Wat is Agent GPT?

Bijgewerkt: 20 juli 2023

Dankzij het veelvuldig gebruik zijn we bijna allemaal bekend met ChatGPT. In maart 2023 werd het GPT-4 taalmodel uitgebracht, een verbeterde versie van de vorige. Ondanks dat er wat beperkingen aanzitten, is GPT-4 in staat om in de echte wereld acties uit te voeren.

Hoe fijn zou het zijn om taken geautomatiseerd uit te voeren, zonder tussenkomst van een mens? Daar gebruik je AgentGPT voor. Het is geen taalmodel zoals ChatGPT, maar het helpt je om doelen te bereiken.

Ontwikkeld door openAI

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Wanneer je bekend bent met ChatGPT, heb je vast al van de naam openAI gehoord. Dit is de ontwikkelaar van het beroemde AI-taalmodel. AgenGPT is door hetzelfde bedrijf ontwikkeld. Wanneer je er gebruik van maakt lijkt het een beetje op ChatGPT, omdat je een prompt invoert en tekst op het scherm verschijnt.

Wacht maar totdat je er kennis meemaakt, want het genereert geen tekst zoals je van ChatGPT zou verwachten. Het maakt een takenlijst voor jou.

Het automatiseren van taken

Feitelijk doet Agent GPT een niets anders als voor jou nadenken. Dat komt in dit digitale tijdperk wel heel erg van pas, want van nadenken lijken me steeds vermoeider te worden. Dan is het fijn wanneer software dit voor jou doet.

Maar wat is Agent GPT precies en waar zet je het voor in? Het is een tool die beschikbaar is gesteld voor ontwikkelaars. Ze kunnen er aangepaste AI-agenten en chatbots meemaken. Je stelt een doel in, en uiteindelijk integreer je de AI-agent met een chatbot of een tool die wordt aangedreven door AI.

Niet iedereen is ontwikkelaar, maar wil toch gebruik maken van AgentGPT. Dat is zeker mogelijk, hoewel er dan wel wat beperkingen aan vastzetten. Ik laat zien hoe jij, als doodnormale burger, gebruikmaakt van AgentGPT. Ondanks dat het eigenlijk bedoeld is voor ontwikkelaars.

Taak: een blogpost over AI- taalmodellen schrijven

Voordat je gebruik kunt maken van Agent GPT, moet je eerst inloggen met je Google account of Facebookaccount. Het gebruik van deze software is gratis, daar hoef je je niet druk over te maken.

Goed, stel dat je een blog over AI-taalmodellen wil schrijven. Sommigen doen dit via ChatGPT. Maar het probleem met ChatGPT is dat het soms verkeerde informatie weergeeft. In andere gevallen is er sprake van een inbreuk op het auteursrecht van iemand anders. Bovendien lopen zinnen niet zo lekker, waardoor door ChatGPT gegenereerde blogs niet geschikt zijn voor je website.

Misschien ben je nog niet zo goed in bloggen, en wil je weten hoe je een goed artikel schrijft. Daarnaast wil je diepgaande informatie over AI- taalmodellen, zodat je goede inhoud inschrijven. Dan komt AgentGPT heel goed van pas.

Als doel stelde ik dat ik een complete gids over AI-taalmodellen wil schrijven. Oké dat is uitgebreider dan een gewone blog, maar het is interessant om te zien hoe Agent GPT met dit doel omgaat.

Daar waar ChatGPT gewoon de tekst genereert, begint AgentGPT met het maken van een takenlijst. Je krijgt bijvoorbeeld advies om over programmeertaal te lezen en bibliotheken te bekijken. Maar ook om te experimenteren met een AI-taalmodel naar keuze.

Vervolgens schrijft AgentGPT een stuk tekst, maar het is niet bedoeld om hier je blog of gids mee te vullen. Het dient als hulpmiddel om straks zelf te schrijven. In de stukken tekst die AgentGPT je toont, staat belangrijke informatie over wat je moet doen om je doel te bereiken. Ook staan er verwijzingen naar bijvoorbeeld bibliotheken, bronnen of websites.

Het laat zelfs een voorbeeld zien van het implanteren van een AI-taalmodel met behulp van TensorFlow. Feitelijk leer je dus alles over AI taalmodellen om aan de hand hiervan een goed artikel, een gids of een blog over te kunnen schrijven.

Verschillende agenten aan elkaar koppelen

AgentGPT werkt door verschillende agenten aan elkaar te koppelen. Het kan dus als het ware nieuwe agenten inzetten. Hierdoor ontstaat er een samenwerking waardoor er gedegen onderzoek gedaan kan worden. Juist dankzij die onderzoeken is het mogelijk om je doelen te bereiken.

Deze AI-tool is in staat om te leren van zijn eigen ervaringen. Het kan ook zijn eigen taken maken en informatie op het internet opzoeken.

Geen kant-en-klare oplossing

Agent GPT helpt je bij het automatiseren van taken en doelen bereiken. Maar het biedt geen kant-en-klare oplossing. Er zijn nog steeds taken die je zelf uit moet voeren. Wel krijg je hier de nodige hulp bij.

Sommige taken voert AgentGPT geheel zelfstandig uit. Bijvoorbeeld het schrijven van codes. Daarnaast genereert het in realtime tekst van een uitstekende kwaliteit. Maar je moet het niet vergelijken met ChatGPT, het is minder geschikt voor het schrijven van een hele blog of een artikel.

Vrij beschikbaar, geen installatie vereist

Om gebruik te maken van Agent GPT hoef je alleen maar met een account in te loggen. Het is een webgebaseerd platform. Dit betekent dat je geen software hoeft te installeren. Het is altijd via de webbrowser toegankelijk. Zolang je natuurlijke internetverbinding hebt. 😊

Het gaat hier om open-source software. Dit betekent dat het voor iedereen toegankelijk is. Ontwikkelaars kunnen ermee aan de slag en het voor hun eigen ontwikkelingen gebruiken.

Een aantal voorbeelden

Met AgentGPT is het mogelijk om een persoonlijke assistent of een maker van inhoud te creëren. Maar ook voor het opzetten van een klantenservice chatbot of een autonome AI-agent.

Hoe werkt Agent GPT?

Dit model werkt met behulp van kunstmatige intelligentie technieken (AI), machine learning en taalverwerking (NLP). Er werken vaak meerdere agenten samen. Ze doen onderzoek en produceren doelen en subdoelen. De aanpak wordt continu verfijnd, iets dat je duidelijk merkt wanneer je een doel of een taak invoert. Je moet dus niet alleen naar het eerste kijken dat eruit rolt, maar geduldig afwachten.

Uiteindelijk ontstaan er nauwkeurige resultaten die je helpen om je doelen te bereiken. Laten we stap voor stap kijken hoe Agent GPT precies werkt.

1. Allereerst voer je de naam van de agent in, en het doel of de taak.

2. Agent GPT begint met het verzamelen van de juiste gegevens. Hierbij maakt het gebruik van verschillende bronnen zoals websites, forums en sociale media. Aan de hand van deze gegevens kan het zijn agenten trainen.

3. Met behulp van de verzamelde gegevens (data) worden bepaalde patronen aangeleerd. Ook brengt Agent GPT lectuur in de data aan. Uiteindelijk heeft het model zichzelf getraind.

4. Vervolgens zou het wat taken en teksten tonen wel eens dit wordt getest en aangevuld met nieuwe gegevens. Je ziet dus ook dat er gedurende de conversatieaanpassingen worden gemaakt.

5. Als laatste integreer je de AI-agent met een AI- aangedreven tool of met een chatbotplatform.

Een AI-agent maken met Agent GPT

Niks zo tof als je eigen AI-agent samenstellen en hiermee aan de slag gaan. Dat kan met Agent GPT. Als eerste geef je naam en een doel voor de AI-agent op. Wees heel duidelijk over het doel. Hoe specifieker je bent, hoe beter de resultaten. Je kunt bijvoorbeeld een klantenservice te maken, een vertaler en zelfs een onderwijsassistent. Maar ook een contentmaker die je helpt bij het genereren van teksten op basis van specifieke trefwoorden of onderwerpen.

Het is belangrijk om de agent te configureren. Ze denken over de uitvoering moeders na, het focusniveau of welk GPT-model. Vervolgens klik je op ‘Agent implanteren’. Houd er rekening mee dat de uitvoering hiervan enige tijd duurt (meestal enkele minuten). Neem ondertussen een kop koffie.

Maximaal vijf doelen per dag

Het is goed om te weten dat je AgentGPT niet de hele dag kunt gebruiken. Je kunt maximaal vijf doelen per dag invoeren. Hierna moet je 24 uur wachten, voordat je weer opnieuw vijf doelen kunt stellen.

Het alternatief

In plaats van AgentGPT kun je ook gebruik maken van Auto-GPT. Dit is een vergelijkbare en krachtige AI-tool. Maar let op, Auto-GPT is meer geschikt voor ervaren gebruikers. Terwijl Agent GPT gebruiksvriendelijk is en ook geschikt voor beginners.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven