WhatsApp openen zonder simkaart

Bijgewerkt: 11 januari 2023

WhatsApp openen zonder simkaart is mogelijk! Dan moet je wel even weten hoe dit werkt. Wist je dat je hier niet eens een geldig telefoonnummer voor nodig hebt? In dit artikel lees je alles over WhatsApp openen zonder simkaart.

De app installeren en gebruiken

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Heb je nog geen WhatsApp op je smartphone staan? Via iTunes of de Google Play Store installeer je deze applicatie. Hiervoor heb je helaas wel een geldig mobiel nummer nodig. Op dit telefoonnummer ontvang je een verificatiecode. Pas na het activeren van deze code kun je WhatsApp gebruiken.

Hoe kun je nu WhatsApp openen zonder simkaart? Heel makkelijk: zodra jouw WhatsApp account geactiveerd is heb je de simkaart in principe niet meer nodig.

WhatsApp openen zonder simkaart

Heb je eenmaal WhatsApp op de smartphone geïnstalleerd dan werkt deze altijd. Dit betekent dat je de simkaart uit het toestel kunt halen en WhatsApp gewoon bruikbaar blijft. Dit is mogelijk omdat je het account slechts één keer hoeft te activeren. Je WhatsApp account staat aan je telefoonnummer gekoppeld, of je dit telefoonnummer nu wel of niet gebruikt.

WhatsApp op een andere smartphone installeren

Bij aanschaf van een nieuwe smartphone wil je hier WhatsApp op installeren. Maak je gebruikt van hetzelfde telefoonnummer? Doorloop dan de volgende stappen:

  • Installeer WhatsApp op de nieuwe smartphone
  • Voer je oude telefoonnummer in
  • Bekijk de code die je via het oude telefoonnummer ontvangt
  • Voer deze code in

WhatsApp is op je nieuwe smartphone geactiveerd. Is er een back-up beschikbaar, dan heb je de mogelijkheid om deze op de nieuwe smartphone terug te zetten.

Staat WhatsApp ook nog op je oude smartphone geïnstalleerd? Je ontvangt op dit toestel een melding dat WhatsApp niet langer bruikbaar is. Dit komt omdat je account van je oude naar je nieuwe telefoon is overgebracht. Je kunt op slechts één smartphone tegelijk je WhatsApp account activeren of gebruiken.

WhatsApp openen zonder simkaart: een vast nummer

Ook mensen zonder simkaart kunnen gewoon gebruik maken van WhatsApp. Hiervoor is een vast nummer vereist (vaste lijn). WhatsApp openen zonder simkaart werkt als volgt:

  • Installeer WhatsApp op de smartphone
  • Vul het vaste nummer in
  • Wacht totdat er een melding verschijnt dat de standaard sms-verificatie mislukt is
  • Tik op de optie Bel mij
  • Beantwoord de oproep op de vaste lijn en noteer de verificatiecode
  • Voer de verificatiecode bij WhatsApp in

De applicatie is nu geactiveerd en klaar voor gebruik. Dit werkt niet alleen met een vast nummer maar ook met Google Voice of een ander VoIP nummer. Overigens zijn er ook applicaties die je een telefoonnummer geven. Helaas blijkt dit niet altijd te werken en kost het vooral heel veel tijd. Het is dan ook niet aan te raden om dit via een of andere applicatie te willen doen, al helemaal niet wanneer de uitgever geld voor deze applicatie vraagt.

Prepaid simkaart aanvragen

Wie geen vast nummer heeft of zijn mobiel nummer niet wil gebruiken, kan ook een prepaid simkaart aanvragen. Dit kan bij vrijwel elke provider, supermarkt of elektronicazaak. Vaak staat hier €5 tot €15 beltegoed op.

Het simkaartje gebruik je eenmalig voor het activeren van een nieuw WhatsApp account, daarna kan de simkaart uit het toestel. Bij het opnieuw installeren is het telefoonnummer weer nodig. Let op: ongebruikte prepaid kaartjes vervallen na enige tijd. Tussendoor opwaarderen voorkomt dat het telefoonnummer vervalt.

Hulp bij WhatsApp nodig

Dit artikel werd je aangeboden door SEO tekstschrijver Bianca. Ik help bedrijven en websites naar een betere positie in zoekmachines. Daarnaast houd ik mij met social media bezig. Helaas kan ik geen vragen over de werking van WhatsApp, Facebook of andere social media beantwoorden.

Heb je hulp bij WhatsApp nodig? Gelukkig heeft het platform een eigen helpcenter. Open WhatsApp op je smartphone en ga naar het onderdeel help. Ook deze twee dingen kunnen je helpen:

De veelgestelde vragen van WhatsApp

Contact opnemen met WhatsApp

Wanneer je contact opneemt met WhatsApp is het belangrijk dat je jouw telefoonnummer doorgeeft. Geef ook aan via welk besturingssysteem je gebruik maakt van WhatsApp.

Hulp bij websites

Ben je ondernemer of webmaster en heb je hulp bij de website of webshop nodig? Het team van Bianca richt zich op een perfecte online zichtbaarheid. Dit doen we door een goede positie in zoekmachines te realiseren. Daarnaast verhogen goed geschreven teksten de betrouwbaarheid en de conversie op een website. Als laatste is het belangrijk om ook op social media zichtbaar te zijn.

Waar je ook hulp bij nodig hebt: geen vraag is te gek. Neem daarom gerust contact op en vraag naar de mogelijkheden. Direct weten wat een goede zichtbaarheid in zoekmachines of op social media kost? Informeer dan naar de prijzen.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven