Google mijn bedrijf beheren/ aanpassen/ verwijderen

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

Google mijn bedrijf is een handige tool om je lokale vindbaarheid te vergroten. Je kunt Google mijn bedrijf beheren, aanpassen en weer verwijderen. Dit doe je via desktop PC maar ook via de speciale Google app.

Waarom Google mijn bedrijf?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Met een Google mijn bedrijf account krijg je niet alleen een bedrijfsmelding in deze zoekmachine, ook kom je sneller in contact met lokale klanten. Je hebt de mogelijkheid om foto’s en aanbiedingen op je profiel te tonen, waardoor je onderscheidend bent van de rest.

Google mijn bedrijf is vooral een aanrader voor klanten of opdrachtgevers die specifiek op zoek zijn naar een lokaal bedrijf. Denk hierbij aan de volgende ondernemingen:

 • schildersbedrijf/ bouwbedrijf
 • marketingbureau/ tekstschrijver
 • restaurant/ café
 • hotel/ camping
 • kapper/ schoonheidssalon
 • kledingwinkel

Voor online webshops of diensten die door heel Nederland werkzaam zijn is het vaak minder interessant om Google mijn bedrijf in te zetten.

Google mijn bedrijf beheren

Met Google mijn bedrijf beheren houd je bedrijfsinformatie actueel. Je past adresgegevens, contactgegevens en openingstijden heel makkelijk aan. Het is hierbij wel belangrijk dat je eerst een account aanmaakt of het bedrijf toevoegt/ claimt.

 • Log via een computer in bij Google mijn bedrijf
 • Log in op je Google account of maak een nieuw account aan
 • Geef het adres van het bedrijf op
 • Kies eventueel voor het opgeven van een bedrijfslocatie via Google Maps
 • Selecteer een bedrijfscategorie
 • Geef een website URL en telefoonnummer op
 • Kies voor een verificatieoptie

Je hebt nu een Google mijn bedrijf account aangemaakt en kunt het beheren, aanpassen en verwijderen.

Google mijn bedrijf aanpassen

De adresgegevens van je bedrijf kloppen niet meer of de openingstijden zijn veranderd. Misschien wil je een foto toevoegen of juist verwijderen. Google mijn bedrijf aanpassen is heel eenvoudig:

 • Log via een computer in bij Google mijn bedrijf
 • Open de locatie die je wil aanpassen
 • Klik in het linkermenu op informatie
 • Bewerk wat je wil aanpassen
 • Klik op toepassen

Na Google mijn bedrijf aanpassen zie je de melding wordt beoordeeld. Dit betekent dat Google eerst bekijkt of de aanpassingen wel kloppen of volgens de richtlijnen zijn. Het kan tot 60 dagen duren voordat de aangepaste informatie in Google zichtbaar is.

Wil je op een later moment opnieuw Google mijn bedrijf aanpassen? Gebruik dan gewoon bovenstaande stappenplan. Houd er rekening mee dat het opnieuw tot 60 dagen kan duren voordat de nieuwe informatie in Google staat.

Tip: houd de openingstijden en adresgegevens actueel. Controleer regelmatig of alles nog klopt en pas dit eventueel aan.

Google mijn bedrijf verwijderen

Is je bedrijf permanent gesloten? Je kunt Google mijn bedrijf verwijderen. Dit doe je volgens onderstaand stappenplan:

 • log via je computer bij Google mijn bedrijf in
 • klik in het linkermenu op informatie
 • selecteer deze vermelding sluiten of verwijderen
 • kies voor markeren als permanent gesloten
 • klik op OK

Je bedrijf of locatie wordt in Google weergegeven als permanent gesloten. Dit is zowel in Google zoeken als op Google Maps zichtbaar. Heb je meerdere profielen? Selecteer dan in de lijst met locaties welke locaties je als gesloten wilt markeren. Gaat het om alle locaties, selecteer dan ook alle locaties.

Tip: Google mijn bedrijf review

Via Google mijn bedrijf review kunnen mensen een review voor jouw bedrijf achtergelaten. Alleen met een geverifieerd Google account kun je op deze reviews reageren:

 • Log in op Google mijn bedrijf
 • Tik op klanten
 • Tik op reviews
 • Selecteer de review die je wil beantwoorden
 • Schrijf een reactie
 • Tik op verzenden

Houd een reactie kort maar krachtig. Bedank de reviewer en blijf vriendelijk. Hoewel sommige reviews niet zo leuk zijn, is het belangrijk om er geen persoonlijke vete van te maken. Een ongepaste recensie kun je melden. Google bekijkt dan of de reactie voldoet aan het lokale contentbeleid.

Beter vindbaar in Google? Dé SEO tekstschrijver gaat voor jou aan de slag. Neem vrijblijvend contact op!


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven