WhatsApp sturen naar telefoonnummer

Bijgewerkt: 17 augustus 2021

Je wilt een whatsapp sturen naar ‘n telefoonnummer dat niet in je contactenlijst staat. Hoe kun je dit doen? In dit artikel meer uitleg over berichten naar onbekenden sturen, maar ook hoe je iemand kan toevoegen.

Nieuw bericht maken

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


WhatsApp is een populaire berichtendienst die op veel smartphone staat geïnstalleerd. Het maakt gebruik van het adresboek van de smartphone. Alle contactpersonen met een WhatsApp account verschijnen automatisch in de WhatsApp applicatie. een bericht naar een contactpersoon versturen werkt heel eenvoudig:

 • Open de applicatie
 • Tik rechtsonder op het icoon voor een nieuwe chat
 • Selecteer een contactpersoon
 • Verzend een bericht

Bovenstaande werkt alleen voor reeds toegevoegde contactpersonen. Het kan echter zijn dat je een bericht naar een onbekende wilt sturen.

WhatsApp sturen naar telefoonnummer dat geen contactpersoon is

De makkelijkste manier om contact via WhatsApp te houden is door het toevoegen van een (nieuw) contactpersoon. Deze persoon verschijnt dan ook binnen de WhatsApp contactenlijst. Voorwaarde is natuurlijk wel dat deze persoon ook gebruik maakt van WhatsApp!

Eigenlijk werkt WhatsApp alleen wanneer je een contactpersoon toevoegt. Dan pas kun je deze persoon ook daadwerkelijk een bericht versturen. Er zijn echter situaties waarbij je geen nieuwe contacten wilt toevoegen, maar toch een bericht wilt sturen. Hierbij maak je gebruik van de webdienst NoContactApp.

Bericht versturen via NoContactApp

Het is geen verplichting om een nieuw contactpersoon toe te voegen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een whatsapp sturen naar ‘n telefoonnummer dat niet in je adresboek staat. Dit werkt zo:

 • Ga naar de webdienst NoContactApp
 • Vul het telefoonnummer in
 • Klik op de message button

Je wordt nu doorgeleid naar WhatsApp web. Van hieruit kun je een bericht verzenden zonder dat deze persoon in je adressenboek staat.

WhatsApp web: online versie of software downloaden

Steeds meer mensen maken gebruik van WhatsApp web. Dit is de WhatsApp versie voor desktop pc/ laptop. Je hebt de keuze uit de online WhatsApp webversie of je kiest voor de software. Waar je ook voor gaat, in beide gevallen moet je WhatsApp web met de smartphone synchroniseren. Dit werkt heel eenvoudig middels de QR-code. Nog niet bekend met WhatsApp web?

 • Ga naar www.webwhatsapp.com
 • Open WhatsApp op de smartphone
 • Tik rechts bovenop het menu (drie puntjes)
 • Tik op WhatsApp web
 • Scan met je smartphone de QR code die in het WhatsApp web venster zichtbaar is

De smartphone is nu met de pc of laptop gesynchroniseerd. Je kunt nu naar al je contactpersonen een bericht versturen of berichten ontvangen, gewoon vanaf se pc of laptop. Dit is ook de gemakkelijkste manier om gebruik te maken van NoContactApp. Moet je wel de link even bij je favorieten zetten, anders ben je hem zo weer kwijt.

Bericht sturen naar vast nummer

WhatsApp is bedoeld voor het versturen en ontvangen van berichten tussen mobiele nummers. Kun je een WhatsApp sturen naar telefoonnummer van een vaste lijn? Het kan dat iemand (in het verleden) zijn WhatsApp account met een vast nummer heeft geregistreerd. Staat deze persoon in je adresboek, dan staat deze zeer waarschijnlijk ook in je WhatsApp contactenlijst.

Wil je een bericht naar een vast nummer sturen en staat deze niet in het adresboek van de smartphone? Maak opnieuw gebruik van NoContactApp. De kans is groot dat het vaste nummer niet gekoppeld is aan een WhatsApp account. Na het invoeren van het telefoonnummer verschijnt dan ook de melding: telefoonnummer ongeldig.

Het is overigens wél mogelijk om een SMS bericht naar een vast nummer te versturen. De ontvanger krijgt een oproep waarna de verzonden tekst wordt gesproken.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven