Tekstschrijver voor de bouw (bouwsector), vastgoed en interieur

Bijgewerkt: 14 augustus 2021

Op zoek naar een tekstschrijver bouw of vastgoed? De bouwsector/ vastgoed vraagt om een andere aanpak. Lange en onbegrijpelijke teksten zijn niet meer van deze tijd. De tekstschrijver voor bouw (bouwsector) en vastgoed creëert teksten en blogs die prettig leesbaar zijn. Zo hoeft de websitebezoeker zich niet door saaie teksten heen te worstelen en blijft langer op de website hangen. Met mijn kennis van zoekmachine optimalisatie zorg ik er ook nog eens voor dat de website goed vindbaar is in Google en andere zoekmachines. Een win-win situatie.

Teksten die aanspreken

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Of het nu om bouwwerken, de industriebouw, makelaardij of om interieurinrichting gaat: teksten moeten aanspreken. Te vaak nog kom je onbegrijpelijke teksten tegen, iets waar jouw klanten of opdrachtgevers niet op zitten te wachten. Niet voor niets heeft de overheid in 2019 besloten om de teksten op verschillende websites aan te passen: van onbegrijpelijk gewauwel naar duidelijke taal.

De vraag naar B1 teksten is groot. Met dit helder taalgebruik spreek je niet alleen de normale burger maar ook verschillende bedrijfstakken aan. U of jij? Steeds meer (bouw)bedrijven stappen over op de je- aanspreekvorm. Dit creëert minder afstand, hoewel dit ook van de doelgroep afhangt. Breng je boodschap op een duidelijke manier naar buiten, dit vergroot je betrouwbaarheid. De tekstschrijver voor bouw, makelaardij en interieur maakt deze belofte waar.

Tekstschrijver bouw: wat kun je verwachten?

De tekstschrijver voor de bouw of bouwsector brengt jouw boodschap op een begrijpelijk en informerende manier naar buiten. Denk hierbij aan teksten over werkzaamheden, werkwijze, bouwprojecten maar ook achtergrondfeiten of nieuwtjes over trends en ontwikkelingen. Als tekstschrijver voor bouw/ bouwsector help ik:

 • Projectontwikkelaars
 • Aannemers
 • Bouwdeskundigen
 • Bouwbedrijven
 • Eindgebruikers

Tekstschrijver voor vastgoed en makelaardij

Vastgoed en makelaardij: het draait allemaal om waarde. Hoe breng je professionele kennis van zaken op investeerders, geïnteresseerden, bedrijven en particulieren over? Ook nu weer zijn begrijpelijke teksten onmisbaar. Je wil een zo groot mogelijke doelgroep bereiken: de tekstschrijver voor vastgoed en makelaardij is hier specialist in. Met prettig leesbare zinnen inspireer en verleid je investeerders en eindgebruikers. Je brengt je professionaliteit op een toegankelijke manier naar buiten. De tekstschrijver voor vastgoed en makelaardij is dan ook een aanwinst voor:

 • Makelaars
 • Huizenwebsites (Funda, Huizenzoeker etc.)
 • Woningcorporaties
 • Vastgoedwebsites
 • Beleggingsadviseurs

Wonen en interieur – inspirerende teksten

Binnen wonen en interieur volgen nieuwe trends elkaar snel op. Van een industriële woonstijl tot een landelijke inrichting of moderne aankleding: de eindgebruiker zoekt tips en inspiratie. Bloggen is hier de meest gebruikte methode voor. Op een herkenbare wanneer informeer je de klant of consument over de mogelijkheden. Hierbij ligt de focus niet alleen op inspireren maar natuurlijk ook op verhoging van de conversie. Als tekstschrijver voor wonen en interieur schrijf ik graag voor:

 • Woonwinkels
 • Stylisten
 • Woontrends websites
 • Webwinkels
 • Binnenhuisarchitecten

Kosten: de tarieven voor het laten schrijven van teksten

Wat kost het laten schrijven van teksten voor bouw, vastgoed & makelaardij en wonen & interieur? Een vraag die veel bedrijven bezighoudt en misschien wel onnodige kopzorgen met zich meebrengt. Het budget bepalen is namelijk een belangrijk onderdeel van de marketingstrategie. Vaak wordt gedacht dat de dure tekstschrijver met de beste kwaliteit komt, maar klopt dit eigenlijk wel?

Kwaliteit is onbetaalbaar maar hoeft zich niet in hoge tarieven te vertalen. Tekstschrijven is een vrije markt en iedereen bepaalt zijn eigen tarief. De goedkope tekstschrijver voor bouw en vastgoed weet soms zeer leuke en inspirerende teksten te creëren, vaak ook nog eens foutloos. Studentschrijvers die hier iets mee bijverdienen: wat is daar mis mee? Helemaal niks! Houd wel rekening met SEO optimalisatie, iets dat je bij goedkopere tekstschrijvers niet vaak tegenkomt.

Hoe je een SEO tekstschrijver herkent laat ik jou hieronder zien. Eerst iets over de tarieven. Die zijn wisselend en afhankelijk van de moeilijkheidsgraad. Hoeveel voorwerk is er nodig? Moet de tekstschrijver op locatie komen? Gaat het om online vindbaarheid of is communicatie het aandachtspunt? Vraag gewoon naar de tarieven, zo eenvoudig is het. Gebruik de knop onderaan dit artikel en je ontvangt de tarievenkaart.

Zo herken je de betere tekstschrijver voor bouw, vastgoed en interieur

Hoe weet je nu welke tekstschrijver voor bouw, vastgoed en interieur jouw website vindbaar maakt? Je hebt de term SEO tekstschrijver: gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie. Als SEO-tekstschrijver weet ik hoe je de zoekmachine positief beïnvloedt. Maar gaat het om communicatie richting klanten/ opdrachtgevers, dan is zoekmachine optimalisatie misschien minder belangrijk.

Meer weten? Neem direct contact op of laat je informeren en inspireren door de teksten op deze website.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven