SEO hacks – 7x hoger in Google

Bijgewerkt: 14 augustus 2021

Met SEO hacks stijg je hoger in Google. Hiermee blijf je concurrenten voor en ontvang je meer zoekverkeer. Ga aan de slag met simpele oplossingen om je ranking in de organische zoekresultaten te verbeteren. De beste en meest creatieve SEO hacks vind je hieronder.

Hacken is toch verkeerd?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Bij SEO hacks wordt soms aan hacken gedacht, het inbreken op computers. Maar met hacks worden ook oplossingen voor veelvoorkomende problemen bedoeld. Er is dus niks illegaals of verkeerds aan SEO hacks.

Binnen de wereld van SEO heb je de white hat, grey hat en black hat. Alle handelingen die Google goedkeurt vallen onder de white hat SEO. Is een handeling een twijfelgeval dan wordt dit grey hat SEO genoemd. Verboden technieken mag je onder de noemer black hat SEO scharen. Dit laatste moet je absoluut niet toepassen, het kan je namelijk een flinke afstraffing opleveren.

De beste SEO hacks

Laat je website hoger in ranking stijgen. Veel SEO methoden of trucjes zijn al bekend, van anderen heb je misschien nog nooit gehoord. Hieronder vind je 7x de beste SEO hacks.

1. Klaar voor de gesproken zoekopdrachten

Google Siri, Cortana of Alexa. Populaire software om spraakgestuurde opdrachten uit te laten voeren. Virtuele assistenten worden ook steeds vaker voor gesproken zoekopdrachten (voice search) ingezet. Optimaliseer de website voor voice search. Het is niet ondenkbaar dat vanaf 2021 zeker 50% van alle zoekopdrachten spraakgestuurd zal zijn.

Hoe optimaliseer je de website voor gesproken zoekopdrachten? Door vragen over je product, dienst of niche te beantwoorden. Een getypte zoekopdracht zal bestaan uit “damesschoenen”. Voice search ziet er heel anders uit: “waar vind ik damesschoenen?” Zorg dat je antwoord op veelgestelde vragen weet te geven.

2. Werk samen met experts

Grote en bekende websites ontvangen heel wat backlinks, gratis en voor niets. Dit komt omdat deze websites zo populair zijn dat bezoekers de content vanzelf op social media of op de eigen website delen. Vaak lukt het jou niet om aan waardevolle backlinks te komen.

Door samen te werken met experts verkrijg je heel wat waardevolle backlinks. Benader experts binnen jouw vakgebied en vraag of je een artikel over hun/ de website mag schrijven. Of laat ze zelf iets op jouw website toevoegen. De kans is heel groot dat deze experts het artikel delen. Dit levert je goede backlinks op. Waardevolle backlinks zorgen voor een betere positie in de organische zoekresultaten. Niet vergeten binnen de SEO hacks.

3. Een SSL of TLS certificaat

Vanaf 2021 gaat Google Chrome http websites en downloads blokkeren. Het is dus belangrijk om van een http-site een https-versie te maken. Dit doe je middels een SSL of TLS certificaat. Dit soort certificaten zorgt ervoor dat privacygevoelige gegevens versleuteld worden verzonden.

Een dergelijk certificaat is vaak via het hostingbedrijf verkrijgbaar. Zo niet dan kun je apart een certificaat aanschaffen en installeren. Vaak ben je dan wel duurder uit dan wanneer dit via het hostingbedrijf loopt.

4. Footer links

Binnen de SEO hacks mogen we de footer links niet vergeten. De footer is dat gedeelte helemaal onderaan een website. Veel WordPress websites hebben dit standaard al staan, je hoeft er alleen maar wat linkjes of informatie in te plaatsen.

Door gebruik te maken van footer links bouw je een goede navigatiestructuur op. Maar wees voorzichtig met het plaatsen van heel veel linkjes in de voettekst. Wanneer je dit over optimaliseert kan dit averechts werken.

5. Evergreen content

Creëer evergreen content. Dit zijn pagina’s die niet alleen nu maar ook in de toekomst waardevol blijven. Denk maar eens aan een handleiding, een tutorial of een lijst gebaseerde blogpost. Maar ook productrecensies of interviews met experts vallen onder de evergreen content.

Met evergreen content bouw je meer autoriteit op. Je trekt niet alleen nieuwe klanten aan, ook stijg je in aanzien binnen zoekmachines.

6. Optimaliseer afbeeldingen

Veel websites plaatsen één of meerdere afbeeldingen in een blogpost of artikel. Dat is het, verder wordt er niks mee gedaan. Wanneer je afbeeldingen optimaliseert verschijnen deze hoger in Google afbeeldingen. Dit zorgt uiteindelijk voor meer zoekverkeer.

Geef afbeeldingen altijd een beschrijvende naam. Gebruik een ALT tekst om slechtzienden en zoekmachines duidelijk te maken waar de afbeelding over gaat. Optimaliseer afbeeldingen door ze te verkleinen of te comprimeren. Hierdoor versnel je de laadtijd van de webpagina.

7. Laat gebruikers inhoud genereren

De top vijf websites die het beste scoren zijn gebaseerd op door gebruikers gegenereerde inhoud. Het is dan ook een van de beste SEO hacks die je kunt gebruiken. Laat gebruikers inhoud op jouw website creëer. Dit doe je bijvoorbeeld door onder blogpost een reactiemogelijkheid open te stellen.

Heb je een website over een bepaald onderwerp denk dan eens aan een forumgedeelte. Ook hiermee laat je gebruikers inhoud creëren. Daarnaast kun je denken aan de mogelijkheid tot gastbloggen, waarmee andere gebruikers een heel artikel op jouw website kunnen plaatsen.

SEO tekstschrijver Bianca

Was je al bekend met bovenstaande SEO hacks? Ik heb uiteraard nog veel meer SEO-tips voor je, die vind je verspreid over deze website. Gebruik gerust de zoekfunctie.

Dit artikel over SEO hack werd je aangeboden door SEO tekstschrijver Bianca.  Hulp nodig bij content voor je website of social media? Zoek je naar manieren om hoger in zoekmachines te verschijnen? Voor advies of directe hulp neem je contact op.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven