Tinder tips: zo vind je een leuke date

Bijgewerkt: 17 augustus 2021

Tinder is een dating app die werkt met geografie. Hiermee komen gebruikers in contact met mensen uit de directe omgeving. Het aanmelden en gebruik van Tinder is betrekkelijk eenvoudig. Ontdek de beste Tinder tips en ga zelf aan de slag.

Geschiedenis van Tinder

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Misschien leuk om te weten: Tinder is op 12 september 2012 uitgebracht. Andere websites hebben het over de datum 15 september 2012. Het is in ieder geval opgericht vanuit de University of Southern California in Los Angeles. De applicatie werd al snel verspreid onder verschillende campussen. In 2013 werd deze app meer dan 100.000 keer per dag gedownload.

Oprichter van de dienst is Sean Rad. Medeoprichter zijn Joe Munoz, Chris Gylczynski, Whitney Wolfe, Justin Mateen en Jonathan Badeen.

Oprichter Sean Rad was medewerker van het bedrijf Hatch Labs. Van hieruit is Tinder door hem ontwikkeld. Hierdoor is de mobiele app 100% eigenaar van het bedrijf. In 2014 zijn de voormalige Tinder oprichters een rivaliserende dating app gestart. Hieronder vind je de beste Tinder tips.

Tip 1: koppeling met Facebook of anoniem blijven

Tinder werkt met een koppeling met Facebook. Iemand die zich bij deze dienst aanmeldt, doet dit door in te loggen met een Facebookaccount. Tinder zonder Facebook gebruiken? Vul dan je telefoonnummer in. Dit mag ook een (anoniem) prepaidkaartje zijn.

Het is niet helemaal mogelijk om anoniem te zijn op Tinder. Een naam verzinnen kan, maar hoe leg je dit uit bij een eerste date? Ook een foto is nodig, je wilt immers een match vinden.

Tip 2: werking van de app

Gebruikers van deze app kunnen andere gebruikers beoordelen op basis van hun profielfoto. De beoordeling vindt plaats door middel van swipen. Naar links swipen betekent overslaan, naar rechts swipen betekent dat de gebruiker iemand leuk vindt. Wanneer de ander ook naar rechts swipet, dan is er een match. Mensen die matchen kunnen elkaar berichten sturen.

Tip 3: downloaden en installeren

Tinder is te downloaden in de Google Play Store of in de App Store van iTunes. De applicatie werkt op smartphone of tablet. Het gebruik van de app is gratis.

Tip 4: ook op pc te gebruiken

Het is altijd mogelijk om aan te melden via een desktop pc of laptop. Hierbij maak je gebruik van de desktopversie van Tinder. De desktopversie synchroniseert met het account binnen de app, en andersom natuurlijk ook.

Tip 5: zo populair is deze datingdienst

De app Tinder wordt in ruim 196 landen gebruikt. De applicatie maakt gebruik van geolocatie. Zowel de website als de applicatie zijn uitgerust met geolocatie technologie. Hiermee kan Tinder vrij nauwkeurig bepalen in welk land, provincie en stad de gebruiker zich bevindt. Het is met geolocatie zelfs mogelijk om de straatnaam te achterhalen.

Tip 6: betrouwbaarheid/ is Tinder betrouwbaar?

Aan het gebruik van de dienst kleven voor- en nadelen. Het is betrekkelijk eenvoudig om anderen uit de directe omgeving te leren kennen. Mannen ervaren dat ze snel contact leggen met vrouwen. De app creëert een veilige afstand. Zo is het mogelijk om contact te leggen met vreemden zonder direct alles prijs te geven.

Tinder heeft ook een aantal nadelen. Er wordt een keuze gemaakt op basis van een profielfoto. Veel gebruikers plaatsen een echte profielfoto. Daarnaast zijn er altijd mensen die een nep profielfoto plaatsen. In dit geval is onduidelijk wie de persoon achter de profielfoto is.

In dat opzicht is Tinder net zo betrouwbaar als andere Social Media. Iedereen kan tenslotte valsspelen op social media en het internet.

Tinder kan verslavend werken. Sommige mensen besteden zeer veel aandacht aan het bekijken van foto’s. Dit kost veel tijd en energie. Vanwege de populariteit gebruiken veel mensen het zonder dat ze op zoek zijn naar een date. Dit maakt het gebruik van Tinder minder betrouwbaar.

Tip 7: gratis of de betaalde versie

De app is gratis te downloaden in de Google Play Store of iTunes App Store. Aan het gebruik zijn limieten gebonden. De basisfuncties zijn gratis, een gebruiker kan 100 likes per 12 uur uitdelen. Wie deze limiet wil opheffen neemt een abonnement op Tinder plus.

De kosten voor Tinder plus bedragen €9,99 per maand. Daarnaast heeft Plus nog een aantal voordelen. Zo is het mogelijk om een swipe ongedaan te maken, handig wanneer je je bedenkt. Ook de locatie veranderen kan met Tinder plus.

Tip 8: Tinder voor ouderen

Vaak wordt gedacht dat Tinder alleen voor jongeren geschikt is. Dit klopt gedeeltelijk, deze app heeft een jonge gebruikersdoelgroep. Toch kunnen ook ouderen zich aanmelden. Senioren vinden via Tinder nieuwe vriendschappen, sociale contacten of misschien wel een nieuwe liefde. Daarnaast is er een alternatief voor senioren.

Tip 9: het alternatief voor Tinder

Mensen die niet aansluiten bij de doelgroep van Tinder kunnen op zoek gaan naar een alternatief. Voor senioren is er Stitch, het mooie alternatief voor senioren. Voor gelijkgestemden van hetzelfde geslacht is er Grindr. Andere goede alternatieven zijn Relatieplanet, Lexa, parship en Badoo.

Hieronder twee veelvoorkomende problemen met de dienst.

1. Tinder werkt niet

Werkt Tinder niet? Mogelijk is er sprake van een storing. Ook kan het voorkomen dat iemand niet meer kan inloggen. Soms helpt het om de app te verwijderen en opnieuw te installeren. Zolang het account actief blijft, gaan matches niet verloren. Ook de gesprekken blijven staan.

Wat als Tinder niet werkt als dating app? In dit geval zijn er voldoende alternatieve mogelijk. Deze zijn hierboven besproken. Let erop dat het aanmelden bij veel datingsites of apps gratis is. Bij gebruik ervan kunnen kosten gevraagd worden.

2. Tinder vindt geen personen

Tinder kan geen nieuwe personen in de buurt vinden. Bij gebruik van de app kan deze melding tevoorschijn, in dit geval is het aan te raden het zoekgebied te vergroten. Ook de leeftijd op school in leidt tot nieuwe ontdekkingen. De voorkeuren voor ontdekkingen kan aangepast worden door links bovenaan op de drie streepjes/ puntjes te tikken.

Informatie aangeboden door Bianca, SEO tekstschrijver voor websites/ bedrijven.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven