Tarieven tekstschrijver: weet wat je betaalt!

Bijgewerkt: 17 augustus 2021

De tarieven tekstschrijver, hier valt veel over te zeggen. De uurtarieven of woordprijzen lopen zo ver uiteen dat je niet weet wat reëel is. Hieronder vind je de meest voorkomende tarieven van tekstschrijvers. (Tarieven 2021 en 2022).

Voordat je begint: waarom een tekstschrijver inhuren?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Je bent natuurlijk niet zomaar op zoek naar de tarieven van een tekstschrijver. Heb je al bedacht waarom je een tekstschrijver inhuurt? In sommige gevallen is dit namelijk helemaal niet nodig. Een korte omschrijving bij je producten of een bericht voor social media: vaak kun je dit heel goed zelf doen.

Wil je goed geschreven teksten voor je website, webshop of printmedia, dan huur je een tekstschrijver in. Ga je ook nog eens voor een goede online vindbaarheid dan kom je bij de SEO tekstschrijver terecht.

Tarieven tekstschrijver – vanaf 1 cent per woord

De goedkoopste tekstschrijvers hanteren een tarief vanaf 1 cent per woord. Omgerekend komt dit ongeveer op € 5 per tekst van 500 woorden uit. Dit is natuurlijk hartstikke goedkoop, maar hoe zit het met de kwaliteit? Dat is iets dat je zelf moet bepalen. Het is in ieder geval belangrijk dat geschreven teksten informatief en activerend zijn. Maar ook dat ze goed vindbaar zijn in zoekmachines. Je wil immers meer bezoekers aantrekken, toch?

Het is niet te zeggen of een zeer goedkope tekstschrijver ook bij jouw situatie past. Blijf de kwaliteit in de gaten houden, dat is misschien wel het belangrijkste onderdeel.

Tarieven tekstschrijver – tussen 8 en 20 cent per woord

Betaal je tussen de € 40 en € 100 voor een tekst van 500 woorden? Dit zijn veelvoorkomende tarieven van de tekstschrijver. Met de kwaliteit zit het in veel gevallen echt wel goed. Natuurlijk zitten hier beginners tussen of mensen die niet zo goed kunnen schrijven. Aan de andere kant zitten hier ook pareltjes tussen: SEO tekstschrijvers die goed in zoekmachines scoren. Van alles wat dus.

Ben je benieuwd naar mijn tarieven? Vraag dan de tarievenkaart aan, dat is gratis en verplicht je tot niets. Nu je mij toch in Google gevonden hebt, hoef ik je niet uit te leggen hoe goed SEO teksten het doen.

Een tarief van 20 tot 40 cent per woord

Nu over naar de hogere tarieven tekstschrijver. Het kan namelijk ook dat je tussen de 20 en 40 cent per woord betaald. Voor een tekst van 500 woorden betaal je dus tussen de € 100 en € 200. Ook dit zijn tarieven die je vrij veel tegenkomt. Of je hier ook kwaliteit verkrijgt? Sommige tekstschrijvers met deze tarieven staan hoog in Google. Maar er zitten ook veel schrijvers tussen die laag in de zoekmachines staan. Google bepaalt uiteindelijk welke teksten het beste aansluiten bij bepaalde zoekopdrachten. Hierbij wordt goed naar de inhoud en de kwaliteit gekeken.

Je zou natuurlijk zelf even via Google kunnen zoeken. Neem de eerste tien tekstschrijvers die je tegenkomt en vergelijk de tarieven met elkaar. Je komt er dan achter dat hij tarieven best wel uiteenlopen. Terwijl al die tekstschrijvers goed in zoekmachines scoren. Een hoge of lage prijs zegt dus niet direct iets over zoekmachine optimalisatie.

Waar moet ik voor kiezen?

De tarieven van tekstschrijvers lopen zo ver uiteen dat je het niet meer weet. Kan ik jou hierbij helpen? Ik ga altijd voor een goede positie in Google en andere zoekmachines. Hierbij probeer ik de tarieven zo realistisch mogelijk te houden. Omdat teksten schrijven maatwerk is, kun je beter de tarievenkaart aanvragen.

Dankzij deze tarievenkaart weet je wat je betaalt. Offertes op maat (meestal heb je voldoende aan de tarievenkaart) zijn twee weken geldig, dus je hebt lang genoeg de tijd om erover na te denken. En om de offerte met anderen te vergelijken. Niet dat ik je naar iemand anders wil doorsturen, maar ik ben zelf iemand die altijd prijzen vergelijkt. Dat zou ik ook doen wanneer ik bij jou een dienst of product afneem. Ik blijf toch een zuinige Hollander (sorry).

Maar goed, genoeg gepraat. We hebben het nu al zo lang over de tarieven tekstschrijver gehad, dat we nu overgaan tot actie. Vraag hieronder de tarievenkaart aan. Heb je verder nog vragen? Je mag me altijd een e-mail sturen of bellen. Wil je bellen, dan liever niet ’s nachts. Het schijnt dat ik dan slaap (en snurk).


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven