Affiliateblogger – geld verdienen met bloggen

Bijgewerkt: 20 augustus 2023

Aan de slag als affiliateblogger. Dit is een vorm van passief inkomen waar je echt veel mee kunt verdienen. Een affiliateblogger is iemand die blogt (schrijft) en tegelijkertijd affiliate marketing toepast. Het effect: een groeiend inkomen, maand na maand. Voor velen is dit een perfecte bron van inkomsten, vooral omdat het ook nog eens hartstikke leuk is.

Zo ziet een affiliate blog eruit

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Misschien weet je nog niet wat een affiliate blog is. Een blog oftewel een blogpost is een artikel met een persoonlijk karakter. Feitelijk schrijf je over iets waar je kennis of ervaring ligt. Dit deel je met anderen. Kijk maar eens naar de blogpost die je nu leest: ik deel mijn kennis met jou. Bovendien heeft deze blogposts een persoonlijk karakter. Hierdoor voel jij je aangesproken en ben je geneigd om door te lezen.

Bloggen is de laatste jaren ontzettend populair geworden. Het was ooit bedoeld als online dagboek, tegenwoordig kun je middels bloggen van alles bereiken. Een affiliate blog bevat naast interessante tips, weetjes of informatie ook nog eens een of meerdere affiliate links. Hieronder leg ik je meer over dit soort linkjes uit en hoe je hier geld mee verdient.

De werking van affiliate marketing

Bedrijven zijn altijd op zoek naar manieren om hun merk, product of dienst te promoten. Dit kan middels adverteren, maar het is nog interessanter om dit via affiliate partners te doen. Dit zijn websites die zich bij een netwerk aanmelden. Vervolgens plaatsen die websites een of meerdere linkjes op hun webpagina’s. Die linkjes leiden naar de adverteerder.

De affiliate partner wordt beloond wanneer bezoekers op een linkje klikken of via dat linkje iets bestellen. Dat werkt zo goed dat je je makkelijk duizenden euro’s per maand mee kan verdienen. Je begrijpt dat hiermee het beroep affiliateblogger geboren is.

De adverteerder en de publisher

Wil je als affiliateblogger geld verdienen? Dan zijn er twee dingen die je moet weten. Je hebt namelijk de adverteerder en de publisher.

De adverteerder is het bedrijf dat geld uit wil geven. Hierbij is het de bedoeling dat het merk, de producten of diensten gepromoot worden. De adverteerder levert hiervoor advertentiemateriaal aan. Vaak is dit in de vorm van een banner of een tekstlink.

De publisher is degene die geld wil verdienen. Als affiliateblogger plaats je het advertentiemateriaal op je webpagina’s.

Hoe hoog is de commissie?

De affiliate commissie is niet zo hoog als velen denken. Meestal ligt dit ergens tussen de 3% en 6%. Dit betekent wanneer iemand een product via jouw affiliate linkje bestelt en hiervoor € 50 betaalt, dat de commissie dan tussen de € 1,50 en € 3 ligt.

Soms lopen commissies op tot wel 50% van de prijzen. Dit geldt vooral voor digitale producten. Dit zie je bijvoorbeeld bij PayPro, waar de commissies ontzettend hoog liggen. Daarnaast zijn en er veel andere affiliate netwerken. Hoe hoog de commissie is hangt van het netwerk, de adverteerder en datgene je promoot af.

Dit kun je maandelijks verdienen

Actieve affiliatebloggers verdienen maandelijks tussen de € 500 en € 3000. Dit is een gemiddelde, want er zijn voldoende bloggers die hierboven of toch onder zitten. Dit hangt er helemaal vanaf hoe actief je bent.

Als affiliateblogger is het ontzettend belangrijk dat je veel bezoekers ontvangt. Daarnaast moeten je blogs zo zijn ingericht dat het mensen aanzet tot actie. Hierdoor zijn ze eerder geneigd om op een affiliate linkje te klikken. Eigenlijk moet je de bezoeker een beetje die richting opsturen. Maar dan wel op een subtiele manier, en dat is iets wat de standaard affiliateblogger niet goed kan.

Daarnaast loop je als affiliateblogger nog tegen een probleem aan: je ontvangt te weinig bezoekers. Wie bovenaan in Google staat is de absolute winnaar. Helaas is een affiliateblogger iets anders dan een SEO blogger. Die laatste weet precies hoe zoekmachines werken en hoe je bovenaan in de zoekresultaten verschijnt.

Hulp nodig bij het affiliate bloggen

Echt waar, als affiliateblogger kun je echt goed verdienen. Helaas blijft dit passief inkomen voor velen een droom en wordt het nooit werkelijkheid. Simpelweg omdat je echt niet de enige affiliateblogger bent. Toen ik hier in 2007 mee begon waren het maar een handjevol mensen die op deze manier een passief inkomen verdienden. Inmiddels zijn dit er duizenden in Nederland en miljoenen wereldwijd.

Je kunt je voorstellen dat de concurrentie ontzettend groot is geworden. Wanneer je een website of blog over gezondheid start dan moet je concurreren met honderden andere Nederlandse websites. Alleen de allerbeste bloggers zijn de winnaars en verdienen hier grof geld mee. De rest blijft allemaal met een maandinkomen variërend van € 50 tot € 250 per maand achteraf.

Heb je hulp nodig bij het affiliate bloggen? Schakel dan een deskundige in, ik help je om beter te scoren.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven