WhatsApp op pc zonder smartphone of telefoon

Bijgewerkt: 11 januari 2023

WhatsApp is de meest populaire berichtendienst voor smartphones. Bovendien is het nog gratis ook. Met WhatsApp web kun je eenvoudig vanaf desktop pc berichten versturen. WhatsApp op pc zonder smartphone, ook dat is mogelijk.

Gebruik van WhatsApp Web

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Na het SMS-en is WhatsApp steeds populairder geworden. Het heeft dan ook een aantal praktische voordelen:

 • WhatsApp is gratis, zowel de berichtendienst als het uitwisselen van berichten
 • Je kunt gratis (video)bellen via WhatsApp
 • Eenvoudig en snel foto’s, filmpjes en spraakberichten versturen
 • Deelnemen aan groepsgesprekken (of zelf een groepsgesprek starten)

Nadeel is dat je voor WhatsApp op je smartphone altijd een internetverbinding nodig hebt. Valt de internetverbinding een keertje weg, dan kun je geen berichten versturen of ontvangen. Daarnaast heb je continu je smartphone nodig. Dit kan erg afleiden wanneer je aan het werk bent.

Daarom maak je gebruik van WhatsApp Web. Hiermee installeer je software op je desktop pc. Zo blijf je via de pc in contact met andere WhatsApp gebruikers. Naast software heb je ook de mogelijkheid om voor de online versie te gaan.

WhatsApp Web installeren en gebruiken (met smartphone)

Laten we beginnen met het installeren van WhatsApp Web. Ga naar de downloadpagina en kies de juiste versie. Liever geen software op je pc? Maak dan gebruik van de online versie.

Het is nu belangrijk om de applicatie op je smartphone met WhatsApp Web te synchroniseren. Dit doe je volgens onderstaande stappen:

 • Open WhatsApp op de smartphone
 • Tik op het menu of instellingen (drie puntjes of tandwiel)
 • Tik op WhatsApp Web
 • Richt de camera van de smartphone op het scherm van de pc en scan de QR-code

Is dit gelukt, dan opent zich een venster met een overzicht van al jouw WhatsApp gesprekken. Vanuit dit venster start je een nieuwe chat of voer je een bestaand gesprek.

Tijdens het gebruik van WhatsApp Web moet je smartphone in de buurt blijven, anders gaat de synchronisatie tussen deze twee mogelijk verloren.

WhatsApp op pc zonder smartphone

Niet in het bezit van een smartphone of liever niet de telefoon continu in de buurt hebben liggen? WhatsApp op je desktop pc gebruiken biedt nieuwe mogelijkheden. Maak je gebruik van de WhatsApp software of online versie op je pc, dan is het niet nodig om de smartphone in de buurt te houden. Zelfs wanneer de telefoon kilometers verderop ligt werkt deze berichtendienst op de pc.

Dit werkt alleen wanneer de smartphone verbinding heeft met het internet. Valt deze verbinding weg, dan valt ook de koppeling weg.

Een andere optie is het gebruik van BlueStacks. Dit is een programma dat mobiele apps naar de pc of Mac overbrengt. Maak je gebruik van dit programma, dan kun je dus ook WhatsApp op je pc gebruiken. Hierbij whatsapp je zonder dat je smartphone aan hoeft te staan of in de buurt ligt.

WhatsApp installeren zonder telefoonnummer

Je wilt WhatsApp op pc zonder smartphone. Er zijn een aantal manieren om WhatsApp te installeren zonder simkaart of nummerverificatie. Hiervoor is het wel nodig om eerst WhatsApp op de smartphone te installeren, en later te synchroniseren met WhatsApp web. WhatsApp installeren zonder simkaart doe je zo:

 • Verwijder je huidige WhatsApp account en de applicatie van de smartphone
 • Download de nieuwste versie van Whatsapp (Google Play Store of iTunes)
 • Voordat je op akkoord tikt, moet je de vliegtuigmodus instellingen bij de hand houden
 • Ga akkoord met de voorwaarden en schakel direct over naar de vliegtuigmodus
 • WhatsApp vraagt om te verifiëren middels sms
 • Tik op verzenden en direct op annuleren

Het is een beetje omslachtig, maar in de praktijk werkt het wel. Mocht het toch niet lukken, probeer dan de Tekst-Now app. Hierop ontvang je een speciaal nummer dat je gebruikt om WhatsApp te verifiëren. Heb je een actief WhatsApp account, dan synchroniseer je dit met WhatsApp web. Op deze manier gebruik je gebruik maken van Whatsapp.

Tekstschrijver voor websites, webshops en printmedia

Het artikel “WhatsApp op pc zonder telefoon” werd je aangeboden door SEO tekstschrijver Bianca. Specialist in teksten voor het internet, printmedia en social media. Werk jij aan een betere online zichtbaarheid? Het team van Bianca helpt jou hierbij. Dit doen we middels een goed geschreven content, eventueel aangevuld met social media posts of andere teksten.

Vragen over de werkwijze of tarieven? Neem gerust contact op of vraag direct en vrijblijvend de tarievenkaart aan. Vragen over de werking van WhatsApp kan ik helaas niet beantwoorden, hiervoor moet je bij WhatsApp zelf zijn.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven