Beste SEO tekstschrijver – op naar de top

Bijgewerkt: 27 september 2022

Je website kan wel een boost gebruiken. Hoger in zoekmachines en teksten die je bezoekers over de streep trekken: daar ga je voor. Je gaat dus ook voor de beste SEO tekstschrijver. Of in ieder geval iemand die weet hoe je de concurrentie verslaat, en ook nog eens tegen betaalbare tarieven. Klinkt goed toch? Maak snel kennis.

Dit doet dé SEO tekstschrijver of copywriter

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Schrijven voor zoekmachines? Doen we niet! SEO betekent dan wel Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie), maar dit betekent niet dat je alleen voor zoekmachines schrijft.

Wat doet de SEO tekstschrijver dan wel? Ik schrijf voor websitebezoekers maar met een knipoog naar zoekmachines. Dit betekent rekening houden met de Google SEO richtlijnen. De teksten zien er informatief, wervend en scorend uit. Wist je al, of niet?

Je begrijpt vast wel dat SEO schrijven veel tijd, kennis en ervaring vraagt. Dit is de reden waarom je SEO teksten niet even zelf schrijft. Hiervoor vertrouw je op iemand die zich al jarenlang vastbijt in SEO en concurrentie analyse. Alles om je website eens even flink zichtbaar te maken. Vraag gerust naar de werkwijze.

De beste SEO tekstschrijver vinden

Een tekstschrijver herkennen is niet zo moeilijk: ik schrijf artikelen voor websites en webshops. Als goede SEO schrijver ga ik ook nog eens voor hogere posities in de organische zoekresultaten.

Maak gebruik van een van onze diensten:

  • SEO teksten
  • Nieuws- & persberichten
  • Zoektermenonderzoek
  • SEO consultancy

Gratis: honderden blogs en tips over SEO & ondernemen.

Enkele tips van jouw SEO copywriter

Noem het tekstschrijver of copywriter: de meesten vinden dit hetzelfde. Toch is er verschil: een copywriter richt zich op advertentieteksten terwijl een tekstschrijver artikelen en blogs schrijft.

Goed, op naar de top met de beste SEO tekstschrijver voor jouw situatie. Bekijk hieronder de 3 belangrijkste tips.

1. Niet schrijven voor zoekmachines

Let op want ik ben niet alleen voor zoekmachines bezig. Dit klinkt een beetje vreemd, maar schrijven voor zoekmachines is heel wat anders dan zoekmachine optimalisatie.

Je wilt echt geen tekst die volstaat met zoveel mogelijk zoekwoorden. Een hoge zoekwoordendichtheid ziet Google of Bing als spam. Je kunt je vast wel indenken wat dit voor je website betekent: een lagere ranking. Als SEO tekstschrijver richt ik mij op kwalitatieve content met een informatieve of relevante inhoud. Dat is zoekmachine optimalisatie.

2. Goede grammatica

Goed geschreven teksten beschikken over een net zo goede grammatica. Toch is dit niet altijd vanzelfsprekend. Iemand kan moeite met taal of spelling hebben, dat zie je in de teksten terug. En of Google je afstraft wanneer er ergens een taalfoutje insluipt? Nee, zo streng is Google niet. De bezoeker is misschien wat kritischer, dus daar houden we rekening mee.

Goedkoop, duurkoop, kwaliteit, hoe zat dat ook alweer? We maken allemaal wel eens een taalfout, feit. Maar… de beste SEO tekstschrijver levert naar vermogen altijd de hoogste kwaliteit, ongeacht het tarief. Keihard werken, niet stoppen voordat we resultaat bereiken. Aan een luie tekstschrijver heb je niet veel. Ga je dus voor de allerbeste kwaliteit tegen een betaalbare prijs? Huur dan SEO tekstschrijver Bianca in. Doe jij het niet dan is je concurrent je misschien wel voor. Dat wil je niet.

3. Een goede vindbaarheid

Een SEO-bedrijf komt alleen overtuigend over wanneer het zelf goed in zoekmachines scoort. Alweer een feit. Als SEO tekstschrijver ben ik uiteraard zeer goed online vindbaar. Als bonus vind je op deze website meer dan 900 informatieve blogs over SEO, social media en ondernemen. Lees ze en zet je eerste stappen naar een goede vindbaarheid. Die tips en adviezen neemt niemand je meer af.

Houd er rekening mee dat een website niet op alle zoekwoorden of zoekwoordencombinaties hoog kan scoren. Toch gaan we samen voor de beste resultaten. Daarom werk je samen met de beste SEO tekstschrijver die bij jou past.

Goed, je weet nu waar je die SEO tekstschrijver vindt. Kwaliteit is namelijk heel belangrijk, hier blijf je jouw concurrenten mee voor. Op zoek naar dé ervaren tekstschrijver tegen een betaalbaar tarief? Ga snel naar de contactpagina of vraag direct de tarievenkaart aan.

Bianca schrijft voor Becam, Frisia Financieringen, Iphone.nl, Androidtoestel.nl, Stressplein, ZoBegaafd en vele anderen.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven