Webteksten laten schrijven tegen een voordelige prijs

Even zelf je webteksten schrijven. En dan denken dat je hoog in zoekmachines scoort. Menig webmaster of ondernemer is je hier al in voorgegaan. Ondertussen blijft jouw concurrent hoger in de zoekresultaten stijgen. De tijd tikt door: je verliest steeds meer websitebezoekers en klanten. Dat is dus precies waarom je zelf geen webteksten schrijft.

Je kunt niet zonder content

Het klopt: met een website kun je niet zonder content. Dit bestaat uit teksten, afbeeldingen en video’s. In welke verhouding dat moet je zelf weten maar teksten scoren het beste. Websites zouden dan ook grotendeels uit teksten moeten bestaan.

Zoekmachines lezen deze teksten. Niet zoals een mens dat zou doen maar de menselijke benadering komt wel steeds dichterbij. Wanneer zoekmachines een tekst goed begrijpen kunnen ze deze beter indexeren. En wanneer deze tekst ook nog eens perfect aansluit bij een zoekopdracht dan verschijn je zomaar bovenaan in de zoekresultaten.

Waarom een hoge positie in zoekmachines belangrijk is

Iedereen wil bovenaan in de organische zoekresultaten staan, het liefst natuurlijk op plek 1. Maar wacht, tegenwoordig heb je ook plek nul (positie 0). Dit is een zogenaamde featured snippet. Er verschijnt dan een fragment van jouw webpagina bovenaan de normale zoekresultaten.

Dit klinkt aanlokkelijk maar het levert je niet per definitie meer websitebezoekers op. Google houdt hiermee de gebruikers op de eigen site omdat ze al voldoende informatie zien.

Maar goed, wanneer je op positie één in Google staat dan ontvang je toch wel 24% van het zoekverkeer (bij benadering). Een tweede of derde positie zijn goed voor 15% of 11% (ook weer bij benadering). Dat is waarom een hoge positie in zoekmachines zo belangrijk is. Die positie ga je alleen met een goed geschreven teksten behalen. En natuurlijk wat technische optimalisatie van je website, ook niet geheel onbelangrijk.

Webteksten schrijven, dat kan ik toch zelf?

Natuurlijk kun je zelf webteksten schrijven. Je kunt ook je eigen boterham smeren en je veters strikken. Het probleem is dat webteksten schrijven wel iets moeilijker is dan je veters strikken. Het draait namelijk allemaal om spelling en grammatica, de manier waarop je de boodschap overbrengt maar ook gebruikte zoektermen.

Om de uitdaging aan te gaan: start met webteksten schrijven. Houd je concurrenten ondertussen goed in de gaten. Check na één, drie en na zes maanden of je al hoger dan jouw concurrenten in zoekmachines verschijnt. Niet? Dan is webteksten schrijven niet voor jou weggelegd. Ondertussen ben je gedurende zes maanden een potentiële omzet misgelopen.

Een tekstschrijver is te duur!

Oh ja, een goed excuus om geen tekstschrijver in te huren en gewoon zelf je webteksten te schrijven. En ook nog eens een goed excuus want ik geef je gelijk: tekstschrijvers zijn ontzettend duur. De meesten dan, want € 150 voor een tekst van 500 woorden betalen, daar krijg je hartkloppingen van. Maar wanneer die investering van € 150 zich ook terug zou verdienen dan is het nog reëel.

Helaas blijkt het achteraf weggegooid geld te zijn. Je had toch al een beperkt budget en met 10 teksten en € 1500 verder is het budget op. Zonder resultaat. Zonde toch?

Webteksten laten schrijven tegen een voordelige prijs

Zelf webteksten schrijven kun je beter vergeten. Ga je voor de goedkoopste optie? Schakel dan een student in. Er zijn meer dan voldoende studenten die graag aan de slag gaan. Voor € 10 of € 20 krijg je een leuk geschreven tekst. Misschien wat taalfouten en de tekst is niet goed vindbaar in zoekmachines, maar je hebt tenminste wat.

Fout! Ook al lijkt € 10 of € 20 een voordelige investering, dit is tevens een weggegooide investering. Dan had je natuurlijk net zo goed zelf je teksten kunnen schrijven.

En toch kan het goedkoper

Steeds meer particulieren en bedrijven starten een website. Het is namelijk de meest toegankelijke manier om je potentiële klanten, opdrachtgevers of geïnteresseerden te bereiken. Voor grote bedrijven met een flink budget is het geen probleem om een willekeurige tekstschrijver in te huren. Ze betalen zonder zweet onder hun armen makkelijk € 150 tot wel € 280 per tekst.

Helaas heeft niet iedereen een dikke beurs. En webteksten laten schrijven door een student is ook niet de beste investering. Zo val je een beetje tussen wal en schip: met je beperkt budget vind je geen goede SEO tekstschrijver.

Of toch wel? Ja, ik heb goed nieuws voor jou: de beste SEO webteksten hoeven niet ontzettend duur te zijn. Oh jee nu wordt het spannend. Ik ga je uitleggen hoe je het zo goedkoop mogelijk kunt houden en toch hoger in de organische zoekresultaten verschijnt.

Teksten voor minder dan € 100

Je vraagt je af waarom tekstschrijvers bedragen van € 150 of meer per tekst vragen. In principe zou een tekst in een uurtje af moeten zijn. Het uurloon van een advocaat bedraagt rond de € 150 dus een tekstschrijver zou net zoveel verdienen. Misschien moet je toch maar zelf webteksten schrijven en deze aan opdrachtgevers aanbieden: je wordt rijk!

Nee hoor grapje. De meeste tekstschrijvers hebben een matig aantal opdrachtgevers en verdienen echt niet zoveel als een advocaat. Maar goed, een beetje goed doorwerkende tekstschrijver kan gerust minder dan € 100 voor een tekst vragen. En dat is nu net waar ik mij voor inzet: betaalbare webteksten die goed vindbaar zijn in zoekmachines.

Conclusie: webteksten schrijven doe je niet zelf

Wanneer je minder dan € 100 voor een webtekst betaalt, en dan ook nog eens een tekst die goed in zoekmachines scoort, dan wordt dit een heel interessante investering. En dat is dus waarom je zelf geen webteksten schrijft. Dat laat je dus doen.

Let op: de drukte neemt toe. Neem tijdig contact op en reserveer je plaats, dan ontvang je webteksten die helemaal aansluiten bij jouw website of doelstelling. Informeer vooraf naar de prijzen en voorwaarden, neem contact op.