Goedkope SEO specialist en toch hoog in zoekmachines

Is dat mogelijk, met de goedkope SEO specialist hoog in zoekmachines staan? Ja hoor, op dit gebied is alles mogelijk. SEO oftewel zoekmachine optimalisatie kan flink duur uitvallen. Een hoge prijs wil niet altijd zeggen dat je ook bovenaan in zoekmachines staat. Daarom kan goedkope SEO optimalisatie net zo goed zijn.

Ik laat jou zien wat je van een goedkope SEO specialist kunt verwachten maar ook hoe je nóg goedkoper uit bent.

Dit mag je van een SEO specialist verwachten

Of je nu voor een dure of goedkope SEO specialist gaat, deze moet zich wel voor jou inspannen. De specialist moet er alles aan doen om jou naar tevredenheid te helpen. Jouw doel is hoger in Google staan, de SEO expert gaat dit hopelijk waarmaken.

Wat kun je van een SEO specialist verwachten? Dat deze jouw website technisch optimaliseert, linkbuilding toepast en voor content marketing/ content optimalisatie gaat. Dit zijn de belangrijkste onderdelen van zoekmachineoptimalisatie.

Goedkope SEO specialist, hoeveel kost dat?

Sinds de komst van zoekmachines is er ook zoekmachine optimalisatie (SEO) ontstaan. Hoe meer websites hoe meer concurrentie. Daarom ontstond er een nieuw beroep: die van SEO specialist. Je hebt de SEO specialist of de SEO expert maar ook het online marketingbureau of SEO bureau. Het komt eigenlijk allemaal op hetzelfde neer.

Met zoveel SEO specialisten zie je ook grote prijsverschillen. Van goedkoop tot peperduur: je weet vaak niet waar je voor moet kiezen. Wat is goedkoop en wat is duur? Die meningen verschillen, maar hieronder wat prijzen van goedkope SEO specialisten:

  • Prijs per maand: tussen € 200 en € 400
  • Prijs per project: tussen € 350 en € 1000

Geloof me, dit zijn echt lage prijzen! Grote SEO bureaus vragen makkelijk tot € 5000 per maand. Bovenstaande prijzen zijn dan ook afkomstig van de goedkope SEO specialist.

Kan ik hier kwaliteit van verwachten?

Een goedkope SEO specialist is vaak beginner op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Natuurlijk zijn er ook meer ervaren specialisten met een lage prijs. Het is vooral belangrijk om naar de kwaliteit te kijken. Nu is dat van tevoren natuurlijk een beetje lastig inschatten.

Vraag in ieder geval op een portfolio of referenties. Zo kun je zien wat de SEO specialist met andere websites heeft weten te bereiken. Bekijk ook welke SEO technieken de specialist gebruikt. Hoe zit het bijvoorbeeld met linkbuilding en welke websites benadert deze hiervoor? Een verkeerde toepassing van linkbuilding kan er namelijk voor zorgen dat je website dieper in de zoekresultaten wegzakt.

Schrijft de goedkope SEO specialist de teksten zelf?

Er zijn maar weinig goedkope SEO specialisten die de SEO teksten zelf schrijven. Alleen de grote online marketingbureaus hebben een SEO tekstschrijver in dienst. Kleine SEO bureaus of alleenwerkende SEO specialisten huren een externe tekstschrijver in.

De SEO expert plaatst deze teksten op jouw website, maar het kan ook om teksten voor andere websites gaan (linkbuilding).

Besparen op de goedkope SEO expert

Het is niet altijd verstandig om voor de allergoedkoopste SEO specialisten gaan. Sommigen hebben namelijk nog niet zoveel ervaring met zoekmachine optimalisatie. Goedkoop kan uiteindelijk duurkoop worden, vooral wanneer je in de zoekresultaten wegzakt. In ernstige gevallen kun je zelfs een Google penalty oplopen.

Vertrouw je een zeer lage prijs niet, zoek dan naar een SEO specialist of online marketingbureau dat zelf hoog in Google staat. Bij deze weet je tenminste zeker dat ze verstand hebben van zoekmachine optimalisatie (anders stonden ze zelf niet bovenaan).

Vind je zelfs de goedkope SEO specialist nog te duur dan kun je hier natuurlijk op besparen. Hoe, dat leg ik je hier onderuit.

Veel zelf doen

Besparen betekent veel zelf doen. Je kunt namelijk ook veel zelf doen. Denk maar eens aan je website mobielvriendelijk maken, dit kan heel eenvoudig wanneer je een WordPress website hebt. Ook linkbuilding kun je zelf doen. Je benadert relevante websites en vraagt of ze een linkje naar jouw website willen plaatsen. Sommigen doen dit gratis, bij anderen moet je hiervoor betalen.

SEO teksten zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Deze teksten plaats je op je eigen website, waardoor je beter gevonden wordt. Nu speelt het probleem dat SEO teksten schrijven erg moeilijk is. Zelfs de meest dure copywriters hebben hier niet altijd verstand van.

Een SEO tekstschrijver inhuren

Goede SEO teksten en toch besparen op de goedkope SEO specialist? Deze SEO tekstschrijver is goedkoper dan veel andere tekstschrijvers. Je voordeel is extra groot: mijn teksten zijn goed vindbaar in zoekmachines.

Je bent op zoek gegaan naar een goedkope SEO specialist en bent deze website als eerste tegengekomen. Je mag zelf concluderen of ik een goede SEO tekstschrijver ben. ☝️