10 opvallende amateur blogs

Bijgewerkt: 12 juni 2023

De meeste blogs zijn door professionals gepubliceerd. Door grote en kleine bedrijven of kennisexperts. De kleinere amateur blogs vallen nauwelijks op. Terwijl ze soms ronduit bijzonder of grappig zijn. In dit artikel vind je 10 opvallende amateurblogs.

1. Sinterklaas Mijn Hobby

Deze website, duidelijk opgezet door een amateurblogger, gaat over Sinterklaas. De eigenaar van de website heeft een heuse Sinterklaas verzameling, bestaande uit diverse beeldjes, poppetjes en andere items. Ook heeft deze persoon oude advertenties uit kranten en tijdschriften verzameld, die betrekking hebben op het sinterklaasfeest. Erg leuk om te zien!

Wil je alles weten over Sinterklaas en (zwarte) Piet, of ben je toe aan wat jeugdsentiment? Bezoek dan zeker de website sinterklaasmijnhobby.nl.

2. Groentetuin

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Wanneer je dol bent op tuinieren moet je zeker eens bij deze amateur blog langsgaan. Deze blog graag deelt de ervaringen en foto’s over zijn/haar groentetuin. Het gaat onder andere over groenten, kruiden, fruit, zaaien en oogsten.

Misschien heb je zelf nog wat tips voor de tuin. In dit geval kun je via het reactieformulier een bericht achtergelaten. Laat je inspireren door een ervaringsdeskundige en start je eigen groentetuin. Deze website vind je via de URL groentetuin.jouwweb.nl.

3. Pigmy

Pigmy is de Engelse benaming voor dwerg. Deze website gaat over smurfen. Je weet wel, die kleine blauwe wezentjes. Deze hobbywebsite deelt veel informatie over de verschillende smurfenbeeldjes, de waarde hiervan en onderhoud. Maar ook andere bijzondere onderwerpen komen aan bod.

Heb je zelf nog (oude) smurfenbeeldjes liggen? Je kunt ze laten taxeren en eventueel verkopen. Deze grappige en toch nuttige website bereik je via pigmy.nl.

4. Life of Li

Lianne, geboren in 1992, blogt over haar leven. Dat doet ze op een professioneel ogende manier. Dat moet wel want ze is werkzaam als contentspecialist. Life of li is haar persoonlijke blog. Ze is niet meer zo heel actief op haar website, maar er staan zeker wat leuker blogs tussen. Te bezichtigen via lifeofli.nl.

5. Op Reis Met Monique

Monique, een amateur blogger, ging gedurende 362 dagen op wereldreis. Haar avonturen lees je op haar privéblog opreismetmonique.nl. In 2022 is ze aan haar tweede reis begonnen. Haar blogs lezen lekker weg en wanneer je ze achter elkaar leest is het met alsof je in een goed en spannend boek zit. Zeker een aanrader om te lezen wanneer je geïnteresseerd bent in (wereld)reizen.

6. Kim Around The World

Ook deze dame ging op zoek naar avontuur en reisde de wereld rond. Haar avonturen volg je via haar website kimaroundtheworld.nl. Overigens heeft ze, voordat ze aan haar avonturen begon, het nodige meegemaakt. Ze verloor op jonge leeftijd haar vader en later haar moeder, zo is op haar persoonlijke pagina te lezen.

Deze website is zo te zien begonnen als een amateur blog. Later is hier een commercieel tintje aan vast te komen hangen. Dat maakt het een beetje jammer om de gehele website door te spitten. Bezoek de website via kimaroundtheworld.nl.

7. Lilian’s Hobby

Jawel, alweer een vrouwelijke blogger. Het schijnt dat vrouwen het bloggen leuker vinden en er ook meer tijd insteken. Ze zien het als een serieuze bezigheid en dat is altijd goed, want bloggen kan uiteindelijk naamsbekendheid opleveren.

Lilian’s Hobby is een amateur blog die over handwerken en hobbyartikelen gaat. Ze begon met bloggen over haar hobby (handwerken) en heeft hier uiteindelijk een serieuze website van gemaakt. Qua design zie je dat de site niet professioneel is, maar er is meer dan voldoende informatie over handwerken te vinden. Inclusief een webshop met producten. Lilianshobby.nl.

8. Leon Blogt

Ja ze zijn er wel: bloggende mannen. Leon blogt naar aanleiding van zijn ziekte. In 2014 kreeg hij te horen dat hij Neuro Endocriene Tumoren (NET-kanker) had. Een ongeneeslijke ziekte waarover hij begon te schrijven. Zijn eerste blogs verschenen uiteindelijk in boekvorm.

Helaas is Leon in 2016 overleden. Zijn nabestaanden hebben zijn blogsite online gehouden. Lees de dappere verhalen van Leon op zijn website: leonblogt.nl.

9. Jong En Parkinson

Hoe is het om op vrij jonge leeftijd de ziekte van Parkinson te krijgen? In het jaar 2013 kreeg Peter van den Berg (1974) een lichte trilling zijn linkerhand. Uiteindelijk kreeg hij te horen dat hij de ziekte van Parkinson heeft. Ondanks deze vervelende ziekte is Peter ontzettend daadkrachtig. Hij blogt, deelt interessante artikelen en toont interessante boeken over dit onderwerp.

De website doet misschien een beetje strak en zakelijk aan, maar wanneer je hier doorheen prikt zie je dat Peter er alles aan doet om lotgenoten te ondersteunen. Zijn website is te vinden via jong-en-parkinson.nl

10. Doktersassistente Eveline

Heb je altijd al eens willen weten hoe het leven van een doktersassistente eruitziet? Eveline geeft je een kijkje van dichtbij. Het is geen uitgebreide website en hij is een beetje gedateerd, maar toch leuk om er even langs te gaan. URL: dedoktersassistenten.home.blog.

Zelf een of meerdere amateurblogs starten

Het internet wordt overspoeld door zakelijke en professionele blogs. Terwijl bloggen in beginsel bedoeld was voor en door particulieren! Het is jammer om te zien dat de hobbymatige amateurblogs langzaam aan het verdwijnen zijn.

Vind jij het leuk om te bloggen? Start dan je eigen amateur blog. Dit hoeft geen geld te kosten en je hoeft er ook niet zoveel tijd in te steken als je denkt. Hieronder vind je een handleiding om één of meerdere amateurblogs op te starten.

Een domeinnaam registreren

Eerst heb je een domeinnaam en hosting nodig. Je kunt een gratis domeinnaam en website krijgen via een van de verschillende aanbieders zoals WordPress.com, jouwweb.nl en sites.google. Houd er wel rekening mee dat deze website over het algemeen niet zo hoog in Google scoren. Maar wanneer je alleen wil bloggen om dit met vrienden en familie te delen, dan is dit prima.

Kies een domeinnaam (websitenaam) die goed bij jou en je onderwerpen past. Vaak kun je de website eenvoudig opbouwen met behulp van een webbuilder. De meeste van dit soort systemen zitten logisch in elkaar, waardoor je geen hele cursus hoeft te volgen om je eigen website te bouwen.

Schrijf je eerste blog

Hierna begin je met het schrijven van je eerste blogpost. In het begin doe je dit ongecontroleerd. Naarmate je vaker blogt zul je merken dat je een logische opbouw hanteert. Blijf je het moeilijk vinden om te bloggen maar zit het verhaal wel goed in je hoofd? Neem contact op, jouw woorden zet ik om in een lekker leesbare blogpost.

Misschien wil je met je blogwebsite geld verdienen of naamsbekendheid opbouwen. Dan is het belangrijk dat je amateur blog hoger in Google en andere zoekmachines komt te staan. Hiervoor moet je SEO toepassen. Hier kan ik je bij helpen, maar het is ook mogelijk om dit zelf te leren. Bekijk meer over de individuele training inclusief coaching.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven