OnlyFans – dit levert een lidmaatschap je op

Bijgewerkt: 16 juli 2023

Het online platform OnlyFans krijgt steeds meer aandacht. Tegen betaling bekijk je populaire content waaronder video’s, foto’s en livestreams. Je vindt hier content van bekende modellen, publieke figuren, Youtubers maar ook bijvoorbeeld fitnesstrainers. Er zitten ook wat (bekende) Nederlanders op OnlyFans. Toch is een lidmaatschap niet altijd zo geweldig.

Dit kun je verwachten

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Dit platform bestaat sinds 2016, het is dus zeker niet iets nieuws. Het gaat hier om een Britse site die al snel naar andere landen is overgewaaid. Makers van content gebruiken dit platform om geld te verdienen. denk maar aan de Youtuber die voor elke gedeelde video een bedrag ontvangt. Of het model dat haar geld middels het delen van foto’s binnenhaalt.

Even voor de duidelijkheid: op OnlyFans vond je eerder vooral 18+ getinte foto’s en video’s, daarom was het zo populair. Hier is sinds 2021 verandering in gekomen.

Zorgen omtrent OnlyFans

Er zijn ook wat zorgen omtrent het gebruik van OnlyFans. Zo zouden vooral jongeren hier misbruik van maken. Maar ook volwassenen die uitbuiting van kinderen promoten. Om die reden heeft OnlyFans voorzorgsmaatregelen genomen.

Allereerst is het voor minderjarigen niet meer mogelijk om 18+ inhoud te promoten. Daarnaast wordt strenger gecontroleerd op de leeftijd van gebruikers. Je mag pas een account openen wanneer je 18 jaar of ouder bent.

Welke Nederlanders op OnlyFans?

Even terug naar de voordelen van OnlyFans want die zijn er meer dan voldoende. Je vindt hier unieke inhoud (content), foto’s of video’s die je nergens anders tegenkomt. Bovendien ben je een van de eerste die dit bekijkt. De content is ook nog eens exclusief, je hebt dus altijd een streepje voor.

Je hebt eerder al kunnen lezen dat er ook wel Nederlanders op OnlyFans actief zijn. Wil je weten wie dit zijn? Hier komen ze uit:

  • Acteur Ferry Doedens, bekend van GTST, heeft een populair OnlyFans account
  • Rosanna Voorwald van Temptation Island is hier ook actief
  • Fabiola Volkers, Nederlandse zangeres en model
  • Mayadutch, een bekend Instagrammodel

Op Videoland verscheen de documentaire OnlyFans Undercovered. Hierin werden acht Nederlanders met een OnlyFans account gevolgd. In de documentaire is te zien hoe ze hun geld met OnlyFans verdienen maar ook wat hier de duistere kant van is.

Sinds augustus is 18+ content niet langer toegestaan

OnlyFans stond vooral bekend om de 18+ content. Als gevolg hiervan kon het platform moeilijk samenwerken met betalingsverwerkers en banken.  Daarom heeft het bedrijf in augustus 2021 besloten geen 18+ content meer te delen. Of nou ja, gebruikers kunnen dit niet meer aanbieden.

Is het dan nog wel interessant?

Met het verbod op 18+ content ontstaan natuurlijk de vraag: is betalen voor OnlyFans nog wel zo interessant? Zeker wel, want sinds het eerdere verbod draait het nu om pure inhoud. De fitnessvideo waar je echt iets aan hebt, zonder afgeleid te worden. Of die verrassend mooie foto’s van dat bekende model. Er blijft op dit platform nog genoeg te zien en te beleven.

Hoeveel kost het?

Natuurlijk is OnlyFans niet gratis, maar wat kost het? De betaling gaat maandelijks. De prijs is weer afhankelijk van het account dat je wil volgen. Zo zijn er modellen die $ 20 per maand rekenen om toegang tot de pagina te krijgen. Maar er zijn ook accounts waar je voor $ 5 per maand terecht kunt, terwijl je bij anderen misschien wel $ 30 betaalt.

Even samengevat: een account aanmaken is gratis. Zolang je geen specifieke accounts volgt worden er ook geen kosten in rekening gebracht. Je kunt gratis en voor niets een beetje rondkijken. Maar echte content, dat kom je zonder betaling niet tegen.

Op OnlyFans kun je gewoon met iDEAL betalen, maar er zijn ook andere betalingsmogelijkheden. Zo kun je gebruik maken van een prepaid creditcard. Dit werkt vergelijkbaar als prepaid simkaart, waarbij je de creditcard gewoon opwaardeert. Hiermee kun je dus nooit rood staan, ideaal voor het betalen op OnlyFans.

Is OnlyFans betrouwbaar?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ja, OnlyFans is betrouwbaar. Je hoef je dus geen zorgen te maken over vreemde praktijken. De accounts worden redelijk goed gecontroleerd. Ook betalingen zijn veilig, het komt zelden voor dat hier iemand wordt opgelicht.

Ben je klaar met OnlyFans? Dan kun je jouw abonnement heel makkelijk en per direct opzeggen. Wel geldt er een opzegtermijn, houd hier rekening mee.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven