Dit verkoopt goed in 2022 – Tips voor (startende) ondernemers

Bijgewerkt: 19 januari 2022

Plannen om een webshop te starten of juist uit te breiden? Dan is het belangrijk dat je de juiste producten aanbiedt. Wat verkoopt goed? Babyspullen, smartphones, drones, zomaar wat objecten die goed verkopen. Maar er is natuurlijk veel meer te bedenken. Vind jij het gat in de markt? Hieronder enkele goede tips.

Trendy producten

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Wat verkoopt goed in Nederland? Trendy producten doen het altijd goed. Dit zijn producten die tijdelijk een hype zijn, maar net zo snel weer uit het beeld kunnen verdwijnen. Denk maar eens aan de fidger spinner of de iPhone X. Dat waren toen heel trendy producten, nu wil (bijna) niemand ze meer.

Een webshop in trendy producten loopt goed, maar je moet regelmatig het assortiment aanpassen. Dit komt omdat mensen continu op zoek zijn naar de allernieuwste gadgets. Als je het assortiment niet aanpast dan ben je als webshop ook niet meer trendy en al snel vergeten.

Wat verkoopt goed? Dit zijn de best verkochte producten

Je hebt van die online knallers, daar kun je goed mee verdienen. Het Centraal Bureau voor de statistiek kijkt regelmatig wat online goed verkocht wordt. Hieronder vind je een lijstje van de meest populaire producten.

  • Elektronica (smartphones, hoofdtelefoons, oordopjes en USB-apparaten)
  • Videogames (draadloze controllers, oplaadkits en gaming cadeaubonnen)
  • Speelgoed (kaartspellen, lego, bordspellen)
  • Kleding (sneakers, jurkjes en merkproducten)
  • Boeken (kookboeken, bestsellers, kinderboeken)

Dankzij de corona lockdown worden fitnessartikelen, haarverf en bureaustoelen ontzettend goed verkocht.

Goedkope producten uit Aziatische landen

Je ziet ook steeds meer webshops die goedkope hebbedingetjes aanbieden. Wat verkoopt goed? Eigenlijk alles wat leuk is om te zien en minder dan een paar euro kost. Denk hierbij aan speelgoed, keukengerei, woonaccessoires, kleding, gadgets en huisdier producten.

Koop je bijvoorbeeld bij Alibaba/AliExpress producten in en verkoop je deze door? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste betaal je invoerrechten. Ten tweede ben je als verkoper verantwoordelijk voor de garantie. In principe ligt die garantie bij de oorspronkelijke verkoper, maar als importeur wordt die verantwoordelijkheid bij jou neergelegd.

Smartphones, USB-apparaten en draadloze oordopjes

Tegenwoordig heeft (bijna) iedereen een smartphone. Wat verkoopt goed wanneer het op smartphones aankomt? De grote merken zoals Apple en Samsung zijn nog steeds in trek. Opvallend is dat kleine en goedkopere merken een flinke opkomst maken. De kwaliteit ligt wat lager, maar de prijs is hier ook naar. Als Nederlander zijn we dol op goedkoop geprijsde artikelen.

USB apparaten zijn onmisbaar. Vooral USB apparaten die compatibel zijn met een smartphone, die verkopen goed. Denk daarnaast aan draadloze oordopjes. Die heb je tegenwoordig in allerlei vormen en kleuren maar ook met verschillende functies.

Let op wanneer je smartphones of andere elektronica vanuit Aziatische landen importeert. Niet altijd mag je dit in Nederland verkopen. Ook de instellingen van het apparaat kunnen anders zijn, je moet ze dan geschikt maken voor de Europese markt. Bovendien komt de garantie bij jou te liggen, dit kan een dure grap zijn.

Babyspullen en dierenproducten

We houden van onze kinderen en huisdieren, daar kun je niet omheen. Wat verkoopt goed wanneer je iets in deze markt wil aanbieden? Babykleding en babyspeelgoed, daar is altijd vraag naar. Met betrekking tot babyspeelgoed is het niet aan te raden om dit vanuit Aziatische landen te importeren. Dit speelgoed is in veel gevallen niet veilig in gebruik en bevat dan ook niet het Europese CE-keurmerk. Ook babykleding kan (brand)gevaarlijk zijn of er zitten losse onderdelen aan.

Ditzelfde geldt voor huisdierproducten. Ze moeten veilig zijn en mogen niet zomaar uit elkaar vallen. Aan de andere kant zijn juist goedkoper huisdierenproducten erg in trek.

Drones en vlogcamera’s

Vloggers hebben een grote invloed op het koopgedrag van jongeren. Aan de andere kant zijn het ook de jongeren die juist met vloggen willen beginnen. Dat vlogcamera’s goed verkopen, dat behoeft verder geen uitleg. Hierbij is het wel belangrijk om een goede kwaliteit aan te bieden.

Dit geldt ook voor drones. Vooral die met de camera verkopen goed. Dan nog is het belangrijk om een goede kwaliteit aan te bieden. De hele goedkope drones vallen snel uit de lucht, gaan kapot of zijn minder krachtig. Mensen geven liever wat meer geld voor goede kwaliteit uit dan dat ze drie keer per jaar een nieuwe moeten kopen.

Wat verkoopt goed? Nog enkele ideeën

Zoek je andere producten om te verkopen? Denk dan eens bieden en woonaccessoires. Richt je hierbij op een bepaalde woonstijl, bijvoorbeeld het industriële interieur. Maar ook Scandinavisch wonen en bohemien zijn populaire interieurstijlen.

Andere aanraders zijn haarstyle producten, accessoires voor smartphones en mobiele apparaten, luxe handdoeken of dekens, opvallende deurmaten, tijdelijke tatoeages of opbergboxen. Let op want per land kan de interesse in een product verschillen. Zo zijn deurmatten razend populair in Australië en verkopen de opbergboxen in de VS juist hartstikke goed. Terwijl ze in China dol zijn op alles wat met moderne elektronica te maken heeft.

Je webshop hoog in Google

Wat verkoopt goed? Dat is niet het enige dat je bezighoudt, want je wil ook klanten binnenhalen. Een webshop moet hoog in Google staan om voldoende omzet te realiseren. Dit kan alleen door hard aan de website te werken. Plaats voldoende en goede content. SEO teksten scoren altijd beter waardoor je de concurrentie voor blijft.

Hulp nodig met het realiseren van een hogere positie in Google? Laat productomschrijvingen, categorieteksten en SEO-blogs schrijven. Denk ook eens aan de homepage, over-ons pagina en andere belangrijke webpagina’s. Vraag vrijblijvend de tarievenkaart of meer informatie aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven