Webtekst schrijver gezocht? Meer websitebezoekers!

Een webtekst schrijver nodig? Geef je website een professionele of creatieve boost. Jij wil toch ook bovenaan in zoekmachines staan en een hogere conversie? Dan zijn we het daar over eens. Maar nu: een webtekst schrijver gezocht, waar vind je die? Hopelijk ga je voor de beste investering.

Het werk van een webtekst schrijver

Een webtekst schrijver noem je ook wel een tekstschrijver of copywriter. Het werk bestaat uit het schrijven van online en offline teksten. Hierbij is er onderscheid tussen de verschillende schrijvers.

  • Webtekst schrijver: creëert teksten voor het internet (web)
  • SEO tekstschrijver: houdt zich bezig met zoekmachine optimalisatie middels teksten
  • Copywriter: is gespecialiseerd in het schrijven van advertentieteksten/ reclamemateriaal

Dat zijn er nog veel tekstschrijvers of schrijvers die voor brochures, boeken en ander drukwerk schrijven.

Een SEO webtekst schrijver

De beste keus: een SEO webtekst schrijver. Maar waarom eigenlijk? SEO staat voor zoekmachineoptimalisatie. Dit is een verzameling van technieken om de website hoger in zoekmachines te krijgen. Drie belangrijke pijlers spelen hierbij een rol:

  • technische optimalisatie
  • linkbuilding
  • contentmarketing

Hiervan is contentmarketing de belangrijkste pijler. Het hele internet draait tenslotte om content. Een SEO webtekst schrijver is als geen ander gespecialiseerd in het schrijven van goede teksten. Deze teksten zijn beter vindbaar in zoekmachines. Hierdoor behaal je een hogere positie in de zoekresultaten en trek je meer zoekverkeer naar je toe.

Het effect van een hoge positie in Google (en Bing)

Google is de meest gebruikte zoekmachine wereldwijd. Meer dan 90% van de zoekopdrachten start met  Google. Bing heeft een kleiner marktaandeel van enkele procenten.

Het effect van een hogere positie in Google is ontzettend groot. Wie bovenaan in de zoekresultaten staat (positie 1), ontvangt maar liefst 25% tot 45% van het zoekverkeer. Een tweede positie levert 11% tot 14% van het zoekverkeer op.

Een SEO webtekst schrijver is allereerst gericht op die hoge positie in de zoekresultaten. Daarnaast zorgt deze ervoor dat webteksten lekker lezen en goed converteren. Het is tenslotte een combinatie van beiden.

Webtekst schrijver gezocht? Hier let je op!

Het is belangrijk om voor de juiste SEO webtekst schrijver te kiezen. Er is namelijk een groot aanbod in SEO tekstschrijvers. Dit betekent niet dat elke SEO webtekstschrijver ook verstand heeft van zoekmachine optimalisatie.

Het probleem is er zoveel vraag is naar SEO tekstschrijvers dat iedereen zich tegenwoordig zo noemt. Terwijl velen niet eens weten hoe zoekmachines werken. Ik heb jarenlang voor grote online marketingbureaus geschreven. Dan leer je een hele andere kant van de zoekmachines kennen. Daarnaast heb ik van Google zelf wat cursussen mogen volgen. Ook dan maak je kennis met deze grote zoekmachine.

Zoek je dus een webtekst schrijver kijk dan vooral naar de kennis die de schrijver over zoekmachines heeft. Een goede webtekst schrijver kan je hier alles over vertellen.

Teksten moeten ook wat opleveren

Het is niet alleen belangrijk dat je bovenaan in zoekmachines staat, de teksten op je website moeten ook wat opleveren. De webtekst schrijver zorgt ervoor dat de teksten lekker leesbaar zijn. De inhoud van de teksten maakt de lezer enthousiast en weet deze te overtuigen. Alles met één doel: een hogere conversie/meer omzet.

Dit kost een webtekst schrijver

Een webtekst schrijver moet toch ontzettend duur zijn? Wanneer je de tarieven van veel tekstschrijvers mag geloven dan is dit inderdaad een grote investering. En ook nog eens een dure investering die zich vaak niet terugverdient.

De kunst is om een webtekst schrijver te vinden die reële tarieven hanteert en ook nog eens  ontzettend goed is. Eentje die zelf bovenaan in Google en andere zoekmachines staat. Zo weet je tenminste zeker dat je goede kwaliteit kunt verwachten.

Daarnaast is het goed om te kijken naar de schrijfstijl van de tekstschrijver. Deze schrijfstijl moet jou aanstaan. Elke webtekst schrijver heeft namelijk een unieke schrijfstijl. Dit is gedeeltelijk aan te passen naar jouw wensen natuurlijk niet voor de volle 100%.

De prijs/ het tarief

Dan over naar de prijs. Moet je meer dan € 100 voor een tekst van 500 woorden betalen? Dit is aan de dure kant. Het wordt nóg duurder wanneer je meer dan € 150 moet betalen. Er zijn zelfs tekstschrijvers die meer dan € 200 durven af te rekenen.

Wat is dan een reëel tarief? Voor € 10 kun je niet al te veel verwachten, maar een reëel tarief ligt tussen de € 40 en € 75. Tenminste, wanneer de tekstschrijver ook een beetje door kan werken. Want dat is waar de schoen wringt: de langzaam werkende webtekst schrijver moet nu eenmaal een hoger tarief hanteren om toch rond te kunnen komen.

Webtekst schrijver gezocht en benieuwd naar de tarieven? Vraag vrijblijvend een offerte aan.