De beste Google reviews: grappige en vreemde recensies

Bijgewerkt: 16 april 2023

Stop met Google reviews verwijderen, want af en toe zitten er hele grappige recensies tussen. In dit artikel, puur ter vermaak en niet ter inspiratie, vind je tienmaal de beste Google reviews. Eigenlijk verdienen dit soort reviews een 5-sterren waardering.

1. Een tripje naar Labrador Sea

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Misschien heb je nog nooit van Labradorzee gehoord, maar het maakt onderdeel uit van de Noord-Atlantische oceaan. Deze zee is vernoemd naar het schiereiland labrador, wat tevens de benaming van het bekend hondenras is.

Een grapjas dacht blijkbaar dat er in deze zee labradors rondzwemmen. Hij liet een Google review achter met de tekst “ik ging naar Canada om deze hond te zien en uiteindelijk niets anders dan water. Uiterst teleurgesteld.”

2. Je vriendin laten plakken

Een autobandensite uit De Lear ontving wel een heel opmerkelijke recensie in Google. De klant was niet alleen tevreden over de banden voor zijn caravan, maar ook zijn pop Monique werd discreet geplakt zonder dat het bedrijf hier lacherig om deed. Kijk, daar moeten wij dan weer om lachen.

3. Manneke Pis doet wat hij moet doen

Ben je al eens bij Manneken Pis in Brussel gaan kijken? Eigenlijk is het maar een heel klein beeldje. Wanneer je niet weet waar hij staat (ergens verborgen in een hoekje) loop je er zo voorbij. Dat moet ook een toerist hebben gedacht toen hij de volgende review achterliet: “hij is veel kleiner dan je denkt maar hij pist wel.”

4. Alzheimer in de Albert Heijn oplopen

Een klant van de Albert Heijn vindt de looppaden erg eentonig. Dit getuigt wel van zijn Google review: “steeds weer dezelfde looproute en ik heb gelezen dat je Alzheimer kunt krijgen als je iedere dag dezelfde dingen doet”. Hierbij geeft de klant aan dat hij de volgende keer toch maar weer naar een ander filiaal gaat.

Een goede keuze, we willen natuurlijk niet dat hij Alzheimer krijgt terwijl hij achter zijn boodschappenkarretje loopt.

5. Van supermarkt naar Rijksmuseum

Wat hebben een supermarkt en Rijksmuseum met elkaar te maken? Veel volgens de volgende review die in Google te vinden was: “vraag aan jullie caissières of ze meer make-up op hun (smoel) kunnen rammen. Als ik een mislukt schilderij wil zien ga ik wel naar het Rijksmuseum.”

Beste reviewer: volgens mij kom je in de supermarkt voor je boodschappen en niet om caissières op hun uiterlijk te beoordelen. Dan zouden ze wel op een missverkiezing staan en niet achter de kassa. Snap je hem nu?

6. Wat een kakbericht

Winkelcentrum De Koperwiek wordt door een Google recensent beoordeeld als ‘kouwe kak’. Of warme kak, getuige het bijzondere verhaal. “De toiletten zijn luxe maar er is een probleem met het licht. Als je te lang zit denk de sensor dat er niemand meer is en valt het licht uit. Ik schrok er zo van dat ik kakkend van de pot ben gegleden, door deze beweging ging het licht weer aan maar ik zat onder de ontlasting.”

Even een vraagje tussendoor: wie gaat er dan ook uitgebreid zitten kakken in een winkelcentrum?

7. Drinken doe je niet in een café

Een Venlo’s café krijgt als opmerking bij de Google reviews “hier wordt te veel gedronken”. Wat een oplettende bezoeker! Het zou verboden moeten worden, dat drinken in een kroeg.

8. Incassobureau als loterij

Een incassobureau is niet alleen maar negatief, want je kunt hem ook als loterij inzetten. Een gelukkige ‘klant’ van het Centraal Justitieel Incassobureau laat via Google weten: “ik weet niet waarom, maar jullie storten elke maand trouw € 149 mijn bankrekening. Toporganisatie!”.

9. Eerst knuffelen, dan opeten

Heb je al eens een koe geknuffeld? Dit is mogelijk op verschillende boerderijen. Een van die knuffelboerderijen had een niet zo blije bezoeker. Zijn ervaring: “jullie bieden koeknuffelen aan en daarna een diner in een steakhouse. Wat voor psychopaat moet je zijn!”

Tja, zo vanuit je armen je bordje op. Verser kan het vlees niet zijn.

10. Chagrijnige dieren

Een geknuffelde koe is een blije koe. Maar wat dacht je van dieren die chagrijnig op een boerderij de bezoekers verwelkomen? Dat is tenminste hoe een bezoeker het heeft ervaren. Dit was zijn reactie in Google: “wat een *kinderboerderij, alle dieren staan bloedchagrijnig voor zich uit te staren”.

Toegeven, wanneer je als geitje of schaap weer de zoveelste bezoeker met een grote bek voorbij zie komen, word je ook wel bloedchagrijnig. Jammer dat dieren geen Google reviews kunnen plaatsen.

Google reviews verwijderen

Sommige reviews zijn ronduit grappig, maar anderen kunnen het bedrijf ook schaden. Google reviews verwijderen gaat helaas niet zo eenvoudig. Het enige dat het bedrijf kan doen is een melding van Google maken, in de hoop dat Google de review als spam of lastering ziet.

Zelf een Google review verwijderen omdat je spijt hebt van hetgeen je op het internet hebt gegooid? Zo doe je dat:

  • Log in met je Google account
  • Ga naar https://www.google.com/maps/
  • Klik linksboven op het menu
  • Klik op Mijn bijdragen
  • Verwijder de betreffende review

Hoppa, de Google review is verwijderd. Niemand die je hier nog op aan kan spreken.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven