Beste SEO tekstschrijver – op naar de top

Je website kan wel een boost gebruiken. Hoger in zoekmachines en teksten die je bezoekers over de streep trekken: daar ga je voor. Je gaat dus ook voor de beste SEO tekstschrijver. Of in ieder geval iemand die weet hoe je de concurrentie verslaat, en ook nog eens tegen betaalbare tarieven. Klinkt goed toch? Maak snel kennis.

Dit doet dé SEO tekstschrijver of copywriter

Schrijven voor zoekmachines? Doen we niet! SEO betekent dan wel Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie), maar dit betekent niet dat je alleen voor zoekmachines schrijft.

Wat doet de SEO tekstschrijver dan wel? Ik schrijf voor websitebezoekers maar met een knipoog naar zoekmachines. Dit betekent rekening houden met de Google SEO richtlijnen. De teksten zien er informatief, wervend en scorend uit. Wist je al, of niet?

Je begrijpt vast wel dat SEO schrijven veel tijd, kennis en ervaring vraagt. Dit is de reden waarom je SEO teksten niet even zelf schrijft. Hiervoor vertrouw je op iemand die zich al jarenlang vastbijt in SEO en concurrentie analyse. Alles om je website eens even flink zichtbaar te maken. Vraag gerust naar de werkwijze.

De beste SEO tekstschrijver vinden

Een tekstschrijver herkennen is niet zo moeilijk: ik schrijf artikelen voor websites en webshops. Als goede SEO schrijver ga ik ook nog eens voor hogere posities in de organische zoekresultaten.

Hoe herken je de beste SEO tekstschrijver? Bekijk wat aandachtspunten die je hier zeker tegenkomt:

  • Kennis van SEO en SEA
  • Opleiding/ cursus gevolgd
  • Mooi portfolio en voorbeeldteksten
  • Honderden gratis blogs boordevol SEO informatie
  • Eigen website en die van opdrachtgevers scoren goed in Google

Enkele tips van jouw SEO copywriter

Noem het tekstschrijver of copywriter: de meesten vinden dit hetzelfde. Ik zie wel verschil tussen deze twee: een copywriter richt zich op advertentieteksten terwijl een tekstschrijver artikelen en blogs schrijft. Ik ben beide, lekker veelzijdig dus.

Goed, op naar de top met de beste SEO tekstschrijver voor jouw situatie. Bekijk hieronder de 3 belangrijkste tips.

1. Niet schrijven voor zoekmachines

Let op want deze tekstschrijver is niet alleen voor zoekmachines bezig. Dit klinkt een beetje vreemd, maar schrijven voor zoekmachines is heel wat anders dan zoekmachine optimalisatie.

Je wilt echt geen tekst die volstaat met zoveel mogelijk zoekwoorden. Een hoge zoekwoordendichtheid ziet Google of Bing als spam. Je kunt je vast wel indenken wat dit voor je website betekent: een lagere ranking. Als SEO tekstschrijver richt ik mij op kwalitatieve content met een informatieve of relevante inhoud. Dat is zoekmachine optimalisatie.

2. Goede grammatica

We maken allemaal wel eens een taalfout, dat is heel normaal. Goed geschreven teksten beschikken over een net zo goede grammatica. Toch is dit niet altijd vanzelfsprekend. Iemand kan moeite met taal of spelling hebben, dan zie je dit in de teksten terug. Ik heb zelfs al eens meegemaakt dat iemand met opzet slechte kwaliteit leverde. Echt waar? Ja, kijk maar naar mijn verhaal.

Ik was voor een grote opdracht op zoek naar wat schrijfhulp. Bij verschillende tekstschrijvers vroeg ik om voorbeelden. De voorbeeldtekst van een schrijver was voor mijn doel niet geschikt. Er stonden veel kromme zinnen en taalfouten in. Toen ik vroeg of hij ook betere kwaliteit konden leveren kreeg ik deze reactie: “ik ben goedkoop dus dan lever ik ook lage kwaliteit”.

De beste SEO tekstschrijver levert altijd de hoogste kwaliteit, ongeacht het tarief. Keihard werken, niet stoppen voordat we resultaat bereiken. Mijn tarief heeft dit nooit in de weg gestaan, ook niet toen ik nog niet veel verdiende. Aan een luie tekstschrijver heb je niet veel. Ga je dus voor de allerbeste kwaliteit? Huur dan SEO tekstschrijver Bianca in. Doe jij het niet dan is je concurrent je misschien wel voor. Dat wil je niet.

3. Eigen vindbaarheid

Als SEO tekstschrijver ben ik uiteraard zeer goed online vindbaar. Dat moet wel, je wil die overtuiging dat er kennis van SEO (zoekmachine optimalisatie) is. Bovendien vind je op deze website meer dan 800 informatieve blogs over SEO, social media en ondernemen. Lees ze en zet je eerste stappen naar een goede vindbaarheid. Die tips en adviezen neemt niemand je meer af.

Houd er rekening mee dat een website niet op alle zoekwoorden of zoekwoordencombinaties hoog kan scoren. Toch gaan we samen voor de beste resultaten. Daarom werk je samen met de beste SEO tekstschrijver die bij jou past.

Goed, je weet nu waar je die SEO tekstschrijver vindt. Kwaliteit is namelijk heel belangrijk, hier blijf je jouw concurrenten mee voor. Op zoek naar dé ervaren tekstschrijver tegen een betaalbaar tarief? Ga snel naar de contactpagina of vraag direct de tarievenkaart aan.

Bianca schrijft voor Becam, Frisia Financieringen, Iphone.nl, Androidtoestel.nl, Stressplein, ZoBegaafd en vele anderen.

Bianca Walraven schreef voor honderden websites en webshops. Nu alleen nog beschikbaar als exclusief SEO tekstschrijver. Toelating op basis van project, omvang en slagingskansen.