naamsbekendheid, maar het platform is ook geschikt voor linkbuilding.

Affiliate links worden automatisch omgezet in no follow links. Dit is minder gunstig voor je linkprofiel. Maar je kunt LinkPizza of de blogger altijd om follow-links vragen.

LinkPizza is in vergelijking met veel andere linkbuilding platformen betrekkelijk goedkoop. Het is dan ook uitermate geschikt voor startups of voor ondernemers met een beperkt budget. Maar ook voor iedereen die wat extra kwalitatieve backlinks zoekt.

WhitePress: gastblogs en backlinks

WhitePress lijkt in de basis een beetje op LinkPizza, alleen is het veel toegankelijker. Iedereen kan zich hier als adverteerder aanmelden. Eenmaal een account aangemaakt, zoek je in een database van duizenden websites naar de juiste uitgever.

Bij elke uitgever heb je verschillende publicatiemogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een blog met één of twee backlinks naar jouw site of alleen backlinks. Ga je voor een blog of artikel dan kun je weer kiezen tussen laten schrijven of zelf aanleveren. Wat de exacte mogelijkheden zijn hangt van de uitgever af.

Het voordeel van WhitePress is dat hier veel websites (uitgevers) bij zijn aangesloten. Omdat ze hun eigen tarieven bepalen, zitten er hele goedkope deals tussen. Maar er zitten ook dure uitgevers bij.

Het is even goed opletten want sommige dure uitgevers trekken nauwelijks organisch verkeer. Voor linkbuilding heb je hier niet veel aan. Je wil namelijk niet alleen een uitgever met een hogere DA of PA (hoewel dit ook niet alles zegt), maar vooral een uitgever met echte organische bezoekers.

WhitePress is een perfect platform om te linkbuilden. In mijn ogen tevens het beste platform, en wel om de volgende redenen:

  • Grootste keuze in uitgevers
  • Van zeer bekende tot beginnende websites
  • Hele betaalbare prijzen
  • Betrouwbaar
  • Gebruiksvriendelijk
  • Altijd do-follow linkjes
Linkbuilding PlatformKenmerkenPrijsklasseVoordeel
Backlink.nlMeer dan 1500 aangesloten websites€50 – €150 per backlinkRuime keuze in categorieën en websites
Backlinks.nlVergelijkbaar met Backlink.nl, geen selfservicePrijsinformatie niet gegeven
Linkbuilding MastersVerschillende backlinkmogelijkheden€19 – €79 per backlinkGeschikt voor diverse budgetten
LinkPizzaBlogger-platform, ook geschikt voor linkbuildingGoedkoopGunstig voor startups en beperkt budget
WhitePressGrote keuze in uitgeversVerschillend tariefGrootste keuze in uitgevers

Moet je wel gebruik maken van een linkbuilding platform?

Het gebruik van een linkbuilding platform kent wat haken en ogen. Waar je ook terechtkomt, overal moet je voor backlinks betalen. En dat is precies iets dat Google niet wil zien. Wie voor backlinks betaalt probeert de zoekmachine om de tuin te leiden.

Waarom doen velen dit dan toch? Omdat betaalde backlinks vooral in het begin meer verkeer oplevert Je moet er echter altijd rekening mee houden dat Google hier uiteindelijk achter kan komen, of dit nu handmatig of geautomatiseerd is. Wanneer Google over je linkprofiel twijfelt dan plaatst het je website lager in ranking. Een vervelend gevolg van linkbuilden.

Geautomatiseerde platforms

Veel platforms die backlinks aanbieden, werken geautomatiseerd. Dit betekent dat je een opdracht plaats voor het kopen van backlinks of gastblogs, je betaalt en alles wordt binnen enkele dagen geregeld. Meestal zorgt het platform ervoor dat adverteerders en publishers automatisch aan elkaar gekoppeld worden.

Let op want sommige geautomatiseerde linkbuilding platforms werken met backlinks, afkomstig van startpagina’s. Of ze bieden linkpakketten aan. Dit zijn zaken die je moet vermijden. Vaak gaat het om lage kwaliteit backlinks, die doen je linkprofiel en dus ook je website meer kwaad dan goed.

Een natuurlijk linkprofiel opbouwen

Het is niet zo dat backlinks verzamelen per definitie slecht is. Wanneer de andere website dit op vrijwillige basis doet, dan werkt dit positief op je linkprofiel door. Je mag ook voor backlinks betalen, maar dan moet dit gemarkeerd zijn als ‘gesponsorde link’. Iets dat veel linkbuilding platformen niet doen.

Benieuwd hoe je een natuurlijk profiel opbouwt? Dat doe je op de volgende manieren:

Waardevolle content creëren

Schrijf blogs of artikelen om het publiek te informeren en amuseren. Het publiek moet waarde uit je content halen. Bijvoorbeeld omdat je hulp of advies biedt, tips geeft, belangrijke informatie deelt of een handleiding toont.

Vindt het publiek je blogs zeer behulpzaam en waardevol? Dan delen ze deze vanzelf op fora, hun eigen sites of social media. Zo bouw je een natuurlijk linkprofiel op, zonder dat het je veel moeite kost.

Gastbloggen

Als ondernemer (of misschien ben je wel een blogger) ligt je kennis in een bepaald vakgebied of bij een onderwerp. Weet je hoe blij andere websites worden wanneer je ze helpt bij het creëren van content? Word gastblogger op een website die een overlap met die van jou heeft. Deel hier je kennis met gastblogs. Zorg dat er een linkje vanuit de gastblogs naar je website gaat.

In veel gevallen krijg je voor het gastbloggen niet betaald. Maar het levert wel naamsbekendheid en backlinks op.

Zelf op zoek naar backlinkpartners

Misschien heb je een geweldige blogpost of een artikel gemaakt waarvan je zeker weet dat het publiek dit wil zien. Zoek naar sites die dit voor je willen delen. Wanneer jouw blog een aanvulling op hun bestaande content is, dan zijn ze vaak bereid om mee te werken.

Je mag een backlinkpartner betalen, maar dan moet deze duidelijk aangeven dat het een gesponsorde samenwerking betreft.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven